Skip to main content

Platforma de streaming CNN+ a fost închisă brusc. Sute de jurnalişti vor fi disponibilizaţi

 
Sursa foto: Facebook/CNN+
Sursa foto: Facebook/CNN+

După nici o lună de la marea lansare, CNN+ a fost închis pe neaşteptate. Serviciul de streaming trebuia să ducă reţeaua în viitorul digital, însă experimentul de 300 de milioane de dolari s-a încheiat brusc cu sute de disponibilizări şi cariere în haos, scrie New York Times.

Publicitate

Warner Bros. Discovery a declarat joia trecută că va închide brusc CNN+ pe 30 aprilie, conform sursei citate.

„Deşi decizia de astăzi este incredibil de dificilă, este cea potrivită pentru succesul pe termen lung al CNN”, a declarat Chris Licht, cel care trebuia sa fie preşedintele reţelei începând din 2 mai, scrie New York Times.

CNN+ a însemnat o campanie de marketing la nivel naţional, sute de noi angajaţi, inclusiv prezentatori de renume precum Chris Wallace, fosta gazdă „Fox News Sunday” şi Audie Cornish de la NPR.

În ciuda acestor investiţii, platforma de streaming avea mai puţin de 10.000 de spectatori, potrivit unei analize citate de New York Times.

În interiorul CNN, angajaţii au rămas uluiţi. „Nu este o veste uşoară şi nu vreau să minimizez asta”, a spus Chris Licht personalului CNN+ într-un apel solemn prin care a anunţat închiderea. „Sunt mândru de această echipă”, a încheiat el.

Discovery a preluat anul acesta controlul asupra HBO, CNN şi Warner Bros., creând un nou gigant media condus de CEO-ul David Zaslav.

Fuziunea Discovery cu WarnerMedia a intrat în vigoare pe 8 aprilie, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Expertul Adevarat in CNN Expertul Adevarat in CNN
    Mai "senzational" ca faptul de a inchide in sine, este modul in care le-au transmis angajatilor, in stilul pur american de a imbraca in falsitate crasa orice, un mod care pentru noi, europenii, este incredibil, dar care pentru americani este la ordinea zilei:
    „Sunt mândru de această echipă” - da, sigur, atat de mandru incat ii da afara dupa o luna si inchide tot
    „Deşi decizia de astăzi este incredibil de dificilă, este cea potrivită pentru succesul pe termen lung al CNN” - dar acum o luna nu era la fel, decizia potrivita pe termen lung cand ai deschis? Si cum te gandesti pe termen lung din moment ce iei o decizie dupa doar o luna?
    „Nu este o veste uşoară şi nu vreau să minimizez asta” - nu zau, cum ai putea sa minimizezi cand ii dai afara de pe o zi pe alta?
  • Mile Mile
    La TVR însă se lăfăie pe milioane ha
  • Margo Margo
    :)))) credeam ca doar la publika tv se anunta concedierile de pe o zi pe alta. Iata ca si cnn procedeaza la fel. Civilizatie, taticu, nu gluma.

Trimite un comentariu

sus