Skip to main content

TikTok a şters peste 100 de milioane de clipuri. Ucraina şi Rusia, printre ţările fruntaşe

 
TikTok a şters peste 100 de milioane de clipuri. Ucraina şi Rusia, printre ţările fruntaşe


Peste 100 milioane de clipuri TikTok au fost şterse în primele trei luni din 2022, a anunţat compania. Ce conţineau şi în ce ţări au fost cele mai multe eliminări?

Publicitate

Cele peste 100 milioane de clipuri reprezintă aproximativ 1% din totalul clipurilor încărcate pe TikTok, potrivit celui mai recent raport dat publicităţii de către platformă.

Care sunt ţările cu cel mai mare număr de clipuri şterse? Tiktok raportează acum că 30 de pieţe, printre care se numără Rusia şi Ucraina, reprezintă aproximativ 80% din totalul eliminat.

Concret, ce a făcut TikTok în lupta cu războiul informaţional?

De pe 24 februarie şi până la finalul primului trimestru în 31 martie 2022, echipa TikTok a luat măsuri pentru siguranţa comunităţii:

Echipa de safety dedicată războiului din Ucraina a şters 41.191 de clipuri, dintre care 87% au încălcat politicile împotriva dezinformării. Cele mai multe dintre ele (78%) au fost identificate proactiv.
- Partenerii de fact-checking au ajutat la evaluarea a 13.738 de videoclipuri la nivel global.
- TikTok a etichetat conţinutul de la 49 de conturi ale unor publicaţii controlate de Rusia.
- TikTok a identificat şi eliminat 6 reţele şi 204 conturi la nivel global pentru eforturi coordonate de a influenţa opinia publică şi de a induce în eroare utilizatorii cu privire la identităţile lor.

Pe ce criterii au fost vizate clipurile TikTok şterse?

TikTok a publicat, pentru prima oară, volumul conţinutului şters pentru Ideologie inspirată de ură şi pentru Atacuri şi injurii, cele două sub-categorii din politica de Comportament motivat de ură.

Toate sub-categoriile prezintă procentul pentru conţinutul şters proactiv, cu zero vizualizări şi conţinutul şters în mai puţin de 24 de ore.

De exemplu, în sub-categoria Stupefiante, substanţe controlate, alcool şi tutun din politica Activităţi ilegale şi mărfuri reglementate:

  • 94.2% din clipuri au fost şterse proactiv,
  • 86.6% din clipuri au fost şterse când aveau 0 vizualizări, 89.5% au fost şterse în mai puţin de 24 de ore.

Raportul include informaţii despre conţinutul şi conturile şterse de la începutul invaziei şi până la finalul lunii martie, precum şi informaţii verificate şi clasificate. De asemenea, Tikok a publicat noi grafice pentru activitatea conturilor de spam şi engagement fals.

"În contextul războiului din Ucraina, acest raport arată şi eforturile prin care TikTok îşi protejează platforma şi comunitatea", a transmis compania.

Totodată, TikTok pune la dispoziţia cercetătorilor, profesorilor universitari şi societăţii civile toate aceste cifre pentru a fi descărcate în formate compatibile cu diferite programe.

Compania lansează aceste rapoarte trimestriale pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii cu scopul de a oferi „mai multă transparenţă şi pentru a face din TikTok un spaţiu sigur, primitor şi distractiv pentru comunitatea globală“, se mai arată în comunicat.

Raportul complet pentru Aplicarea Regulilor Comunităţii este disponibil aici.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ha Ha
    Oare puteți posta audiențele lunare?

Trimite un comentariu

sus