Skip to main content

Proiectul care dă puteri CNA-ului şi în online, aprobat de Guvern. Următorul pas: dezbatere în Parlament

 
Proiectul care dă puteri CNA-ului şi în online, aprobat de Guvern. Următorul pas: dezbatere în Parlament

CNA-ul va avea putere şi-n online. Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care „platformele de partajare a materialelor video” (cele de tipul YouTube) să intre sub controlul forului audiovizual, scrie Profit.ro. Propunerea Guvernului urmează să intre în dezbaterea Parlamentului. 

Publicitate

O iniţiativă asemănătoare a fost în dezbatere publică anul trecut, însă a fost retrasă pentru a fi analizată. 

Dacă proiectul ajunge să fie transpus în legislaţie, CNA va putea decide inslusiv eliminarea anumitor materiale de pe site-uri cum ar fi YouTube. 

„Este un proiect propus de Guvern pentru care CNA a trimis un aviz şi o serie de recomandări.

Urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, iar apoi vom vedea care va fi forma finală”, a spus şefa CNA Cristina Pocora pentru Paginademedia.ro

„Pentru a-i proteja pe minori de conţinutul dăunător”

În expunerea de motive a draftului de modificare a Legii audiovizualului se arată că au apărut noi tipuri de conţinut, cum ar fi videoclipurile sau conţinutul generat de utilizatori. 

„Pentru a-i proteja pe minori de conţinutul dăunător şi pe toţi cetăţenii de incitarea la ură, la violenţă şi la terorism, serviciile respective ar trebui să fie reglementate şi supuse unor reguli şi restricţii, astfel încât să fie asigurată apărarea obiectivelor de interes public general, precum şi dreptul la libertatea de exprimare", argumentează Guvernul, potrivit Profit.ro. 

Proiectul de lege urmăreşte transpunerea în legislaţia noastră a unei Directivei UE, cu privire la reglementarea spaţiului online.

În noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a lansat proceduri de „infringement” împotriva României şi a altor 22 de state membre UE, deoarece nu au transpus la timp noile norme privind serviciile mass-media audiovizuale.


Citeşte şi: Proiectul care dădea puteri CNA-ului şi în online, retras din dezbatere publică: „Urmează să fie reanalizat”


Citeşte şi: CNA ar putea să controleze conţinutul de pe YouTube. Guvernul are un proiect care ar putea da forului putere în online


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ady ady
    cautati MALIN BOT pe yt. e foarte important cu legea asta.
    vor sa inchida `europa libera` secunistii psd pnl!
  • RzV RzV
    Are Youtube zeci de reguli sa poti posta un clip. Sunt verificate la sange si scoase instant daca se observa o neregula. Nu stiu cum ar putea CNA controla si verifica continut nepotrivit. Ei mai bine s-ar ocupa strict de partea de TV, mai multe lucruri nasoale vad minorii acolo decat pe YT.
  • B.A.M B.A.M
    După ce CNA A DISTRUS televiziunea din România, acum vor și distrugerea Youtube-ului și a altor platforme!
    Chiar nu pot fi opriți de nimeni?!?!? Chiar nu se pot opri cu IPOCRIZIA LOR GENERALIZATĂ?!?!?
    #JOS IPOCRIZIA CNA
    #R.I.P. YOUTUBE (Mi-a părut bine de cunoștiință...)
  • Radu Radu
    Deci raportul Matic, votat de toata gasca Ciolos, nu e daunator pt copii dar continutul de pe youtube poate fi ! Cand am zis ca venirea lui M Toma la CNA este o catastrofa am fost facut pesedist. Toma e echivalentul lui Popescu-Dumnezeu, in caz ca aveti habar despre ce vorbesc.
  • Vlad Vlad
    Tot ce ne lipsea in Romania era Ministerul Adevarului condus de partidele politice prin CNA. Abia astept sa vad cum cere Pocora eliminarea canalelor youtube care il contrazic pe imparatul Klaus
  • gogu gogu
    si ce le face? le ia caii de la bicicleta???
  • Stefan Stefan
    Foarte bine. Trebuie sa se faca tot posibilul pentru stoparea radicalizarii.
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Pe toate platformele de streaming există deja reguli foarte asemănătoare cu cele CNA, mai ales legate de instigarea la diverse şi conţinutul dăunător. Ce vrea exact să impună CNA-ul? Că doar nu obligă Google să facă disponibile (dau un exemplu) clipurile de pe YouTube cu pariuri sportive doar între orele 23 şi 05 dimineaţa ca la televiziuni...?
  • Ani Ani
    Orice e deranjant pentru PNL, jos :))))))))))))

Trimite un comentariu

sus