Skip to main content

Vorbitor de limbă rusă? Sună un rus! Voluntari din toată lumea sună cetăţeni ruşi, în lupta cu propaganda lui Putin

 
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O iniţiativă pornită din Lituania îi îndeamnă pe vorbitorii de limba rusă să pună mâna pe telefon şi să sune cetăţeni ruşi pentru a-i informa despre ce face Rusia în Ucraina. 

Publicitate

Lansată în urmă cu câteva săptămâni de industriile de media, comunicare şi tech, campania #CallRussia are deja peste 100.000 de apeluri telefonice către cetăţeni ruşi, iniţiate de peste 30.000 de voluntari, potrivit datelor prezentate de site-ul campaniei

Despre ce este vorba:

Voluntari vorbitori de limbă rusă din toată lumea sunt invitaţi să se alăture campaniei #CallRussia. Adică, printr-o apăsare de buton pe site-ul campaniei pot suna, la întâmplare, o persoană din Rusia. Apelurile pot fi făcute fie direct de pe telefon, fie prin Whatsapp sau Telegram.  

Scopul campaniei este să-i informeze pe cetăţenii ruşi, unul câte unul, cu fapte verificabile, despre atrocităţile comise de Vladimir Putin, în Ucraina. 

De ce această campanie?

„Numai ruşii îl pot opri pe Putin. Opinia întregii lumi nu e luată în seamă de Putin. Nu-i este teamă de sancţiuni şi nu-i pasă de acţiunile liderilor lumii. Lui Putin îi este teamă d eun singur lucru - de puterea poporului Rus. Ruşii sunt singurii care pot să-i ţină piept lui Putin”, spun realizatorii campaniei. 

Rezultate după trei săptămâni de campanie: au fost făcute 102.000 de apeluri. În medie, câte trei apeluri per voluntar. 

Voluntari din 116 ţări au sunat cetăţeni ruşi în ultimele săptămâni.

Top cinci ţări din care s-au făcut cele mai multe apeluri: Lituania, Polonia, Marea Britanie, Germania şi Statele Unite.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Geuțule, nu te-ai plictisit să poluezi site-ul ăsta cu propaganda de la Kremlin?
  • Catalin Catalin
    pai si vi se pare normal sa obtineti random numere de telefon ale rusilor? Nu exista nicio lege care sa le protejeze informatiile personale?
  • geo geo
    Adica voluntarii astia vor fi purtatorii de cuvânt ai propagandei regimului din Ucraina. Care a lansat, in spatiul public, si dezinformari precum uciderea aparatorului Insulei Serpilor care a strigat ”du-te naibii” nava de război rusească venită să captureze Insula. Apărător care a fost decorat ieri, după ce a fost eliberat de ruși, în urma unui schimb de prizonieri !

Trimite un comentariu

sus