Skip to main content

Banii maghiarilor în România. Serie nouă de reportaje la Observator

 
O nouă serie de reportaje Observator. Sursa foto: Antena 1
O nouă serie de reportaje Observator. Sursa foto: Antena 1

 Antena 1 prezintă în principalul jurnalul de ştiri o nouă serie de reportaje. De data aceasta sunt documentate investiţiile maghiare în România.

Publicitate

Sunt peste 14.000 de companii maghiare prezente în România, potrivit reporterilor Antenei 1. Mai mult decât atât, acestea reprezintă o treime din totalul investiţiilor Ungariei în afara ţării.

Unde se duc banii maghiarilor?

„De la sport şi cultură, la educaţie şi agricultură, maghiarii îşi cresc capitalul de afaceri în Ardeal.

Budapesta plăteşte de la terenuri agricole, grădiniţe şi şcoli, până la instituţii sanitare şi stadioane.

Guvernul de la Budapesta trimite în România sute de milioane de euro, în timp ce oficialii români ocolesc subiectul.
 
Investiţiile maghiare împart societatea în două - sunt voci care susţin că Ungaria are interese ascunse, dar şi români din Ardeal pentru care banii sunt bineveniţi“, argumentează reprezentanţii Observator într-un comunicat.

Seria „Transilvania se dezvoltă” va fi difuzată începând de vineri, 20 mai, de la ora 19.00, în timpul Observatorului.

Antena 1 a mai făcut reportaje şi documentare despre scumpiri, gunoaie, capcane imobiliare sau videochat. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Bogdan Bogdan
  Ungaria investeste dintr-un singur motiv: voturi!
  In Transilvania sunt zeci de mii de oameni, cu dubla cetatenie si cu drept de vot. Astea sunt voturile cumparate de Orban.
  Asta e motivul real, restul e speculatie, interpretare tendentioasa sau panica puerila.
  Cine-si imagineaza ca Ungaria ar vrea sa alipeasca un teritoriu in care traiesc aprox 5 mil de romani si 1 mil de unguri, sa se mai gandeasca…
 • B.A.M B.A.M
  Cei de la Antena 1 se joacă cu focul!!! Nu știu cum va arăta producția dar din promo reiese că este laudativ la adresa autorităților din Ungaria!! Ceea ce chiar nu este în regulă!!!
  (Sunt la marginea județului Covasna și chiar mă îngrijorează abordarea aceasta de "spălare" a imaginii autorităților de la Budapesta, în frunte cu Viktor Orban!!!)
  Încă SPER că este un promo nefericit, FOARTE PROST FĂCUT, deși la câte greșeli au făcut cei de la Antena 1 în ultimii 2 ani, chiar NU mai am speranțe...
  P.S.
  Mai degrabă cei de la Observator ar trebui să se pună la acceași masă și să aleagă o politică editorială UNITARĂ!!! E foarte enervant și DERUTANT să vezi aceleași știri tratate în moduri diametral opuse de la o oră la alta!!! Cele mai mari diferențe sunt între Observator 19 și Observatorul de noapte:
  De exemplu, știrea cu ungurii hocheiști (că tot era vorba de Ungaria) a fost tratată în mod naționalist la Observator 19, dar la Observatorul de Noapte încă puțin și le lua apărarea domnu' Pancu!!!
  CHIAR NU E ÎN REGULĂ!!! Toate sunt pe același post!!! UNUL SINGUR, NU 10!!
  (Și DA, o să spuneți că la fel e și la PRO TV!!! Pot fi de acord până într-un punct, dar, în cazul lor, diferențele NU sunt atât de mari și de sezizabile!!!)
 • R R
  Publicați audiențele de aseară

Trimite un comentariu

sus