Skip to main content

COMUNICAT. 5 soiuri de struguri perfecte pentru obţinerea vinului

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

COMUNICAT. Mare amator de vinuri, fie ele româneşti sau străine, te-ai hotărât şi să încerci să le produci. Te aplaudăm pentru această iniţiativă, dar simţim nevoia mai întâi de toate să te avertizăm că va fi nevoie să te înarmezi atât cu răbdare, cât şi cu instrumentele necesare, de exemplu cu un zdrobitor electric de struguri, dar şi cu foarte multe informaţii.

Publicitate

Pe partea de informaţii te putem ajuta noi! Ală din cele ce urmează care sunt cele mai bune soiuri de struguri pentru vin!

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Menţionăm şi faptul că tipurile de struguri sunt foarte diferite, aşadar îţi vom face o sugestie  pentru fiecare categorie în parte, cu excepţia celor româneşti.

Pentru vin alb

Pentru vinul alb vom recomanda Chardonnay-ul, o combinaţie între Gouais Blanc şi Pinot Blanc. Acest soi se cultiva mai ales în Franţa, dar se obţin rezultate foarte bune şi în urma cultivării lui în România, mai exact pe dealurile din Oltenia şi Muntenia.

De asemenea, ai putea întâlni acest soi şi în Dobrogea, Moldova şi Transilvania. Merită să menţionăm şi următorul aspect: Chardonnay este unul dintre doar trei soiuri aprobate de legislaţia franceză pentru producţia de şampanie.

Pentru vin roşu

Combinaţie între Cabernet Franc şi Sauvignon Blanc, renumitul Cabernet Sauvignon reprezintă un soi de struguri negri, cel mai des cultivaţi în Bordeaux (Franţa) sau în însorita Californie. Acest tip de vin se laudă cu aciditate ridicată, o nuanţă de roşu purpuriu şi un gust pregnant.

Pentru vin românesc

Pe meleagurile noastre se consideră că cel mai bun şi mai renumit soi de struguri este cel folosit pentru Fetească Neagră, cultivată îndeosebi în sudul Moldovei şi în estul Munteniei.

Vinul obţinut are o concentraţie ridicată de alcool şi este deosebit de versatil, din această varietate producându-se atât vinuri roşii, cât şi roze. Vei recunoaşte acest soi graţie notelor fructate de prune, vişine sau mere şi nuanţelor subtile de ienibahar, scorţişoară, piper sau vanilie.

Pe locul doi se află Tămâioasă Românească, potrivit pentru iubitorii de vin dulce. Vechi de peste 2000 de ani, acest vin cu tradiţie se cultivă pe tot teritoriul ţării, dar cele mai bune vinuri de acest tip se găsesc la podgoriile din Drăgăşani, Dealu Mare şi în general în zona Moldovei. Nivelul de zahăr este cel mai ridicat dintre toate vinurile româneşti, ajungând până la 300 g/l, conţinutul de alcool fiind pe măsură. De asemenea, vinurile obţinute sunt deosebit de aromate.

Nu puteam să nu menţionăm şi Grasa de Cotnari, o varietate tot dulce, cu o concentraţie de zahăr apropiată de Tămâioasă Românească. Soiul de struguri va fi uşor de recunoscut, bobul fiind oval, de culoare galben-verzui, cu o pieliţă subţire. Vinurile obţinute din acest soi sunt fie seci, cu note de mere, piersică şi caisă, fie dulci, cu arome de migdale, stafide, miere de albine sau chiar miez de nucă verde.
 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus