Skip to main content

COMUNICAT. Cinci băuturi fructate, perfecte pentru sezonul cald

 
Foto - Pixabay
Foto - Pixabay

COMUNICAT. Te-ai întrebat vreodată de ce băuturile fructate sunt atât de apreciate în sezonul estival?  Mulţi vor răspunde că asta se datorează gustului lor aromat şi răcoritor, însă există şi o explicaţie legată de procesele fiziologice care au loc în organism în această perioadă.

Publicitate

Se ştie că vara transpirăm mult, iar prin acest proces, organismul pierde atât apă cât şi o serie de săruri şi minerale denumite generic electroliţi.

Prin urmare, apare nevoia de a completa rezerva de electroliţi, iar o sursă bună o constituie fructele proaspete, îndeosebi citricele. Din acest motiv, atunci când ni se face sete vara, majoritatea vom prefera o băutură fructată în locul unui pahar cu apă, pentru că asta ne cere organismul.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Dacă tot ţi-am dezvăluit acest secret, îţi prezentăm şi o listă a celor mai apreciate băuturi din această categorie.

Limonada

Este cea mai cunoscută băutură răcoritoare, datorită faptului că citricele sunt ingredientul de bază, iar despre calităţile lor legate de hidratare, tocmai ce am pomenit mai sus.

Limonada simplă se prepară din câteva lămâi, apă şi zahăr, însă reţeta clasică a cunoscut o serie de îmbunătăţiri. Astfel, zahărul poate fi înlocuit cu miere, iar alături de lămâi se mai pot adăuga felii de lime şi portocală, mentă şi chiar pepene roşu dat prin blender.

Poţi încerca şi o reţetă inedită, dar la fel de răcoritoare şi delicioasă. Limonadă cu castraveţi, ca sa fim mai precişi… Castraveţii se taie în două pe lung, pentru a li se scoate seminţele. apoi se dau prin blender, iar sucul se amestecă cu cel de lămâie şi se completează cu apă. În funcţie de preferinţe limonada poate fi preparată cu apă plată dar şi apă minerală.

Cidrul

Şi cidrul este o băutură preferată vara, fiind o licoare slab alcoolizată, produsă prin fermentarea fructelor. Iniţial cidrul, se obţinea prin fermentarea merelor, însă reţeta de bază s-a diversificat, iar acum poţi găsi o gamă mult mai variată de băuturi din această categorie.

Astfel, pe lângă cidrul de mere, la fel de apreciat este cidrul de gutui, cel de pere, de kiwi şi lime sau cidrul de fructe de pădure.

Chiar dacă este foarte delicios şi aromat trebuie consumat cu moderaţie, pentru că vorbim totuşi de o băutură care conţine alcool.

Sangria

Meritul pentru această licoare le revine spaniolilor şi portughezilor, care au avut pentru prima dată ideea de a amesteca vinul roşu cu felii şi suc de fructe proaspete.

Se prepară în boluri mari, în care se toarnă vin roşu sec, peste care se adaugă restul de ingrediente.

Acestea pot fi felii de lămâie şi lime, portocale, mere, piersici şi orice alte fructe, în funcţie de preferinţe. Se mai poate adăuga puţin brandy, zahăr, apă minerală, scorţişoară sau cuişoare. După ce toate ingredientele au fost amestecate cu vinul, bolul se lasă în frigider timp de 3-4 ore.

Fresh

Revenim la băuturile nealcoolizate, cu fresh-urile din fructe, care permit o multitudine de combinaţii. Este vorba de acele băuturi obţinute exclusiv din sucul fructelor, iar pentru prepararea lor ai nevoie de un storcător.

Acesta poate fi electric sau manual, iar tot ceea ce trebuie să faci este să storci fructele, şi să pui apoi in pahare sucul rezultat.

Se prepară din fructe zemoase precum portocale, kiwi, grapefruit, rodii, piersici, iar sucurile pot fi combinate între ele. Pentru un plus de savoare, se poate adăuga mentă sau alte plante aromatică, iar în zilele foarte călduroase nu trebuie să lipsească nici cuburile de gheaţă.

Granita

Este o combinaţie între îngheţată şi fresh-ul de fructe, care îşi are originile în Sicilia. Reţeta este foarte simplă şi se bazează pe fulgi de gheaţă, care se combină cu diferite sucuri de fructe.

Ca şi în cazul fresh-urilor, poţi folosi un singur sortiment de suc sau poţi încerca diferite combinaţii, pentru o varietate de gusturi şi arome.

Prin urmare, vara asta trebuie să îţi refaci stocurile de fructe şi să pui în aplicare reţetele pe care ţi le-am prezentat.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus