Skip to main content

Platforma TVR Plus, funcţională după aproape o lună. De ce nu a mers?

 
Platforma TVR Plus, funcţională după aproape o lună. De ce nu a mers?

După aproape o lună, platforma TVR Plus este din nou funcţională. Streamurile online au fost indisponibile de la finalul lunii septembrie. 

Publicitate

Într-un răspuns pentru Paginademedia.ro, oficialii TVR  au explicat motivul pentru care streamurile nu au funcţionat din 27 septembrie până acum două zile, 13 octombrie 2021. 

Pe scurt, spun cei din TVR, sursa problemelor a fost o chestiune birocratică: o procedură de achiziţie (care în cazul instituţiilor publice presupune un mecanism complex). 

„Pentru a putea fi accesat, iar conţinutul încărcat să poată rula în parametri normali, a fost necesară achiziţionarea serviciilor CDN (Content Delivery Network). 

SRTv poate achiziţiona serviciile CDN doar prin procedură de achiziţii publice. S-a iniţiat procedura de achiziţie publică încă din luna aprilie, în urma publicării anunţului în SEAP înscriindu-se un singur ofertant.

Deşi, iniţial, acest ofertant a fost declarat câştigător, încheierea contractului nu s-a putut finaliza, întrucât, la prezentarea documentaţiei spre avizare controlorului delegat al Ministerului de Finanţe s-a constatat că ofertantul nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi încheiat contractul, procedura de achiziţie fiind viciată”, afirmă oficialii Televiziunii Publice. 

Lucrurile au continuată în aceeaşi notă: 

„În luna iulie, a fost reluată procedura de achiziţie, însă s-a înscris acelaşi ofertant, prezentând documentaţia depusă în oferta anterioară. Ministerul de Finanţe şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice au opinat şi de această dată că oferta nu îndeplineşte condiţiile legale, iar contractul nu poate fi încheiat.

Având în vedere că procedura de achiziţii pentru serviciile CDN nu a putut fi finalizată din motivele prezentate mai sus, aceasta a fost reluată şi încheiată cu respectarea reglementărilor legale incidente”, mai notează aceeaşi sursă. 

Streamurile online de pe TVR Plus au revenit în urmă cum două zile. De la finalul lunii septembrie până la acum câteva zile, platforma a afişat următorul mesaj: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Constantin Aurelian Mazarache Constantin Aurelian Mazarache
    Nu merge tvr+ de câteva zile,suntem în 2024,la telefon relații cu publicul TVR mi-a spus că e ceva "bușit" și mi-a urat o zi bună.
  • Florin Florin
    Din nou, de câteva zile nu mai funcționează niciun stream live de pe intreaga platformă TVR+.
  • Sorin Sorin
    Au trecut 5 zile, tot nu au rezolvat nimic cu platforma, pe TVR+ nu merge niciun canal online. Daca e din nou aceeași problema, nu mai e scuzabila din nou. Poate ii întreabă Pagina de Media si face un update la articol sau chiar unul nou.
  • Mariusica Mariusica
    De două zile nu le mai funcționează absolut niciun stream live de pe intreaga platforma a TVR. Acum care mai este motivul?
  • Soby Soby
    Ionuț Cristache la Europa FM!
  • Doina Gradena Mierlescu Doina Gradena Mierlescu
    S-a supărat platforma văzând cât de persecutat e Dorin Chiotea.

Trimite un comentariu

sus