Skip to main content

Cristian Burci, omul de legătură al lui Liviu Dragnea. Patronul Adevărul, trimis în judecată de DNA

 
Cristian Burci, omul de legătură al lui Liviu Dragnea. Patronul Adevărul, trimis în judecată de DNA

Cristian Burci, patron al ziarului Adevărul şi fost patron al Prima TV, a fost trimis în judecată, alături de Liviu Dragnea. Este acuzat de cumpărare de influenţă, iar din rechizitoriul DNA reiese că ar fi omul de legătură dintre sponsorul lui Trump din campanie şi Dragnea, arată un material G4Media

Publicitate

Practic, prin Burci s-ar fi concretizat vizita fostului lider PSD în SUA, la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump, în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. 

Patronul Adevărul ar fi urmărit nişte comisioane consistente, de ordinul milioanelor de dolari. În schimbul vizitei lui Trump, Burci i-ar fi promis lui Elliott Broidy, omul lui Trump, nişte contracte cu Armata Română din care ar fi primit comision.

Pe scurt, din rechizitoriul DNA reiese că în schimbul vizitei în SUA intermediată de Burci, Dragnea ar fi urmat să intervină pe lângă Sorin Grindeanu şi şefii din Aramată de la vremea respectivă pentru a-i da lui Broidy contracte militare cu România. 

Alături de Dragnea şi Burci, au fost trimişi în judecată pentru cumpărare de influenţă Carlo Burci (fiul patronului Adevărul) şi Dan Belcea, prieten şi partener de afaceri al lui Cristi Burci. Belcea ar fi CEO al off-shore-ului controlat de Burci, Celeran Ventures LLC, din Tortola, Insulele Virgine Britanice, scrie G4Media. 

Potrivit procurorilor, fostul lider PSD Liviu Dragnea şi-ar fi traficat influenţa pe lângă premierul Sorin Grindeanu şi reprezentanţi ai MAPN şi MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC (controlată de Elliott Broidy) să obţină contracte cu Armata României. 

După vizita lui Dragnea în SUA, Broidy a venit de mai multe ori în România pentru discuţii cu reprezentanţi ai MAPN şi MAI, inclusiv cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi şeful Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Ar fi existat chiar şi o cină acasă la Cristian Burci, unde ar fi participat, pe lângă Dragnea şi Broidy, şi Sorin Grindeanu. 

Comision de milioane pentru Burci

Potrivit DNA, comisionul lui Cristi Burci din miliardele pentru Armată puse la bătaie de Dragnea ar fi fost cu peste 6 zerouri, în dolari, notează G4. Mai exact: 

În data de 03 august 2017, Cristian Burci i-a solicitat Florentinei Ciobanu, una din angajatele sale, să printeze un document în care sunt calculate procentele de câştig în cadrul programului C4ISR, conform căruia el urma să câştige un procent de 15 % din valoarea contractului, respectiv o sumă cuprinsă între 25.650.000 USD şi 51.300.000 USD”, se arată în rechizitoriul DNA citat de G4Media. 

Într-un final, afacerea cu armata a picat, iar Broidy a renunţat. 


Citeşte întregul material, pe G4Media


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marius marius
    asta-i o minciuna,cu omul lui dragnea....pai cum il injura liviu avram pe dragnea,in adevarul,nu mai exista...lasati fake-urile si dati stirea,fara sa o comentati
  • Alex Alex
    Acum inteleg de ce apareau tot felu de articole dubioase in Adevarul. Zilnic anti-pnl, USR tocat marunt la fiecare pas cu 3-4 articole, NIMIC de PSD si AUR(Nimic de rau, caci in campanie vazusem un articol laudativ in Adevarul fata de AUR, l au sters dupa)

Trimite un comentariu

sus