Skip to main content

COMUNICAT. Conferinţa “Porţi deschise în economia socială”, parte dintr-un proiect european de 4,2 milioane de euro

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

COMUNICAT. “Porţi deschise în economia socială”, un eveniment în care sunt prezentate 42 de întreprinderi sociale înfiinţate în cadrul a două proiecte europene, fiecare primind câte 100.000 de euro. Conferinţa are loc miercuri, 15 martie 2023, la Palatul Parlamentului la Palatul Parlamentului în Bucureşti, Sala Unirii, între orele 10.00 -16.00 (Str. Izvor nr. 2-4).

Publicitate
  • Se vor organiza stand-uri de prezentare individuale, pentru fiecare afacere finanţată în cadrul proiectelor "POCU/449/4/16/128609” şi ”POCU/449/4/16/127266”. Au fost înfiinţate 42 de întreprinderi sociale, fiecare primind câte 100.000 de euro.
  • Conferinţa ”Porţi deschise în economia socială” începe la ora 11.30.
  • Conferinţa de presă dedicată evenimentului începe la ora 14.00.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

CORPUL EXPERŢILOR ÎN ACCESAREA FONDURILOR STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE EUROPENE organizează pe 15 martie 2023, la Palatul Parlamentului în Bucureşti, un eveniment de promovare a antreprenoriatului în economia socială. Sunt 42 de întreprinderi sociale care au fost înfiinţate în cadrul proiectelor ”POCU/449/4/16/128609”, ”POCU/449/4/16/127266” şi care îşi vor prezenta produsele şi serviciile, fiecare având un stand individual.

Ce este o întreprindere socială?

Componenta socială presupune că 90% din profitul fiecărei firme este redistribuit pentru activităţile sociale din regiunea eligibilă a proiectului, respectiv Sud-Est şi Sud Muntenia. De asemenea, cele 42 de întreprinderi sociale au contribuit la combaterea sărăciei prin integrarea pe piaţa muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile şi dezvoltarea serviciilor locale. Au fost create o serie de locuri de muncă – minim 210 posturi.

Care este scopul evenimentului?

Întitulat “Porţi deschise în economia socială”, acesta urmăreşte să promoveze antreprenoriatul în economia socială şi creşterea gradului de informare şi interes faţă de economia socială la nivelul regiunilor Sud-Est şi Sud Muntenia. Din program fac parte campanii de informare cu privire la oportunităţile oferite prin proiect de finanţare de planuri de afaceri.

La eveniment vor fi invitaţi reprezentanţii economici ai ambasadelor ţărilor membre ale Uniunii Europene, reprezentanţii Camerelor de Comerţ, ai Parlamentului, ai Guvernului, ai Ministerului Investiţiilor si Fondurilor Europene, ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, reprezentanţi din domeniul economiei sociale, reprezentanţi ai mass-media, universităţi, licee etc.

Referitor la rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului, estimăm o creştere a vizibilităţii economiei sociale în rândul participanţilor cu 50% şi un impact în cifra de afaceri pentru minim 50% din beneficiarii proiectului.

Proiectele au început la data de 18 octombrie 2019 şi se desfăşoară până la 20 aprilie 2023.

Valoarea totală alocată întreprinderilor sociale este de 4.200.000 de euro, fiecare întreprindere socială primind o finanţare de 100.000 de euro.

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

  • Proiect cofinanţat prin Programul Operational Capital Uman
  • Axa Prioritară 4 - Incluziunea socială şi combaterea sărăciei
  • Componentă 1 - Apel: POCU/449/4/16/Consolidarea capacităţii întreprinderilor de economie socială de a funcţiona într-o manieră auto-sustenabilă /16/Sprijin pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale
  • Titlul proiectelor: „ANTREPRENORIATUL SOCIAL, SOLUŢIA PENTRU O ECONOMIE DURABILĂ”
  • „PRIMUL PAS IN ANTREPRENORIATUL SOCIAL - PRIMUL PAS SPRE SUCCES!”
  • Codul MySMIS/ codul proiectelor: 128609; 127266
  • Beneficiar: Fundaţia CORPUL EXPERŢILOR ÎN ACCESAREA FONDURILOR STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE EUROPENE

CORPUL EXPERŢILOR ÎN ACCESAREA FONDURILOR STRUCTURALE ŞI DE COEZIUNE EUROPENE este o persoană juridică română de drept privat, apolitică, nonprofit, cu caracter profesional, constituită în baza Ordonanţei Guvernului României nr.26/2000 şi a Legii nr. 246/2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Fundaţia, înfiinţată în 2010, are drept scop reprezentarea şi apărarea intereselor profesiei de expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene şi manager de proiect şi acţionează pentru dezvoltarea acestor profesii şi a prestigiului lor în societate. Mai multe detalii despre organizaţia ce are sediul în Bucureşti puteţi afla de pe pagina oficială: cursuri-accesare-fonduri.eu.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Persoană de contact: Inna Arzhynt
E-mail: [email protected]

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected].

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

sus