Skip to main content

Eterna şi fascinanta România (TV). O cădere de la etaj din Iaşi, ilustrată cu un bloc din Bucureşti. În detaliu! Proprietarul a reclamat greşeala

 
Eterna şi fascinanta România (TV). O cădere de la etaj din Iaşi, ilustrată cu un bloc din Bucureşti. În detaliu! Proprietarul a reclamat greşeala

Eterna şi fascinanta România (TV). O avocată a căzut de la etajul şase al unui bloc din Iaşi, iar România TV a ilustrat ştirea despre gravul accident din faţa unui bloc aflat în... Bucureşti. Live de pe teren!

Publicitate

Postul de televiziune nu a menţionat că blocul filmat în detaliu - zoom pe ferestrele blocului şi reporterul în faţa imobilului - nu este cel de la etajul căruia a căzut femeia din Iaşi. 

Cel care s-a autosesizat şi a reclamat situaţia la CNA a fost chiar proprietarul blocului din Capitală. Forul audiovizual a atenţionat postul de ştiri pentru gafa cu blocul.

Somaţia a fost aplicată pentru încălcarea unui articol din Codul Audiovizualului care prevede că „între subiectul tratat şi imaginile ce însoţesc comentariul să existe o conexiune reală”, conform deciziei CNA (art. 65, lit. b).

Cum a sunat reclamaţia la CNA? Cităm, în continuare, din ea: 

- „Deşi moartea avocatei a survenit la Iaşi, a realizat intervenţia live (stand-up) din faţa ansamblului rezidenţial Parcului20, dezvoltat de compania Cordia România pe strada Parcului, la numărul 20, zona Expoziţiei din Bucureşti.”

- „Atât textul, cât mai ales materialul video - proiectul rezidenţial în fundal, transfocare spre una dintre ferestrele apartamentelor de la etajele superioare ale blocului - au sugerat că evenimentul ar fi avut loc in proiectul dezvoltat de Cordia România.”

Ştirea în cauză a fost difuzată de România TV într-un jurnal, la jumătatea lunii iunie. Abia săptămâna trecută CNA a luat o decizie în acest caz. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    bine ca nu au reconstituit ei live accidentul .RTV , pina cind ?
  • Adi Adi
    În condițiile astea, rtv este in stare sa difuzeze imagini cu spitale goale de acum 5 ani și sa spună ca sunt de azi! Iar CNA o sa ii mângâie pe creștet.
  • Stefan Stefan
    Nu surprinde pe nimeni.

Trimite un comentariu

sus