Skip to main content

History Channel a programat documentare despre războiul din Ucraina, din 2014

 
Sursa foto: History Channel
Sursa foto: History Channel

History Channel a inclus în grila din această săptămână două documentare speciale care tratează cauzele războiului din Ucraina în 2014.

Publicitate

„Ucraina: Război în Donbas” şi „Războaie Secrete Descoperite: Crimeea” sunt cele două documentare ce vor fi difuzate de televiziunea History Channel joi, 3 martie, începând cu ora 22:00. 

Primul documentar: „Ucraina: Război în Donbas” (joi, 22:00). Acesta a fost filmat pe parcursul unui an în Donbas, în perioada 2019-2020.

Filmul începe în mijlocul războiului: bombardamente, lansatoare de grenade, lunetişti, o stare constantă de alertă în timp ce luptele continuă, iar armistiţiul se destramă.

Documentarul îl urmăreşte pe jurnalistul britanic Reece Lynch pe linia frontului şi prezintă declaraţiile soldaţilor cu care acesta interacţionează.

„Pe măsură ce anii treceau şi încetarea focului se succeda, am fost tot mai dezamăgit de lipsa informaţiilor din regiune, în special cele destinate publicului occidental. Cu o creştere notabilă a dezinformării şi lipsa de interes real din partea presei consacrate, am constatat că după luni de cercetare încă nu aveam o înţelegere realistă a situaţiei actuale din Donbas, atât pentru soldaţi, cât şi pentru civili”, motivează jurnalistul Reece Lynch.

În continuarea acestuia, televiziunea History Channel va difuza un al doilea documentar „Războaie Secrete Dezvăluite: Crimeea”, de la ora 22:40.

Acesta pune accentul pe anexarea Crimeii în februarie 2014, cea mai mare din Europa de după al Doilea Război Mondial.

Documentarul face săpături în arhive şi discută cu experţi şi jurnalişti, prezentând publicului cele mai controversate, mai ascunse şi mai şocante evenimente militare din perioada recentă. 

Postul History Channel a fost lansat în 1995, în România fiind disponibil de peste 10 ani, pe toate platformele majore de cablu, IPTV şi DTH din ţară.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus