Skip to main content

„Regele urşilor din România a fost împuşcat”. Toată presa străină vorbeşte de cazul ursului Arthur, ucis de un prinţ austriac

 
Foto - Agent Green
Foto - Agent Green

Cazul ursului Arthur, ucis de un prinţ austriac în România, a făcut înconjurul planetei. The Guardian, The Independent, Euronews, BBC, DailyMail, RFI, ABCnews, LeFigaro, The Washington Post şi The Associated Press sunt doar câteva dintre publicaţiile internaţionale importante care au scris despre incidentul din ţara noastră. 

Publicitate

„Prinţul de Liechtenstein e acuzat că a împuşcat cel mai mare urs din România”, au scris la unison toate ziarele şi publicaţiile „de-afară”.

Reamintim că scandalul a izbucnit ieri. Oficialii ONG-ului Agent Green acuză că Arthur, cel mai mare urs din România, ar fi fost împuşcat pentru trofeu de prinţul Emanuel Liechtenstein. Acesta ar fi plătit 7.000 de euro şi ar fi primit o derogare (care se acordă în anumite condiţii, la noi vânătoarea de urşi fiind interzisă) pentru a ucide o femelă ce ar fi atacat anul trecut mai multe gospodării.

În locul ursoaicei pentru care ar fi primit derogare la vânătoare, prinţul l-ar fi ucis pe „marele urs” Arthur, după cum susţin reprezentanţii Agent Green. 

Titlurile din presa străină

România a interzis oficial vânătoarea de trofee în 2016

Majoritatea publicaţiilor străine care au relatat despre scandalul din România au citat agenţia The Associated Press.

Jurnaliştii agenţiei, care au stat de vorbă şi cu oficiali români din ministerul mediului, subliniază că ţara noastra „a interzis oficial vânătoarea de trofee în 2016, dar permisele de vânătoare pentru urşii „problematici” - cele care distrug gospodăriile - pot fi eliberate asociaţiilor de vânătoare, dar numai în ultimă instanţă, după eşecul măsurilor de relocare”, conform agenţiei. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    problema este ca a fost impuscat de un print si asta a trezit mînia proletara De paduri nu se sesizeaza prea multi
  • Ion Ion
    A zis Catzu ca nu era cel mai mare urs, gata cu comentariile. E fake-news, o sa vedeti ca o sa scrie articol doicevele.

Trimite un comentariu

sus