Skip to main content

CAMPANIE. Ştirile Kanal D prezintă în ce condiţii învaţă copiii din şcolile rurale

 
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

"Se sună de schimbare!“. Aceasta este campania iniţiată de Ştirile Kanal D împreună cu Asociaţia BookLand pentru copiii din şcolile de la sate.

Publicitate

Beneficiarii campaniei sunt copiii care învaţă în şcoli din mediul rural, ce au nevoie urgentă de renovare. Iniţiatorii vor strânge fonduri pentru reparaţii, dar şi pentru dotarea unităţilor.

Jurnaliştii de la Ştirile Kanal D vor prezenta o serie de reportaje în diferite sate şi comune din România.

Christian Sabbagh, prezentatorul principalului Jurnal informativ al Kanal D:

"În curând va suna clopoţelul şi ce e mai frumos pentru un copil decât să intre, în prima zi de şcoală, într-un spaţiu curat, luminos, prietenos, un loc unde să găsească tot ceea ce are nevoie pentru a învăţa cu drag? 

Ne dorim să spunem adio pereţilor care stau să cadă, WC-urilor din curte, băncuţelor distruse, acoperişurilor prin care plouă, mucegaiului şi igrasiei.

Toate acestea sunt posibile dacă ne mobilizăm şi facem ceva concret. Ne dorim ca toţi copiii să aibă o şansă reală la educaţie în condiţii decente. Vă invităm să fiţi alături de noi, cu gesturi mici, dar foarte importante“

Primul reportaj al campaniei a fost filmat la Laloşu (Vâlcea), comuna unde şcoala a fost construită în comunism, iar reparaţiile au fost făcute cu bani de la profesori, din comunitate sau de la autorităţile locale. Clădirea are însă probleme legate de structura construcţiei, existând riscul ca părţi din zidărie să se prăbuşească.

Iniţiatorii campaniei îi invită pe cei care doresc să doneze 2 euro lunar, trimiţând un SMS cu textul CONSTRUIM la 8845. Numărul este valabil în reţetele Orange România, Vodafone România, Telekom şi Digi Mobil.

Sumele strânse în urma campaniei vor merge către Asociaţia BookLand care le va direcţiona spre şcolile din mediul rural care au nevoie de renovare şi reabilitare. Donaţia poate fi oprită trimiţând textul CONSTRUIM STOP, la 8845.

În perioada 2020-2021, prin programul de "Renovare şcoli în mediul rural" al Asociaţiei BookLand, au fost sprijinite 37 de şcoli din satele României, de care beneficiază peste 7.000 de copii.

Iar anul acesta se renovează 29 de şcoli din 22 de judeţe.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus