Skip to main content

COMUNICAT. Copii români, campioni internaţionali la calculul mental

 
COMUNICAT. Copii români, campioni internaţionali la calculul mental

COMUNICAT. Copiii antrenaţi la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku au ocupat, din nou, poziţii de top în concursurile internaţionale de soroban şi aritmetică mentală.

Publicitate

La Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, Antonia Popescu Burchi a obţinut din nou titlul de Campion la categoria 10 ani. Toţi ceilalţi 6 participanţi de la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku au urcat pe podiumul competiţiei.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Maria Ciulei Gherghe şi Natalia Maria Bulboaca, au luat Locul I, Christian Neculae şi Andrei Dascălu – Locul al II-lea, iar pe locul al III-lea s-au situat Tudor Rudeanu şi Nicolas David Neculae.

Participanţii au primit fişe cu 400 de calcule matematice, din care au trebuit să rezolve cât mai multe în 10 minute (adunări, scăderi, înmulţiri şi împărţiri cu numere de ordinul zecilor şi sutelor).

La Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală din Egipt au participat 250 copii cu vârste între 5 si16 ani, din 20 de ţări.

Mulţi dintre copiii participanţi provin din ţări cu tradiţie în aritmetică mentală. În special în Asia această metodă de calcul este studiată în şcoli, încă din clasele primare.

În România, calculul mental se studiază de peste şase ani la Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku, prima şcoală de soroban şi aritmetică mentală japoneză din ţara noastră.

Centrul Educaţional Japonez Nomin Jyuku este unic reprezentant în România al Şcolii Japoneze Houmei Jyuku, şcoală cu o tradiţie de peste 70 de ani în studiul aritmeticii mentale.

Metoda de calcul mental japonez

Metoda de calcul japonez este renumită în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le are asupra dezvoltării creierului copiilor.

Aceştia pot să urmeze cursuri de soroban şi aritmetică mentală încă de la vârsta de 5 ani, metoda fiind de mare ajutor în înţelegerea conceptului de număr, în clasele primare.

În prima etapă, copiii învaţă să efectueze calcule pe un abac japonez numit SOROBAN. Apoi, când stăpânesc bine formulele japoneze de calcul şi au viteză în manevrarea sorobanului, copiii încep să îşi reprezinte acest instrument de calcul în minte şi să efectueze calcule pe sorobanul imaginar. Astfel, copiii reuşesc să rezolve adunări, scăderi, înmulţiri şi împărţiri cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât un calculator.

Este spectaculos şi faptul că atunci când ajung la acest nivel, ei pot să cânte, să recite poezii sau să se joace jocuri de cuvinte SIMULTAN cu efectuarea calculelor. Este o performanţă uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient.

Deşi este o metodă veche pe peste 100 de ani, se predă şi astăzi în şcolile japoneze, pentru efectele pe care le are asupra menţinerii şi dezvoltării performanţelor creierului.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected].

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gumic Gumic
    Cred ca confunzi cu Umor Sec si Insula Zero postacule cap de guma.
  • Expertul Expertul
    Normal, acești copii nu se uită la Las Fierbinți. Insă, la ce audiențe are acest serial care promovează prostia, incultura și beția, nu o să mai avem campioni la nicio materie.

Trimite un comentariu

sus