Skip to main content

Lightyear din Toy Story, eroul principal într-un nou film Disney şi Pixar (trailere)

 
Sursa foto: Disney şi Pixar
Sursa foto: Disney şi Pixar

Buzz Lightyear trece în prima linie. Personajul celebrei francize Toy Story are propriul lui lung metraj, semnat de Disney şi Pixar.

Publicitate

Producţia se numeşte simplu: Lightyear şi este mai mult decât o întoarcere în timp, o dilatare a lui.

Distribuit de Forum Film Romania, avanpremiera pe marile ecrane are loc astăzi, 16 iunie 2022, în variante dublat si subtitrat, disponibil şi în format 4DX.


  
Personajul Buzz Lightyear a fost creat pentru lungmetrajul din 1995 „Toy Story /Povestea Jucăriilor”. Însă, la rândul lui, acesta a fost inspirat din filmul «Lightyear» pe care l-a văzut Andy, băieţelul care a dorit o astfel de jucărie elegantă cu lasere, karate şi aripi aerodinamice, a spus regizorul Angus MacLane, 21 de ani mai târziu.

„Lightyear”, care îl urmăreşte pe legendarul Space Ranger într-o aventură intergalactică, este un SF cu acţiune şi aventură şi stă la originea lui Buzz Lightyear.

Regizorul Angus MacLane:

„M-am documentat serios. Ştiam că Buzz va trebui să se confrunte cu o mare problemă şi mi-a plăcut elementul SF al ideii dilatării timpului.

Există o istorie bogată a personajelor eroice din afara timpului: Captain America, Flash Gordon, Buck Rogers, pentru a numi câteva.

Se spune că nu poţi trăi în trecut, dar dacă ai putea? Cu toţii ne întrebăm cum ar fi să ne întoarcem în timp, dar să sărim înainte în timp?

Acesta este adevărul pe care am vrut să-l construiesc pentru «Lightyear» – nostalgia pentru trecut, în timp ce sari rapid în viitor.”

Producător Galyn Susman:

„De când l-am cunoscut, Buzz a avut această tendinţă de a vedea lumea într-un mod unic.

Versiunea lui asupra realităţii nu este niciodată la fel ca a tuturor celorlalţi şi iar asta este ceva super distractiv.

Este un personaj cu aspiraţii. Şi lumea chiar are nevoie de mai multe astfel de personaje acum.”

Care este povestea din Lightyear?

Filmul începe cu renumitul Space Ranger Buzz Lightyear, comandantul său Alisha Hawthorne şi un echipaj de peste 1.000 de oameni de ştiinţă şi tehnicieni care se întorc acasă de la ultima lor misiune.

La aproape 4,2 milioane de ani lumină distanţă de Pământ, un senzor semnalizează în apropiere o planetă necartografiată, dar potenţial bogată în resurse. Buzz le cere să redirecţioneze nava de explorare către T’Kani Prime – o planetă mlăştinoasă, plină de viţă de vie agresivă şi insecte gigantice.

Eforturile pentru o ieşire rapidă merg îngrozitor de rău, culminând cu un accident care le distruge celula de combustibil, lăsându-i pe Buzz, Alisha şi întregul lor echipaj blocaţi pe planeta ostilă.

Producătorul executiv Andrew Stanton:

„Buzz este genul care a condus jocul pentru o vreme. Asistăm în acest film la prima sa cădere. El nu a mai experimentat aşa ceva până acum.”

Jason Headley, scenaristul filmului:

„Nimeni nu va merge nicăieri până când oamenii de ştiinţă rezidenţi nu creează un nou cristal de hiperviteză care să reziste unui zbor de testare. Vor fi ani de încercare şi eroare.”

În noul film, Chris Evans îi dă voce renumitului Space Ranger.  Se regăsesc şi vocile lui Uzo Aduba, în rolul comandantului şi cel mai bun prieten al său, Alisha Hawthorne, şi a lui Peter Sohn, în rolul pisicii robot a lui Buzz, Sox. Keke Palmer, Taika Waititi şi Dale Soules îşi împrumută vocile lui Izzy Hawthorne, Mo Morrison şi Darby Steel de la Junior Zap Patrol, iar James Brolin este enigmaticul Zurg.

Filmul este regizat de Angus MacLane şi produs de Galyn Susman, pe baza unui scenariu semnat de Jason Headley şi MacLane.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel şi LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures.

În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, şi Israel.

Trailer Lightyear dublat

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus