Skip to main content

Sute de milioane de euro câştiguri pentru Pro TV, Antena 1 şi Kanal D. Care e topul?

 
Sute de milioane de euro câştiguri pentru Pro TV, Antena 1 şi Kanal D. Care e topul?

Câţi bani au câştigat cele mai mari trei companii de televiziune în 2021? Şi care e clasamentul?

Publicitate

Pro TV, Antena 1 şi Kanal D au câştigat anul trecut peste 350 de milioane de euro - cifră de afaceri cumulată, potrivit unei analize realizate de Petre Barbu pentru Libertatea.

În ciuda unei situaţii economice dificile, cele trei companii şi-au consolidat afacerile, notează jurnalistul Petre Barbu, care citează datele apărute recent pe site-ul Ministerului Finanţelor. 

Care e topul?

Pro TV e lider nu doar de audienţă, ci şi la câştiguri. Compania, care e deţinută de grupul investiţii PPF (Cehia), a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 186,5 milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de 2020, şi un profit net de 40,4 milioane de euro, cel mai mare de pe piaţa TV din România.

De notat totuşi că profitul net este mai mic cu 21,5% faţă de cel din anul precedent.

Pro TV SRL operează licenţele televiziunilor Pro TV, Pro Cinema, Pro Arena, Acasă TV, Acasă Gold, Pro TV Chişinău şi Pro TV Internaţional.

Pe doi - Antena TV Group, companie care deţine licenţele Antena 1, Antena Stars, Happy Channel şi ZU TV. Compania a raportat o cifră de afaceri de 116,5 milioane de euro şi un profit net de 36,5 milioane de euro.

Astfel, afacerile grupului familiei Dan Voiculescu au crescut cu 17,3% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a majorat cu 4,8%.

Cu cifre de aproape patru ori mai mici faţă de lider, Kanal D se situează pe locul trei.

Dogan Media International, parte a grupului Dogan (Turcia), care operează licenţa televiziunii Kanal D şi licenţa reţelei Radio Impuls, a raportat o cifră de afaceri de 54,2 milioane de euro (creştere de 20,6%).

Referitor la profitul net raportat la finalul anului 2021, valoarea acestuia a fost de 14,9 milioane de euro, în creştere cu 6,4% faţă de anul precedent.

Un alt mare jucător este Clever Media Network, grupul care deţine Prima TV.

Anul trecut a parcurs un proces de reorganizare şi a raportat afaceri de 43,1 milioane de euro (creştere de 9,8%) şi un profit net de 1,7 milioane de euro (scădere de 52,3%).

Clever Media Network deţine licenţele televiziunilor Prima TV, Prima Sport 1,2,3,4, Agro TV, Profit News şi Cinemaraton.

Bilanţurile financiare au fost preluate din raportările de la Ministerul Finanţelor şi au fost calculate la cursul mediu BNR din 2021 de 4,92 lei/euro, precizează Libertatea. 


Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Emisica Emisica
    Nu ați citit , ați cheltuit 180 de milioane , antena 116 , pricepeti , dar nu va place cartea și tot are emisiuni peste ha

    Emisiune peste unde postac ? Ca tot Pro TV e lider detasat. Deci, ce visezi ? Auzi emisiuni peste. Unde ? Ca Pro TV a sters pe jos cu Antenuta Zero cu emisiunile ei.
  • margo margo
    realitatea plus are un singur angajat, adica administratorul, probabil, restul toti sunt angajati pe drepturi de autor pe cateva firme care se deschid pentru un an apoi se inchid. cand lucram acolo aveam vreo 3 contracte de autor pe diferite firme care se schimbau anual. dupa ce mi-am dat demisia, mai aveam de recuperat vreo 600 de lei si cand m-am dus la personal sa intreb ce si cum, mi-au pus sub nas o hartie semnata de blebea parca in care imi scazusera retroactiv salariul de pe unul dintre contracte cu 600 de lei. si presupun ca au mai fost si altii in situatia mea.
  • Mile Mile
    Nu ați citit , ați cheltuit 180 de milioane , antena 116 , pricepeti , dar nu va place cartea și tot are emisiuni peste ha
  • abc+ abc+
    Digi 24 și Antena 3, cifre de afaceri în jur de 15 milioane de euro Campus Media, firma care operează licența televiziunii de știri Digi24, controlat de grupul DIGI, a avut afaceri de 16,5 milioane de euro (creștere de 11%) și un profit net de 3,6 milioane de euro (scădere de 1,5%). Antena 3 SA, care operează licența Antena 3, a raportat o cifră de afaceri de 14,9 milioane de euro și un profit net de 1,6 milioane de euro. Față de anul precedent, afacerile au scăzut cu 10,3%, în timp ce profitul net s-a micșorat cu 44,2%.

    Și afacerile televiziunii B1 TV au scăzut față de primul an de pandemie. Astfel, cifra de afaceri a fost de 3,9 milioane de euro (-28,3%) și profitul net a fost de 669.000 de euro (-71,8%). În cazul celor trei televiziuni de știri – Antena 3, Digi24 și B1 TV – se constată contracția businessului față de anul 2020. La ora redactării acestei articol, bilanțul companiei Ridzone Computers, care operează licența televiziunii de știri România TV, nu era public pe site-ul Ministerului Finanțelor.

    Geopol International, firma care deține licența pentru Realitatea Plus, a avut afaceri de 10.502 euro, pierderi de 78.000 de euro și… un singur angajat, conform portalului Ministerului Finanțelor.

    Ce televiziuni au pierdut bani Companii de televiziune care au raportat pierderi în 2021:
    ABC Plus Media, care operează Național TV, pierderi de 226.000 de euro;

    Aleph News, care operează Aleph News, pierderi de 11,8 milioane de euro. Televiziunea lui Adrian Sârbu a raportat cele mai mari pierderi de pe piața TV în 2021. Mai mult, la finele anului trecut, compania avea datorii de 11,2 milioane de euro și creanțe în valoare de 4,4 milioane de euro;

    Publivol Creativ, care operează Metropola TV, pierderi de 775.000 de euro.

    Pierderi au mai înregistrat și televiziunile ETNO TV (-74.000 de euro), Taraf TV (-35.000 de euro) și Favorit TV împreună cu N24 Plus (-157.000 de euro).
  • abc+ abc+
    Deci Antena Group are profit net cu 4mil Euro mai putin decat Pro Tv SRL, Antena3 ce profit o fi avut? Cred ca liderii principali au profituri egale, doar ca tot Pro Tv SRL este in castig deoarece doar pe canalele secundare se apasa PLAY
  • Comertul Comertul
    Mile postac, vezi ca acum apare top audientele luna Mai. Iar sterge Pro TV pe jos cu Antenuta Zero. Iar dublu comercial ?
  • SobySobea SobySobea
    Digi 24 are bani mulți, dar ei sunt prea slabi. La ce prezentatori și jurnaliști au, nu mai sunt ce au fost, au devenit slabi și agresivi de nici măcar nu mai știe să citească pe prompter. Jumătatea din programul lor sunt reluări, iar în rest, știri reluate 24 din 24 de ore. Studiourile și echipamente au început să fie defecte și văd că managementul lor a devenit mai slab decât Prima TV, unde și la Prima TV sunt multe probleme. Rușine Prelipceanu! Rușine Teszari! Insolvență scrie pe voi!
  • Un Mileu Un Mileu
    Mai dute ba pacaliciule cu comentariile tale idioate. Nu sunt fan nicio televiziune dar mă deranjează proști. Ciudat că găsești alți idioți care sa intre in jocul tau impecil.
  • Adi Adi
    Când vă spun sefii ca trebuie sa facă restructurări, să facă economii, să le arătați aceste cifre.
  • Esomatul Esomatul
    Era de așteptat ca antena sa crească, chiar dacă are buget mic , e totuși foarte sus , felicitări cei educați fac diferența

    Ce visezi postac ? Tot Pro TV a sters pe jos cu Antenuta Zero. Ha ha ha ! Buget mic unde ? Cu Bucatarii Zero Insula Zero Adelinara Zero Cunoscutii Zero Asiaticii Zero e buget mic ? Ce visezi ?
    Si educati unde ? La Pro TV, nu Antenuta Zero. Nu degeaba e lider detasat la Esomar ABCD. Stii ce insemana asta postacule ?
  • Mile Mile
    Era de așteptat ca antena sa crească, chiar dacă are buget mic , e totuși foarte sus , felicitări cei educați fac diferența

Trimite un comentariu

sus