Skip to main content

PARTENERIAT. Ultimul weekend cu „Noaptea Carnavalului” din acest an, la Opera Comică

 
PARTENERIAT. Ultimul weekend cu „Noaptea Carnavalului” din acest an, la Opera Comică

Ultimul weekend cu „Noaptea Carnavalului” din acest an, la Opera Comică pentru Copii, are loc pe 19 şi 20 februarie, a anunţat instituţia.

Publicitate

Gândit sub forma unei călătorii muzicale, turul „Noaptea Carnavalului” înseamnă întâlniri cu personajele din spectacolele OCC, cu măşti şi costume de poveste, în decoruri interesante şi într-o atmosferă de carnaval.

Primul tur din zi începe la ora 16, următoarele fiind programate din jumătate în jumătate de oră. 

La „Noaptea Carnavalului” vizitatorii au parte şi de o experienţă inedită: îmbarcaţi pe un vaporaş imaginar, ei se pot roti cu turnanta teatrului, scenă rotativă încastrată în scena mare. Au astfel ocazia să trăiască şi senzaţiile interpretului atunci când se află pe o scenă, cu faţa spre public.

În plus, călătoria în culisele Operei Comice pentru Copii le dezvăluie spectatorilor şi câteva dintre secretele scenei: o trapă ridică şi coboară instrumentiştii sub privirile lor, un ecran uriaş cu leduri redă o imagine nocturnă a lagunei dinspre oraşul Veneţia, un aparat de fum revarsă în scenă valuri-valuri, ca nişte aburi.

Mai presus de toate, participanţii la „Noaptea Carnavalului” pot sta alături de interpreţi, preluând în timp real energia creativă a acestora, vibrând pe aceeaşi coardă cu muzica, mişcările şi gesturile lor.

Înainte sau după tur, copiii au la dispoziţie ateliere de creaţie inspirate din sărbătoarea carnavalului, dar şi din cel mai mare puzzle din lume, expus în luna februarie în Foaierul OCC.

Atelierele cu tematică artistică şi de carnaval includ pictură naivă, natură statică, reproduceri, modelaj în clay, lucru manual şi multe altele.

Biletele la tururile organizate la „Noaptea Carnavalului” sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispoziţiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în interior sau în exterior, dacă toţi participanţii peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau persoane care au făcut un test RT-PCR (nu mai vechi de 72 ore) sau un test antigen rapid (nu mai vechi de 48 ore) certificat de centrele autorizate.

De asemenea, este obligatorie purtarea măştii de protecţie. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptaţi de la îndeplinirea condiţiilor de mai sus pentru participarea la activităţile menţionate.

Ultima săptămână de preselecţii pentru Atelierele „Micul Artist”

În toamna anului 2015, Opera Comică pentru Copii lansa una dintre cele mai apreciate iniţiative menite să-i sprijine pe părinţii care doresc să dezvolte în mod armonios talentul şi aptitudinile copiilor lor. Astfel, au fost create Atelierele „Micul Artist”, o serie de cursuri care acopereau cinci direcţii artistice de explorat pentru copiii de 4-12 ani: street dance, cor, balet, artă fotografică şi oratorie.

Astăzi, programul vine în întâmpinarea nevoii de educaţie extracurriculară a elevilor cu o ofertă mai mult decât generoasă: 35 de cursuri, desfăşurate la sediu sau online, pentru grupe de vârstă care încep de la creşă şi se continuă până la liceu. Cel mai nou set de cursuri se adresează chiar bebeluşilor, care, însoţiţi de părinţii lor, pot participa la zumba, balet şi jocuri muzicale, în fiecare săptămână, la Duminica Bebeluşilor.

Până pe 20 februarie 2022, instituţia din Calea Giuleşti nr. 16 organizează preselecţii pentru toate cursurile, urmând ca până pe 11 iunie 2022 să aibă loc 15 întâlniri săptămânale pentru fiecare curs în parte, online sau la sediu, în funcţie de atelierul sau atelierele alese.

Taxa de participare este de 400 lei/modul, achitată până pe 20 februarie 2022. Părinţii interesaţi pot completa formularul disponibil pe site-ul instituţiei, la adresa operacomica.ro/atelierele-micul-artist. După trimiterea electronică a formularului, copiii sunt aşteptaţi direct la preselecţia de la atelierul dorit, conform programului afişat în continuarea formularului de înscriere.

„Directorul de Teatru” revine în Salonul Mozart

Finalul lunii februarie înseamnă reîntâlnirea cu cea mai scurtă operă compusă de W.A. Mozart, adaptată cu măiestrie pentru copii de către regizorul Cristian Mihăilescu.  Pe 26 şi 27 februarie, publicul este invitat să descopere povestea hazlie a două cântăreţe de operă care îşi dispută supremaţia în timpul unei audiţii pentru teatrul de operă din Salzburg.

Opera Comică pentru Copii este o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus