Skip to main content

COMUNICAT. Tipuri de coroane dentare: caracteristici şi avantaje pentru fiecare

 
COMUNICAT. Tipuri de coroane dentare: caracteristici şi avantaje pentru fiecare

COMUNICAT. Afectarea structurii şi aspectului dinţilor pot fi cauzate de anumite patologii dentare sau pot surveni ca urmare a unor traumatisme. Coroana dentară este un înveliş care se aplică peste dintele afectat, conferindu-i aspect şi funcţionalitate similară dintelui natural.

Publicitate

Citeşte în continuare şi află care sunt tipurile de coroane dentare şi care sunt caracteristicile şi avantajele fiecărei categorii.

Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.

Coroanele parţiale

Coroanele parţiale acoperă numai o parte din dinte spre deosebire de coroanele totale care îmbracă tot dintele. Acest tip de coroană dentară poate fi indicat atunci când structura dintelui este solidă şi se pretează unei abordări conservatoare.

În cadrul acestei proceduri, medicul stomatolog va îndepărta partea afectată a dintelui, îl va şlefui şi va plasa coroana deasupra.

Coroanele totale

Coroanele totale sunt utilizate cel mai frecvent şi acoperă întreaga porţiune vizibilă a dintelui având rolul de a imita forma, dimensiunea, culoarea şi funcţionalitatea dintelui natural.

În funcţie de perioada de timp în care coroana va fi menţinută, coroanele totale se împart în coroane permanente şi coroane provizorii.

Coroanele provizorii

Coroanele provizorii au rolul de a proteja dintele şi de a-i conferi funcţionalitate până când este gata coroana permanentă, proces ce poate dura câteva săptămâni.

Acest tip de coroană este mai fragil comparativ cu o coroană permanentă, iar lipirea de dinte va fi realizată cu ajutorul unui ciment temporar. Din acest motiv este important să eviţi alimentele dure sau lipicioase care ar putea conduce la dezlipirea coroanei.

Coroanele permanente

Aşa cum le spune şi numele, coroanele permanente sunt destinate folosirii pe termen lung fiind confecţionate din materiale care să le confere rezistenţă în timp precum:

Metal - cel mai frecvent sunt folosite aurul, paladiul, nichelul şi cromul. Coroanele confecţionate din metal sunt foarte rezistente, se rup rar, însă au dezavantajul unei culori neplăcute. În general, coroanele metalice sunt utilizate pentru a îmbrăca molarii din spate.

Porţelan (ceramică) pe suport metalic - coroanele metalico-ceramice au o culoare apropiată de a dintelui natural, însă uneori metalul poate fi vizibil sub forma unei linii întunecate.

Răşină - coroanele din răşină sunt mai ieftine comparativ cu cele metalice sau metalico-ceramice, fiind însă şi mai puţin rezistente în timp.

Zirconiu in intregime, sau placat cu ceramica, ofera si estetica si rezistenta.

Ceramică - coroanele ceramice oferă cea mai bună asemănare cu dintele natural şi pot fi utilizate inclusiv la persoanele cu alergii la metale. În general, aceste coroane sunt opţiunea preferată pentru dinţii din faţă.

Puntea dentară

În cazul în care între dinţii afectaţi lipsesc dinţi, se poate apela la puntea dentară. Aceasta este formată din 1-2 dinţi artificiali sprijiniţi prin intermediul a două coroane dentare. Astfel, cu ajutorul punţii dentare se poate reda integritatea arcadei atunci cand nu se alege un implant dentar.

În concluzie, coroanele dentare te pot ajuta să-ţi recapeţi aspectul şi funcţionalitatea dinţilor afectaţi de diferite patologii dentare sau traumatisme. Programează-te acum la medicul stomatolog şi află care este cea mai bună variantă de coroană dentară pentru tine.


Surse informative:

Larson, Jennifer. Dental Crown Types, Procedure, When It's Done, Cost, and Aftercare Healthline, 31 Oct. 2019.

Dental Crowns: What Are They, Types, Procedure & Care Cleveland Clinic, 14 Jan. 2020.

Frothingham, Scott. Dental Bridge: 4 Types, Benefits, Use Case and Costs. Healthline, 13 June 2018.

Ce este secţiunea COMUNICATE:

În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament lunar. Este deschisă atât companiilor, cât şi free-lancerilor care doresc să îşi promoveze serviciile pe care le oferă.

Detalii, la [email protected]

Autor: Comunicat publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus