Skip to main content

Ateliere gratuite de jurnalism, sâmbătă, la Sibiu. Unde se fac înscrierile şi cine poate participa

 
Ateliere gratuite de jurnalism, sâmbătă, 16 aprilie, la Sibiu. Organizator: Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI). Sursa foto: Judit Peter (Pexels)
Ateliere gratuite de jurnalism, sâmbătă, 16 aprilie, la Sibiu. Organizator: Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI). Sursa foto: Judit Peter (Pexels)

La Sibiu se organizează două ateliere de presă în weekend. Înscrierile se fac online, iar participarea este gratuită.

Publicitate

Cele două workshopuri sunt organizate de Asociaţia Informală a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) şi se vor desfăşura concomitent, în zone diferite, sâmbătă, 16 aprilie, între orele 10:00-14:00.

Ambele fac parte din proiectul „O redacţie cu reacţie” din cadrul Maratonului Internaţional Sibiu, ocazie cu care va avea loc şi o campanie de strângere de fonduri, se arată într-un comunicat.

Primul atelier se numeşte „reDescoperă Sibiul în familie” şi va avea loc la Restaurant Pasaj Sibiu. Sunt aşteptate să participe familii cu copii, de toate vârstele.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face aici.

În ce constă programul atelierului? Familiile vor porni într-o misiune prin oraş, animată prin metoda PhotoVoice, conform unor instrucţiuni primite pe bileţele. Acestea trebuie să strângă dovezi audio-vizuale, care vor fi apoi adunate într-o formă de storytelling.

Al dolea atelier se numeşte „Ziarist reActiv pentru o zi” şi se va desfăşura la Biblioteca Astra Sibiu. Aici va fi organizată o redacţie ad-hoc, dedicată adolescenţilor şi tinerilor care vor să experimenteze activitatea jurnalistică.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se pot face aici.

Programul celui de-al doilea atelier va fi interactiv. Fiecare participant va deveni ziarist pentru o zi şi va primi misiuni pe care le va realiza pe teren.

După explorarea oraşului şi după captarea subiectelor de interes, tinerii vor alcătui oglinda ziarului lor de o zi.

Ambele evenimente pun accent pe libertatea de exprimare şi evidenţierea poveştilor comunităţii locale. De aceea, la sfârşitul atelierelor, vor avea loc sesiuni de feedback, discuţii deschise despre priorităţile comunităţii, din perspectiva familiilor şi adolescenţilor.

Activităţile vor contura bazele pentru organizarea a trei capsule de învăţare, şcoli modulare de jurnalism: la Sibiu, la Mediaş şi la Avrig, a mai anunţat asociaţia organizatoare.

Pentru a susţine această cauză, se pot face donaţii pe site-ul dedicat evenimentelor.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus