Skip to main content

PARTENERIAT. Cineaştii români, invitaţi să îşi înscrie producţiile la BIFF. Invitat de onoare este un regizor ucrainean

 
Regizorul şi scenaristul ucrainian Valentyn Vasyanovych este invitat de onoare la BIFF 2022. Sursa foto: BIFF
Regizorul şi scenaristul ucrainian Valentyn Vasyanovych este invitat de onoare la BIFF 2022. Sursa foto: BIFF

PARTENERIAT. Bucharest International Film Festival invită cineaştii români să îşi înscrie producţiile la secţiunea Film Românesc. Invitat de onoare este regizorul şi scenaristul ucrainean Valentyn Vasyanovych.

Publicitate

Unul dintre cele mai longevive festivaluri de film din Bucureşti, ajuns la ediţia a XVIII-a, se va desfăşura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.

Informaţiile pentru înscriere se găsesc pe www.biff.com.ro.

BIFF doreşte să lărgească secţiunea dedicată filmului românesc şi să prezinte publicului bucureştean si invitatilor străini cât mai multe filme autohtone.

„Omagiu Ucraina” la BIFF

Bucharest International Film Festival, ediţia a XVIII-a, va prezenta 3 filme de lungmetraj şi 5 filme de scurtmetraj reprezentative pentru cinematograful ucrainian contemporan,

Invitat de onoare al BIFF si preşedintele juriului internaţional al celei de a XVIII-a ediţie este regizorul şi scenaristul ucrainian, Valentyn Vasyanovych, câştigător al mai multor premii internaţionale, printre care şi Orizzonti Award pentru cel mai bun film la festivalul de la Veneţia din 2019.

Valentyn Vasyanovych  este activist şi luptător pentru drepturile omului astăzi, în prima linie a frontului în Ucraina. La începutul invaziei ruse din Ucraina, Valentyn Vasyanovych a ales să documenteze atrocităţile armatei ruse din oraşul distrus Irpin de lângă Kiev.

El este cineastul reprezentat al Ucrainiei, iar prezenţa sa la festival este un act ce subliniază cel mai frumos aspect al lumii în care trăim, în special în prezentul incert: arta ne uneşte.

Filmele pe care cineastul ucrainean le va prezenta la Bucharest International Film Festival sunt:  „Reflection”, „Atlantis”, „Black Level”, filme nominalizate de Ucraina la premiile Oscar pentru film strain. Filmele sale despre tragedie şi singurătate au un mesaj comun care ne împinge către speranţa de a recâştiga bucuria de a trăi. Pacea va triumfa, iar în război nu există câştigători. Aceste filme au câştigat premii şi nominalizări la Festivalul Internaţional din Toronto, Festivalul Internaţional de Film Odesa, festivalul de la Veneţia şi multe altele.

Pădurea Katyn, în regia lui Andrzej Wayda, este un alt film ce va fi proiectat in cadrul sectiunii „Omagiu Ucraina”. „Katyn” va fi prezentat in memoria celor ucişi în masacrele de la Katyn si ”Bucea”. Masacrul de la Katyn, unde a fost executat tatal regizorului  Andrzej Wayda,  a avut loc în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Nici atunci armata rusă nu şi-a asumat aceasta crima de razboi şi a încercat să ascundă aceste fapte.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SobySobea SobySobea
    Off-topic: Văd că pe Digi 24 deja a schimbat grila de programe după ce CTP a fost concediat. Am văzut că și din prezentatori au fost mutați pe alte tronsoane.

    În locul lui Cap limpede vor fi ediții speciale cu Claudiu Pândaru.
  • Flag Flag
    Batem palma? Întrebarea care va sta pe buzele tuturor românilor, în curând, la PRO TV
    Ăsta-i spectacolul! Asta e televiziunea! Iar, în curând, doar la PRO TV, cei mai curajoși concurenți vor trebui să răspundă unei întrebări aparent simple pentru a câștiga o importantă sumă de bani... sau dimpotrivă, pot pleca acasă cu unul dintre cele mai mici câștiguri din viață: Batem palma?
    PRO TV aduce în România un format internațional longeviv, care și-a demonstrat succesul de-a lungul anilor, fiind unicul game show care poate aduce unui concurent o avere... dacă răspunde la o singură întrebare: „Batem palma?”.

    Emisiunea are la bază formatul internațional Deal or no deal, distribuit de Banijay – Creative Networks și creat de Endemol Shine. Scopul fiecărei ediții este ca un concurent să descopere și să plece acasă cu o sumă cât mai mare, deschizând pe parcurs toate cutiile misterioase existente în joc. Câștigurile puse la bătaie sunt în lei, iar suma primită variază în funcție de prestația concurentului pe parcursul show-ului.

    https://www.protv.ro/exclusiv/batem-palma-intrebarea-care-va-sta-pe-buzele-tuturor-romanilor-in-curand-la-pro-tv.html?fbclid=IwAR0LWI1pth8MQc_nZb5cxsCDji0x3gptG20hrHUax7KyjlCgdR1MS65lIno&fs=e&s=cl

Trimite un comentariu

sus