Skip to main content

Dacian Cioloş, reacţie vehementă: Solicit blocarea tuturor mijloacelor media de propagandă ale Rusiei din România, dar şi din Uniunea Europeană

 
Dacian Cioloş - Foto: Pagina de Facebook Dacian Cioloş
Dacian Cioloş - Foto: Pagina de Facebook Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, fostul lider USR, ia în vizor organele de propagandă ale Rusiei, cum ar fi Sputnik sau Russia Today, şi cere blocarea acestora pe întreg teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România. 

Publicitate

„România a tolerat ani în şir creşterea şi dezvoltarea unei reţele de propagandă prorusă fără a se întreba dacă aceasta servea democraţiei si libertăţii de exprimare sau intereselor unui stat revizionist şi cu potenţial agresor.

Astăzi, avem dovada necesară pentru interzicerea acestor canale prin care, în ultimii ani, s-au promovat liniile de propagandă ale Kremlinului şi narative destinate dezbinării societăţii româneşti, cum a fost campania permanentă de discreditare a luptei anticorupţie.”, a scris Cioloş într-o postare pe Facebook, ieri, la câteva ore de la atacul Rusiei asupra Ucrainei. 

 

„În acelaşi timp, românii trebuie să fie atenţi la ce informaţii consumă şi să se ferească de propagandiştii plătiţi direct şi indirect de ruşi. Este nevoie de măsuri ferme ale guvernului şi instituţiilor responsabile, precum CNA, pentru a stopa otrăvirea opiniei publice cu propaganda Kremlinului”, completează Cioloş.

Cioloş mai adaugă că Rusia a declanşat un război armat împotriva Ucrainei „însă de ani în şir duce un război propagandistic ignorat de cei care ar fi trebuit să oprească şi să expună mijloacele de intoxicare mediatică ale lui Putin”. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    nici - nici !?! sa mergem la mama omida sa ne informam
  • Milagi Milagi
    Zi de audiente postacule. Bucatarii Zero sunt Zero Barat.
  • MucCelMic MucCelMic
    S-a facut joi, a aparut si postacul si propagandistul moscovit Mile la orizont sa vada ce a facut Adeluta si sa posteze 100 de comentarii fara rost.
  • Mile Mile
    Ii supăra adevărul, unde erai atunci când NATO bombarda alte tari , ei pot sa atace , asta e dreptate

Trimite un comentariu

sus