Skip to main content

„Creştem în siguranţă”, pe Itsy Bitsy. Campanie educativă pentru copii, pe postul radio

 
„Creştem în siguranţă”, pe Itsy Bitsy. Campanie educativă pentru copii, pe postul radio

Postul de radio pentru copii ItsyBitsy va găzdui campania „Creştem în siguranţă”, lansată de Poliţia Capitalei, cu scopul  de a-i sprijini pe copii pentru a nu deveni victime ale agresorilor, oriunde s-ar afla: acasă, la şcoală, pe stradă sau în mediul on-line

Publicitate

Sute de profesori şi copii au participat la proiectul educativ „Creştem în siguranţă”, un proiect născut din colaborarea specialiştilor Poliţiei Capitalei - Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu specialişti în educaţie, psihopedagogie şi comunicare, la iniţiativa Asociaţiei Părinţilor Isteţi. Proiectul este finanţat de Primăria Sector 2  Bucureşti

Campania este formată dintr-o serie de materiale didactice, inspirate din cazuistica poliţiei şi problematicile actuale ale societăţii româneşti, de care au nevoie copiii, pentru siguranţa lor fizică, psihică şi emoţională.

Materialele didactice – resursă cuprind o serie de douăzeci de povestiri urbane contemporane create de scriitorul pentru copii Leon Magdan, însoţite de fiş̦e de activităţi transdisciplinare, realizate de doctor în ştiinţele educaţiei Mirela Rizea Marinescu şi cu sfaturile poliţiştilor.

Povestirile au şi o variantă audio, dramatizată şi vor fi difuzate zilnic la Itsy Bitsy FM (în eter şi prin aplicaţia on-line) până pe 14 noiembrie, de la 13:10 şi 15:30. 

Aceste materiale pot fi folosite de toţi profesorii de la clasele I - IV, la orele de dezvoltare personală, educaţie civică, arte vizuale sau abilităţi practice sau chiar la orele de comunicare în limba română.

„A trecut vremea când educaţia copiilor se făcea speriindu-i cu <<nenea poliţistul>>. Acum, cei mici trebuie să ştie că poliţiştii sunt prietenii copiilor şi pot apela la ei de ori câte ori au nevoie“, a spus comisarul-şef de poliţie Florin-Liviu Bejan, şef serviciu la Serviciul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

 Nadia Tătaru, preşedinta Asociaţiei Părinţilor Isteţi.

 „La cele 10 întâlniri cu copiii, materialele create de noi au fost foarte bine primite de către copii. Deşi am făcut întâlniri on-line şi nu fizice, elevii au fost foarte interesaţi şi comunicativi, au pus întrebări în direct prin zoom, atât reprezentatului poliţiei, cât şi psihologului.

Sperăm că astfel de lecţii pentru siguranţa copiilor să facă toţi învăţătorii, folosind materialele noastre, pentru că e mare nevoie să îi învăţăm pe copii şi despre cum să se descurce când sunt singuri şi nu doar cunoştinţe de limba română sau matematică.” 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus