Skip to main content

Proprietarul Prima TV vrea să cumpere Telekom Mobile. Este deja în negocieri

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE SA) a anunţat autoritatea de capital din Grecia asupra intenţiei sale de a vinde compania de telefonie mobilă Telekom România, purtând deja negocieri cu un cunoscut om de afaceri, scrie Adevarul.ro.

Publicitate

Este vorba despre omul de afaceri Adrian Tomşa, care controlează grupul de media Clever, ce deţine mai multe posturi de televiziune, printre care Prima, Sprima Sport, Prima News, Profit.ro

„În ultimii ani, OTE s-a străduit în mod constant să îmbunătăţească performanţa TKRM în timp ce a explorat opţiuni strategice, pentru a-şi asigura creşterea pe termen lung.

În acest context, OTE a purtat negocieri cu Quantum Projects Group, controlat de domnul Adrian Tomşa, proprietarul majorului grup media românesc Clever Media, cu privire la interesul acestuia din urmă de a achiziţiona TKRM”, arată reprezentanţii OTE ca răspuns la solicitarea Comisiei Elene a Pieţei de Cpital, declaraţie citată de Adevarul.ro.

Părţile au semnat un Memorandum de Înţelegere, pentru a facilita acest proces şi s-au depus spre aprobare la autorităţile române competente”, mai arată oficialii OTE precizând că va face toate anunţurile necesare comunităţii de investitori, dacă şi atunci când este cazul.

Omul de afaceri Adrian Tomşa este patronul Clever Media, companie care deţine posturile Prima TV, Agro TV şi Profit TV.

Amintim că Telekom a vândut către Orange, în anul 2020, pachetul de 54% din operaţiunile de telefonie fixă, internet şi televiziune prin satelit, pentru suma de 295 de milioane de euro.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vlad Vasiloiu Vlad Vasiloiu
    Cumpara Teszari prin Tomsa - Tomsa pana acum 3 ani avea bani de un Ursus si o punga de seminte. A investit NIMIC la prima tv si acum traieste de pe banii cablistilor, cablisti care platesc pentru praful de pe toba. Cand marele grup media clever face 3 puncte de share intr-o zi e cruce rosie in calendar si se sarbatoreste cu covrigi s iaurt. Teszari cumpara, nu acest om mediocru pe care il prezentati voi ca un mare patron de trust media.
  • RzV RzV
    Mai bine s-ar focusa pe posturile TV, in special pe PrimaTV caruia i-a promis o relansare pe piata dar pare aceeasi televiziune care incearca sa supravietuiasca. Nu se cunosc investitiile si nici oamenii din interior nu prea sunt multumiti. Cu ceva investitii se putea inca face treaba frumoasa cu emisiunile de marca ale Primei.

Trimite un comentariu

sus