Skip to main content

INTERVIU. Alexandra Spătărelu, protagonista filmului „Nuntă pe bani”: „E greu să fii mireasă, dar e frumos în noaptea nunţii, când se numără banii”

 
Alexandra Spătărelu Foto: Facebook
Alexandra Spătărelu Foto: Facebook

INTERVIU. Alexandra Spătărelu, protagonista comediei „Nuntă pe bani”, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Paginademedia, despre personajul pe care îl interpretează în noul film pregătit de vloggerul Mircea Bravo (pe numele real Mircea Popa).

Publicitate

Alexandra Spătărelu în viaţa reală şi Alexandra în film. Dacă în viaţa de zi cu zi Alexandra Spătărelu este actriţă debutantă, în film o interpretează pe partenera de viaţă a protagonistului: o cheamă tot Alexandra şi este iubita lui Mircea, un tânăr care trebuie să restituie o sumă mare de bani, iar singura soluţie pentru a face asta rămâne propria nuntă. 

„Am trăit situaţii similare, am un background similar, aşa că am căutat în propriile experienţe şi amintiri şi am reuşit să trăiesc fiecare moment al personajului”, a povestit Alexandra, pentru Paginademedia.ro.

Comedia „Nuntă pe bani” intră în cinematografele din toată ţara de marţi, 10 octombrie.

  • Mai multe detalii, aflaţi în interviul de astăzi cu Alexandra Spătărelu:
 
Paginademedia.ro: Cum este să joci alături de Mircea Bravo?

Alexandra Spătărelu: O gură de aer proaspăt. Mircea şi întreaga echipă Bravo m-au primit în familia lor, din prima clipă. Iar el este un partener pe care te poţi baza. Mereu pregătit, mereu cu chef de joc şi de joacă, cu multă energie creatoare şi extrem de direct, ceea ce mi-a resetat puţin circuitele la început.

Paginademedia.ro: Cum te-ai pregătit pentru rolul de protagonistă?

Alexandra Spătărelu: M-am regăsit imediat în personajul Alexandra din film. Îi spuneam şi lui Cristi, regizorul, în timpul filmărilor, că uneori simt că a scris rolul pentru mine, înainte să mă cunoască.

Am trăit situaţii similare, am un background similar, aşa că am căutat în propriile experienţe şi amintiri şi am reuşit să trăiesc fiecare moment al personajului.

Alexandra Spătărelu: „Secvenţa nunţii a fost cea mai dificilă”

Paginademedia.ro: Eşti pentru prima oară în rol principal. De la cine a venit propunerea de a juca în „Nuntă pe bani”?

Alexandra Spătărelu: Am primit cu câteva luni înaintea filmărilor un mesaj de la o agenţie de casting, în care chemau actriţe pentru rolul de iubită într-un film, în care Mircea e în rolul principal.

Am fost la casting, în Bucureşti, fiind foarte surpinsă să îi văd acolo pe Mircea şi pe Cristi (destul de rar am întâlnit regizorul sau un alt actor la castinguri, fapt ce mi-a spus multe despre implicarea lor).

La câteva zile după, mi-a scris Mircea, chemându-mă la Cluj, pentru a mă cunoaşte toată echipa de creaţie şi pentru a ajunge ei la o decizie. Eu sunt foarte fericită cu decizia lor.

Paginademedia.ro: Care a fost cea mai grea scenă pentru tine?

Alexandra Spătărelu: Secvenţa nunţii a fost cea mai dificilă, din mai multe aspecte. A fost o zi lungă, cu foarte mulţi oameni pe set, cu rochie de mireasă toată ziua, în care mi-am impus să râmân într-o anumită stare.

Alexandra e extrem de supărată pe Mircea la nuntă. Aşa că eu am fost supărată toată ziua, pentru a putea canaliza emoţia necesară la fiecare dublă. Şi e destul de greu să muşti încruntat din pizza, în pauza de masă, când în jur toată lumea e caldă şi zâmbitoare.

Alexandra Spătărelu: „Iubesc teatrul la nivel de ideal, dar profesional prefer filmul”

Paginademedia.ro: Dar cea mai uşoară?

Alexandra Spătărelu: Secvenţa de la cununie, din Biserică. Lăsând stresul din spate, cu organizare, ploaie, schimbat în rochie de mireasă într-o cabină improvizată, fără să murdăreşti rochia, am simţit o linişte adâncă în timp ce filmam.

Simţeam că e bine, că e ce trebuie. Iar în Biserică era o mică fereastră prin care intră lumina într-un anume fel (trebuie să vedeţi în film), totul mi se părea ca dintr-un vis.

Paginademedia.ro: Ai jucat în multe piese de teatru, dar vrem să ştim ce îţi place mai mult, teatrul sau filmul?

Alexandra Spătărelu: Teatrul îl iubesc la nivel de ideal. Profesional prefer filmul şi asta mă văd făcând de acum înainte.

GALERIE FOTO: Alexandra Spătărelu: „Am înţeles cât de costisitor poate fi...”

Paginademedia.ro: Cum e sa fii mireasă într-o Nuntă pe bani?

Alexandra Spătărelu: Din fericire, nu m-am ocupat de organizarea unei nunţi, dar am înţeles cât de costisitor poate fi, atât financiar, cât şi energetic. Cred că e greu să fii mireasă, dar e frumos în noaptea nunţii (când se numără banii, normal).

Povestea din film:

„Nuntă pe bani” îl are ca personaj principal pe Mircea (interpretat de Mircea Bravo), un tânăr care urăşte nunţile şi care nu se fereşte să facă public acest lucru.

Din cauza unor decizii greşite, trebuie să restituie o sumă mare de bani, iar singura soluţie pentru Mircea rămâne propria nuntă. 

Urmează o cursă contra-cronometru pentru a găsi sală, naşi şi invitaţi, cu scopul de a face un business cât mai profitabil.

Alături de Mircea vor fi Alexandra (Alexandra Spătărelu) şi Bunica din Chinteni (interpretată de tanti Lenuţa din Chinteni).

VIDEO. Primele secvenţe din filmul „Nuntă pe bani”

Imaginea e semnată de Andrei Băltăreţu, sunetul de Daniel Soare şi scenografia de Ana Gabriela Lemnaru. Scenariul este realizat de Cristi Ilişuan, Mircea Popa, Tibi Codorean, Cristi Ciui şi Andrei Vereştiuc.

Despre Alexandra Spătărelu: 

Studii:

  • A absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Secţia Artă Teatrală.

Activitate profesională:

  • 2017-2019 actor colaborator la Teatrul Naţional Radu Stanca
  • 2018-2019 makeup artist la Teatrul Naţional Radu Stanca
  • Din 2022, actor de voce şi traducător la Fast Production Studio

A jucat în spectacolele de teatru:

  • „Viaductul” (regia Anca Bradu) 2015
  • „Steaua fără nume” (Vera Pătru) 2015
  • „Avioane de hârtie” (regia Eugen Gyemant) 2016
  • „Mal/praxis” (regia Bogdan Georgescu) 2017
  • „Faust” (regia Silviu Purcărete) 2017
  • „A fighting light” (spectacol de teatru-dans regizat de Adriana Bârză) 2018
  • „Ţesătorul de vise” 2018
  • „Pescăruşul” (regia Mariana Mihu Plier) 2019
  • „Psihopatos”(regia Norbert Boda) 2021

Proiecte film:

  • În 2019 a avut rolul principal în producţia „Dreamachine”.
  • Din 2022 colaborează cu Ionuţ Rusu.

Citeşte şi: Mircea Bravo lansează filmul Nuntă pe bani. Când îl vom vedea în cinematografe?

Citeşte şi: INTERVIU. Mircea Bravo, despre Nuntă pe bani: „E o comedie despre situaţiile amuzante prin care trece un tânăr care urăşte nunţile, adică eu”

Citeşte şi: VIDEO. Mircea Bravo a lansat trailerul pentru comedia Nuntă pe bani: „Muzica a fost compusă special pentru film”

Citeşte şi: Mircea Bravo filmează o nouă comedie, în Grecia. Personaje principale: o fostă câştigătoare iUmor şi un jurat iUmor

Citeşte şi: Minutul Paginademedia cu Mircea Bravo. Îi place Vocea României şi preferă serialele Game of Thrones şi Breaking Bad

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus