Skip to main content

COMUNICAT. Maraton David Lynch şi Stanley Kubrick, printre evenimentele speciale de la Dracula Film Festival

 
COMUNICAT. Maraton David Lynch şi Stanley Kubrick, printre evenimentele speciale de la Dracula Film Festival

COMUNICAT. Filme în avanpremieră naţională, filme fantastice sau de artă, competiţia Dracula Digital, Întâlnirile Pop Culture dar şi alte evenimente speciale - începând de miercuri, 13 octombrie, la Dracula Film Festival.

Publicitate

Miercuri, 13 octombrie, începe ediţia a IX-a a festivalului de filme fantastice de la Braşov, Dracula Film Festival. Două dintre cele mai importante secţiuni ale festivalului sunt Ziua Filmului Fantastic şi Ziua Filmului de Artă.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Ziua Filmului Fantastic îi este dedicată lui Stanley Kubrick, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi şi influenţi regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive şi perfecţioniste. Filmele sale sunt caracterizate de prezenţa elementelor de suprarealism, expresionism, dar şi a unui pesimism ironic, fiind totodată şi unele dintre cele mai originale, provocative şi vizionare făcute vreodată.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate 4 din cele mai renumite filme ale lui Kubrick: 2001: A Space Odyssey (1968), The Shining (1980), Portocala Mecanică (1971 – aniversare 50 de ani) şi Eyes Wide Shut (1999). Proiecţiile maratonului Kubrick au loc la Centrul Cultural Reduta iar intrarea este gratuită în limita locurilor disponibile.

Ziua Filmului de Artă îi este dedicată regizorului american David Lynch.  Filmele lui Lynch sunt cunoscute pentru elementele lor de suprarealism, secvenţele de vis şi coşmar, imaginile stranii de multe ori cu elemente distincte de noir şi neo-noir, cu o coloană sonoră creată cu meticulozitate.

În decursul îndelungatei sale cariere, Lynch a dezvoltat o abordare consistentă a povestirii şi un stil vizual (adesea conotat ca lynch-ian) pe care spectatorii din lumea întreagă le recunosc imediat. Lynch este un favorit permanent al criticilor de film şi are un număr impresionant de fani devotaţi.

La Dracula Film Festival vor fi proiectate 4 dintre cele mai importante filme din cariera lui Lynch: Dune (1984), Blue Velvet (1986 – aniversare 35 de ani), Lost Highway (1997), Mulholland Drive (2001 – aniversare 20 de ani).

După Lamberto Bava, Debbie, Rochon, Sergio Stivaletti sau Armand Assante, ca să amintim doar câteva dintre personalităţile cărora Dracula Film Festival le-a adus în ultimii ani un tribut pentru realizările lor remarcabile în cinematografia Horror & Fantasy, anul acesta a venit rândul unui cineast legendar, Ruggero Deodato, să devină recipient al titlului onorific de Conte Dracula, ca semn de recunoaştere pentru imensa influenţă pe care peliculele sale continuă să o exercite în evoluţia acestor două genuri după decenii întregi de la premieră.

Competiţia Dracula Digital este organizată în cadrul evenimentului Dracula Film Festival şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, pasionaţi de film şi fotografie. 6 echipe sunt în finala Dracula Digital, la care se adaugă 2 echipe de studenţi ai Facultăţii de Sociologie şi Comunicare din Braşov în baza parteneriatul încheiat cu Universitatea Transilvania Braşov.

Etapa finală a competiţiei Dracula Digital are loc în perioada 13-18 octombrie 2021, pe perioada desfăşurării festivalului Dracula Film Festival. Cele opt echipe vor realiza câte un film horror, SF, supranatural, thriller sau fantastic. Filmul va fi filmat cu telefonul mobil, va trebui să includă cuvintele cheie alese de juriu şi va avea 3 minute.

Câştigătorul premiului Dracula Digital va fi desemnat de juriul acestei competiţiei şi va fi anunţat sâmbătă, 16 octombrie în cadrul Galei de decernare a premiilor DFF 2021. Echipa câştigătoare va primi şi un premiu în bani de 500 euro. Toate cele opt filme realizate în cadrul competiţiei Dracula Digital vor fi disponibile pe site-ul www.draculadigital.ro

Juriul competiţiei Dracula Digital este format din Eugen Neagu, preşedinte juriu (actor şi producător), Ştefan Iancu (actor) şi Matei Lucaci-Grűnberg (regizor, scenarist, dramaturg).

Seria Întâlnirilor Pop Culture continuă cu un eveniment dedicat industriei de cinema. "Perspective feminine asupra industriei cinematografice" este tema evenimentului ce va avea loc în cadrul Dracula Film Festival, duminică, 17 octombrie, de la ora 19.00 la Cinema Astra din Braşov.

La eveniment sunt invitate personalităţi feminine care activează în industria de cinema din România:

  • Oana Stoenescu, Managing Director RO IMAGE 2000;
  • Ioana Ionescu, Marketing Manager CINEMA CITY România;
  • Andreea Zidaru, Director General FORUM FILM România;
  • Mădălina Panţucu, Marketing & PR Manager CINEPLEXX România;
  • Monica Felea, Co-owner BAD UNICORN;
  • Ileana Cecanu, Distribuitor & PR FREEALIZE;
  • Anamaria Antoci, Producător, TANGAJ PRODUCTION.

Evenimentul este moderat de Irina Margareta Nistor şi va fi transmis live pe pagina www.facebook.com/DraculaFilmFestival şi www.facebook.com/zilesinopti. Link eveniment - AICI

Întâlnirile Pop Culture: CINEMA este un eveniment produs de Zile şi Nopţi şi Dracula Film Festival.

La categoria lungmetraj, 10 filme concurează pentru Dracula Trophy. La categoria scurtmetraj, 19 filme concurează pentru trofeele Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi Vladutz (scurtmetraje româneşti). Toate filmele din cele 2 competiţii de lung şi scurtmetraj se văd şi online pe platforma https://eventbook.ro/
...
Festivalul internaţional de filme fantastice de la Braşov, Dracula Film Festival, se deschide oficial miercuri, 13 octombrie, cu avanpremiera naţională Halloween: Noaptea Crimelor.

Programul şi descrierea evenimentelor Dracula Film Festival sunt disponibile pe www.draculafilm.ro sau pe pagina de social media https://www.facebook.com/DraculaFilmFestival

Citeşte şi ghidul oficial al festivalului - AICI

Reguli de acces la Dracula Film Festival 2021

Deoarece acest eveniment este organizat în conformitate cu noile reglementări în vigoare în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea de activităţii în cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole regulile de acces sunt următoarele:

- Accesul la proiecţiile din cadrul festivalului se face în limita a maximum 50% din capacitatea maximă a sălii şi cu purtarea măştii de protecţie.
- Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin şi cofinanţat de Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

Dracula Film Festival este un eveniment susţinut de Kiss FM şi Zile şi Nopţi.

Parteneri instituţionali: Centrul Cultural Reduta, Cinema One, Cinema Astra, Cinemateca Patria – Filarmonica Braşov,
Sponsori: Delaco, Kronospan, Premium Aerotec, Ape minerale Zizin, Brainia, Alphaville Arena, Coresi Shopping Resort, Mercenar Lab, RoImage 2000, ProVideo, RatBv.

Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului.

Parteneri media: Cinemap, Movie News, BizBrasov.ro, fwdBV

FOTO. Maraton David Lynch şi Stanley Kubrick, printre evenimentele speciale de la Dracula Film Festival

 

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

 

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus