Skip to main content

Un nou documentar despre Putin, la B1 TV, în weekend

 
Un nou documentar despre Putin, la B1 TV, în weekend

Televiziunea B1 TV a programat în grila de weekend documentarul "Kiril, în slujba lui Putin“. Acesta va fi difuzat în premieră în România, duminică, la ora 15:45.

Publicitate

Filmul este realizat de către echipa televiziunii ARTE France, principalul subiect fiind legătura strânsă dintre conducerea politică a Rusiei şi cea a bisericii. Mai precis, legătura dintre Vladimir Putin şi Patriarhul Kiril.

Potrivit autorilor documentarului, prin acest tandem societatea rusă este condusă prin promovarea unei agende bazată pe naţionalism şi conservatorism.

Filmul conţine imagini şi relatări deosebite despre trecutul lui Kiril, plecând de la legăturile sale cu KGB-ul, ascensiunea rapidă în cadrul bisericii şi până la influenţa sa din prezent, nu doar în Rusia, ci şi la nivel internaţional, în plan politic, social şi spiritual.

Propaganda, conflictul din Siria, protestele din Rusia, clivajele din societate şi drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt alte subiecte prezentate în acest amplu reportaj, se mai arată în comunicatul dat de B1.

De asemenea, producătorii au realizat inclusiv un interviu cu Patriarhul Kiril, în care acesta vorbeşte despre relaţia bisericii cu statul şi despre misiunea Bisericii Ortodoxe Ruse, în viziunea sa.

În cadrul acestui documentar sunt şi imagini de la întrunirea de la reşedinţa lui Putin, la care au participat lideri ortodocşi ai lumii, printre care şi Patriarhul Daniel, eveniment ce a avut loc în anul 2017.

Filmul este difuzat şi în contextul în care, săptămâna aceasta, Kiril a fost în centrul discuţiilor despre noi sancţiuni ale Uniunii Europene asupra Rusiei.

Însă premierul Ungariei, Viktor Orban s-a opus acestor sancţiuni şi a forţat retragerea numelui lui Kiril de pe lista neagră.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Șerban
    Halal secțiune de comentarii. Jumătate sunt de la unul care cerșește audiențe, cealaltă jumătate de la doi prostovani care se numesc postaci între ei.
  • G G
    Dati audientele meciului Muntenegru-Romania
  • R R
    Dați audiențele de aseară
  • R R
    Dați audiențele de aseară a emisiunii Te cunosc de undeva.
  • R R
    Publicați si audiențele transforming-show-ului Te cunosc de undevq,a fost din nou lider de audiență.
  • R R
    Dați audientele Te cunosc de undeva de aseara
  • S S
    Ar fi interesante audientele de aseara,chiar daca s-a terminat Romanii au talent
  • Mirgo Mirgo
    Ca și postacii în slujba postului iubit ha

    Exact ca Antenuta Zero. Postacii in slujba postului iubit. Ha ha !
  • SobySobea SobySobea
    Parcă TVR difuza documentare de la ARTE, mai mult pe TVR 2 se dădea documentare de la ARTE.

    Acum și B1 TV dă documentare de la ARTE? O minune.
  • Mile Mile
    Ca și postacii în slujba postului iubit ha

Trimite un comentariu

sus