Skip to main content

VIDEO. B1 TV aduce un documentar despre viaţa Prinţului Philip, la câteva zile după dispariţia acestuia

 
Foto: Variety
Foto: Variety
VIDEO. B1 TV va difuza, la finalul săptămânii, un documentar despre viaţa Prinţului Philip, decedat vinerea trecută la vârsta de 99 de ani.
Publicitate
 
Documentarul intitulat „Prinţul Philip” se va difuza vineri, 16 aprilie, de la ora 22:00.
 

Filmul prezintă viaţa Ducelui de Edinburgh încă de la naşterea sa, pe insula Corfu, în Grecia. Deşi s-a născut într-o familie cu "sânge albastru", parte a monarhiei Greciei, acesta a fost foarte sărac în copilărie. Tatăl său a fost arestat, dar a fost salvat de către intervenţia britanicilor, iar în cele din urmă, familia a fost forţată să părăsească Grecia.
 
Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut în Franţa, în Germania, iar mai apoi în Marea Britanie, departe de mama sa, care a fost internată într-un spital de boli mintale, dar şi de restul familiei. În 1939 s-a înrolat în Marina Regală şi a luptat în Al Doilea Război Mondial, devenind erou al Marii Britanii.
 
În cadrul documentarului se vor prezenta şi legăturile pe care surorile sale le-au avut cu importante personaje din tabăra Germaniei naziste, dar şi şi modul în care Prinţul Philip şi Regina Elisabeta a II-a s-au cunoscut, corespondenţa dintre ei, dar şi intrigile care au existat înainte de căsătoria acestora. 
 
Prinţul Philip a renunţat la titlurile sale regale ale Greciei şi Danemarcei, apoi s-a convertit la anglicanism, pentru a fi acceptat de către familia regală britanică.
 
În acest documentar apar imagini rare cu Regele Mihai, văr cu Prinţul Philip, dar şi filmari cu Prinţul Charles, din copilăria acestuia, cu
Prinţesa Diana, cu Prinţul William şi Prinţul Harry .
 

VIDEO. Promo pentru documentarul dedicat Prinţului Philip

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristy Cristy
    totul este pregătit pentru trecerea la HD ?
  • Monica Monica
    Foarte interesant, multumesc pentru clip!

Trimite un comentariu

sus