Skip to main content

Decât o copertă. De impact! Simplă, elegantă şi cu o poveste inedită. Noul număr DoR. Cine a făcut-o?

 
Decât o copertă. De impact! Simplă, elegantă şi cu o poveste inedită. Noul număr DoR. Cine a făcut-o?

DECÂT O COPERTĂ. Noul numar al revistei DoR vine cu o copertă inedită. E simplă, elegantă, de impact şi are o poveste interesantă. Am vorbit cu autoarea şi v-o spunem.

Publicitate

Caserole de mâncare, flori congelate şi sârme subţiri - au fost elementele pe care fotografa Raluca Mărgescu le-a folosit pentru imaginea inedită.  

Numărul de vară Decât o Revistă (#44) vorbeşte despre blocaj, incertitudinepierdere şi transformare, printre altele. Fotografia de pe copertă simbolizează vizual toate aceste stări, după cum spune si autoarea. 

Raluca Mărgescu fotografiază, în general, pentru reviste de fashion sau în campaniile unor branduri cunoscute. Fotografia din DoR i-a scos în evidenţă latura „experiementală”, după cum a subliniat şi Cristian Lupşa (fondator şi editor DoR). 

Despre ediţia de vară a revistei, Lupşa spune că este „o călătorie prin zona neutră, adică perioada din aintea unui nou început: nu ştim cât durează, dar din ea învăţăm noile noastre roluri după o transformare”, după cum a scris într-un editorial recent. 

„A fost o joacă care mi-a adus aminte de facultate”

Raluca Mărgescu a explicat, pe scurt, cum a venit ideea proiectului, cât a durat, cât a fost de dificial şi, poate cel mai important, ce a vrut să transmită.

Discuţia, în continuare: 

Raul Bambu, reporter Paginademedia.ro: Cât a durat până a prins viaţă? 

Raluca Mărgescu, fotograf: În mare, o săptămână a durat tot procesul, m-am jucat cu diferite forme şi am încercat mai multe plante sau flori până să ajung la cea de pe copertă. Mai interesant a fost când am pozat seria în care am aşteptat ca gheaţa să se topească, proces care îmi imaginam că o să fie foarte rapid, dar a durat o veşnicie. 

Paginademedia.ro: Cum ai ajuns la acest concept cu caserole de mâncare şi flori îngheţate? 

Raluca Mărgescu, fotograf: Oana Barbonie (editor vizual DoR) şi Cristian Lupşa m-au provocat să realizez o serie de imagini care să vorbească despre blocaj, incertitudine, pierdere şi alte stări despre care vorbim în ultima perioadă.

Imaginându-şi blocajul din punct de vedere vizual, Oana mi-a spus că vede ceva prins în gheaţă şi de acolo am pornit eu în căutarea acelui lucru şi am început o serie de experiemente. 

Paginademedia.ro: Ce ai vrut să transmiţi?

Raluca Mărgescu, fotograf: Cum am zis, am pornit proiectul de la ideea de blocaj căreia mai târziu i-am dat o notă pozitivă şi anume că, prin procesul de topire, vom ieşi din starea asta şi vom reveni la forma noastră iniţială (cum mici deformări).

Sper să nu dureze şi în cazul acesta o veşnicie. Restul de imagini sunt stări cumva nedefinite, tot un fel de blocaje dar altfel surprinse. 

Paginademedia.ro: Cât de dificil a fost? 

Raluca Mărgescu, fotograf: Nu consider că a fost dificil, a fost ca o joacă şi mi-a adus aminte de facultate şi perioada de dinainte de sesiuni când făceam lucruri similare. 

Paginademedia.ro: Te aştepţi la un anume impact, în afară de cel vizual, bineînţeles?

Raluca Mărgescu, fotograf: E clar că primul impact pe care îl are nu-ţi dă o stare de bine, însă la a doua sau la a treia privire sper să se înţeleagă şi mesajul pozitiv despre care vorbeam şi să redea un gram de speranţă. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    @ion
    Sigur tu reuseai sa produci conceptul ala in 2 minute, este?
    O natie de genii, ce mai.
    De-aia nu ajungeti nicaieri in RO, pentru ca voi in loc sa va canalizati energia in a face ceva util pentru voi pe patratica voastra, voi stati si ii urati pe altii care chiar au curajul si mintea sa faca ceva bun pe patratica lor.
  • Robert Robert
    @Nectarie Popa Așa se numește revista, „Decât”, în mod intenționat, evident.
  • ion ion
    I-a luat o saptamana sa faca poza aia? Vai de capu' nostru de experti
  • Juru Juru
    Coperta arata foarte bine, dar site-ul arata exceptional! Felicitari domnului Mihai Ciobanu, magicianul codurilor! :)
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    E "doar" sau "numai", nu "decat". Va faceti de ras.
  • AA AA
    Dragutz conceptul. In other words: dper ca revista asta a lui Lupsa sa ajunga sa aiba mai multi abonati, e printre singurele din RO care chiar merita atentie.

Trimite un comentariu

sus