Skip to main content

COMUNICAT. Recuperarea investiţiei în imobiliare – Ce trebuie să ştii?

 
COMUNICAT. Recuperarea investiţiei în imobiliare – Ce trebuie să ştii?

COMUNICAT. Dacă te afli în căutarea unei oportunităţi de investiţii care să îţi aducă profit pe termen lung, piaţă imobiliară reprezintă una dintre cele mai constante surse de astfel de oportunităţi. Dacă ai ales să investeşti în imobiliare, fie cumpărând un apartament în Bucureşti sau o casă pentru închiriere sau cu scopul de a le revinde ulterior, este esenţial să îţi pui următoarea întrebare: când recuperezi investiţia făcută?

Publicitate

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit

Factori care pot influenţă timpul de recuperare a investiţiei

Trebuie să înţelegi că nu există o formulă magică care să se potrivească în toate cazurile. Timpul necesar pentru a recupera investiţia într-un imobil poate varia semnificativ în funcţie de o serie de factori esenţiali. Media de timp necesară se situează în general între 15 şi 17 ani, însă această poate varia.

Dacă achiziţionezi un apartament în Berceni, într-o zona bine conectată la oraş, s-ar putea să investeşti destul de puţîn în achiziţie şi să recuperezi investiţia în mai puţîn de 10 ani prin închiriere. Un apartament vechi, într-o zona nu foarte bine conectată s-ar putea să întindă recuperarea pe mai mult de 20 de ani.

Iată câţiva dintre factorii importanţi de care să ţii cont:

1. Locaţia

Este unul dintre cei mai importanţi factori care pot influenţă semnificativ timpul de recuperare a investiţiei tale. Imobilele situate în zone populare, cu acces la facilităţi şi în apropierea centrelor urbane, tind să îşi recapete investiţia mai rapid. O locaţie strategică poate fi cheia pentru un ROI (Return of Investment) mai rapid.

2. Scopul investiţiei

Scopul pentru care ai achiziţionat imobilul poate influenţă semnificativ timpul de recuperare. Dacă doreşti să închiriezi proprietatea, va trebui să ţii cont de cererea pieţei şi de nivelul chiriei. În schimb, dacă intenţionezi să vinzi cu profit, momentul potrivit pe piaţă imobiliară va juca un rol determinant.

3. Starea Proprietăţii

Starea iniţială a proprietăţii este un alt factor esenţial. Dacă imobilul necesită reparaţii majore şi modernizări, timpul de recuperare va fi mai lung. Investiţiile iniţiale în renovări şi modernizări pot influenţă semnificativ ROI-ul şi pot aduce cu sine cheltuieli neprevăzute.

4. Valoarea chiriei medii în zona

Dacă investeşti în scopul închirierii, va trebui să calculezi cât timp îţi va lua să recuperezi investiţia pe baza chiriei lunare şi a cheltuielilor asociate. Din suma chiriei ar trebui să scadă aproximativ 20% pentru a acoperi taxele, reparaţiile curente şi perioadele în care locuinţa nu este închiriată.

5. Fluctuaţiile pieţei

Chiar dacă intenţionezi să închiriezi proprietatea, poate fi o idee bună să cumperi imobilul la un preţ mai mic şi să aştepţi creşterea valorii sale în timp. Această poate fi o altă modalitate de a accelera recuperarea investiţiei. Studiază tendinţele pieţei imobiliare şi încearcă să consulţi profesionişti din domeniul imobiliar pentru a lua decizii înţelepte.

Ce să nu faci atunci când investeşti în imobiliare?

În România, majoritatea investiţiilor imobiliare implică deţinerea proprietăţii cu speranţa că această va creşte în valoare în timp. Din păcate, astfel de investiţii vin la pachet cu cea mai mare greşeală: păstrarea imobilului nelocuit.

Imobilele nelocuite se pot degrada în timp, chiar şi atunci când sunt întreţinute regulat. De asemenea, valorile imobilelor pot să crească sau să scadă, astfel încât menţinerea unui imobil nelocuit poate să nu fie o investiţie eficientă. În plus, ai suma considerabilă de bani blocată în imobil, ceea ce îţi poate limita flexibilitatea financiară.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

 

Detalii, la [email protected]

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus