Skip to main content

TVR 2 transmite Campionatul Mondial de patinaj artistic 2022. Orarul competiţiilor

 
Foto: ISU World Figure Skating Championships Montpellier 2022
Foto: ISU World Figure Skating Championships Montpellier 2022

TVR 2 dă startul transmisiunilor în direct de la Campionatului Mondial de patinaj artistic 2022, care anul acesta va avea loc la Montpellier, Franţa. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune începând de miercuri, 23 martie. 

Publicitate

România va avea un sportiv în competiţie, pe Julia Sauter, antrenată de Marius Negrea.

În absenţa sportivilor ruşi, lupta pentru medalii este deschisă. Vor fi la start campionii olimpici de la dans, francezii Papadakis-Cizeron, dar americanul încoronat la Beijing, Nathan Chen - regele cvadruplelor, va lipsi în urma unei accidentări, anunţă TVR2. Antrenorul Marius Negrea, fost patinator competiţional român:

„Pentru prima dată în istorie, lipsesc la un Campionat Mondial patinatorii din Rusia. Deci lupta e deschisă, mai ales la proba feminină şi la cea de perechi, unde lipsesc cele trei reprezentante ale Rusiei, care ocupau de obicei majoritatea locurilor de pe podium.

Aşadar, celelalte sportive, două din Japonia, două din Coreea şi reprezentanta Europei, belgianca Loena Hendrickx, se vor lupta pentru medalii. Restul sportivelor vor profita atât de absenţa celor trei rusoaice, cât şi de cea a patinatoarei din Belarus, Viktoria Safonova (locul 13 la J.O. şi 9 la C.E.) pentru că şi ea este suspendată.

La perechi, în afară de cele trei cupluri ruseşti, mai lipsesc si Campionii Olimpici si Mondiali en titre, chinezii Sui Wenjing şi Han Cong. Asta pentru că delegaţia chineză nu va fi prezentă în Franţa, în urma problemelor de Covid-19 şi a carantinei obligatorii pentru cetăţenii chinezi care vin în Europa.”

Competiţiile vor fi comentate de Alina Alexoi, care declară:

„Va fi o luptă mai deschisă ca nicidată  la Mondialele de Patinaj. Fără ruşi, drumul spre podium capătă altă dimensiune. Japonia va fi mare favorită în probele individuale şi poate să se impună.

La masculin, ultimul aur al niponilor e din 2017, iar la feminin, din 2014. Abia aştept să-i văd pe francezii Papdakis-Cizeron cum câştigă în faţa publicului lor, şi aştept o competiţie frumoasă la perechi.

Se încheie un sezon greu pentru toţi, vremurile sunt marcate de război, aşa că, vă invit să ne refugiem împreună la TVR 2 în lumea frumoasă a patinajului", a spus Alina Alexoi.

Programul TVR 2 al transmisiunilor Campionatului Mondial de patinaj artistic Montpellier 2022

Miercuri 23 martie:

 • 15:30 Proba feminină-program scurt
   
 • 21:00  Proba feminină - program scurt (R)
   
 • 22:00 Proba perechi-program scurt
   
 • 02:45  *Rezumat Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier

Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier

Joi 24 martie:

 • 15:30 Proba masculină - program scurt
   
 • 21:00 *Rezumat Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier
   
 • 21:30 Proba perechi - Program liber +Ceremonie
   
 • 02:45 Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier (R)

Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier

Vineri, 25 martie:

 • 15:40 Proba dans - program scurt
   
 • 20:00 Proba feminină - Program liber+Ceremonie

Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier

Sâmbătă, 26 martie

 • 13: 00 Proba masculin - Program liber
   
 • 20:00 Proba dans - Program liber+Ceremonie
   
 • 04:25 Campionatul Mondial de patinaj artistic Montpellier

Comentator: Alina Alexoi. Transmisiune directa Montpellier

Duminică, 27 martie

 • 15:30 *Gala laureatilor
   
 • 00:20 *Gala laureaţilor (R)

Comentator: Alina Alexoi


 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Georgescu Mihaela Georgescu Mihaela
  Ar putea cineva sa-l învețe pe comentatorul de la patinaj să pronunțe corect numele lui Guillaume Cizeron?Îl masacreaza,ca și numele lui Baudry,ca și altele?Jenant și neprofesionist.
 • patina patina
  iar comenteaza tipa aia care nu se mai oprește din vorbit și spune numa prostii? se vrea un Țopescu 2, dar spune numai banalități cu un ton de specialista.
 • Nectarie Popa Nectarie Popa
  Asta nu e o scuză pentru că transmit doar o oră din fiecare probă.
 • Publicitarul Publicitarul
  @Nectarie
  Eurosport 4K e ok, dar se vede doar pe 5% din televizoare, iar Eurosport 1 e si el in pachete de optionale pe la cablisti. Asa ca nu mai bate campii aiurea. TVR 2 HD a dat si CE de Patinaj, si Jocurile Olimpice si s-a vazut impecabil.
 • Nectarie Popa Nectarie Popa
  Sa zica ca transmit e o gluma, se mai vede si prost pe deasupra. Oameni buni, NU MERITA sa va uitati la TVR. EUROSPORT 4K transmite integral (cu toate orele de patinaj, nu un sfert, ca TVR) competitia, la calitate evident mult superioara fiind rezolutie de 4 ori mai mare. De asemenea, pe hartie la aceeasi calitate ca TVR, dar vazandu-se mult mai bine, si EUROSPORT 1/EUROSPORT 1 HD transmite in sistem simulcast cu 4K competitia.

  Comentator: Cornel Gheorghe.

Trimite un comentariu

sus