Skip to main content

Ziarul Daily Mail, proces cu Google. Gigantul tech, acuzat că a pus monopol pe publicitate

 
Foto: Financial Times
Foto: Financial Times
Daily Mail a dat în judecată Google, pe motiv că ar primi mai multe încăsări din publicitatea online faţă de ziarele din Marea Britanie, scrie News.ro.
Publicitate
 
Procesul este înaintat împotriva Google şi a companiei mamă, Alphabet. Publicaţia britanică acuză Google că a pus monopolul pe spaţiul publicitar, iar veniturile ziarelor scad din această cauză.
 

Plângerea celor de la DailyMail a fost înregistrată la Curtea Districtuală a SUA din New York.
 
„Lipsa concurenţei pentru inventarul publisherilor reduce cantitatea şi calitatea ştirilor disponibile pentru cititori, dar Google beneficiază de venituri mai mari pentru că dispune de o parte din ce în ce în ce mai mare din spaţiul publicitar care rămâne”, au scris în plângere cei de la DailyMail, potrivit News.ro.
 
Pe de altă parte, Google se apără şi transmite următorul mesaj: „Folosirea instrumentelor noastre de tehnologie în domeniul publicitar nu are nicio influenţă asupra modului în care site-urile publisherilor se poziţionează în căutarea Google. Daily Mail autorizează zeci de companii de tehnologie să vândă şi să gestioneze spaţiul publicitar, precum Amazon, Verizon şi multe altele”.
Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus