Skip to main content

Cum titrează marile publicaţii moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Regina a fost o constantă în viaţa oamenilor săi”

 
Cum titrează marile publicaţii moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Regina a fost o constantă în viaţa oamenilor săi”

Regina Elisabeta a II-a a a Mării Britanii şi Irlandei de Nord a trecut la cele veşnice ieri după amiază, după cum a anunţat aseară Palatul Buckingham.

Publicitate

Cu o domnie de 70 de ani, din 6 februarie 1952 până pe 8 septembrie 2022, decesul acesteia a dus la reacţii impresionate pe tot mapamondul, de la oameni de rând şi lideri politici, până la marile publicaţii media din Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Franţa, Spania sau România.

În timp ce unele dintre acestea se concentrează pe personalitatea şi caracterul Reginei, altele sunt critice în privinţa viitorului Marii Britanii, o ţară care „se apropie de recesiune” cu un nou prim-ministru care „e respins de ţară” şi un viitor Rege care se confruntă cu „comparaţii şi îndoleieli” din partea britanicilor.

Moartea Reginei, prin ochii primei pagini a publicaţiilor din Marea Britanie

Principalele ziare, site-uri şi reviste din Regatul Unit au publicat în această dimineaţă pe prima lor pagină materiale care s-au concentrat pe cine a fost Regina Elisabeta a II-a şi care au fost momentele importante din domnia de 70 de ani a acesteia, precum şi articole despre cine este noul Rege Charles şi când va fi încoronat. 

Charles al III-lea, căci acesta este numele pe care îl va purta, este aşteptat să aibă un discurs astăzi în care se va adresa naţiunii britanice, la ora 20:00, ora României. 

BBC

„HM (Her Majesty, n.red) the Queen”, titrează British Broadcasting Corporation (BBC), televiziunea publică din Regatului Unit.

Daily Mail

„Regina a murit, iar Charles şi Anne au fost lângă patul ei. Alţi membri ai familiei, precum Andrew, Edwards, William şi Harry, s-au grăbit în zadar spre Balmoral, când au aflat de la doctori că Regina mai are câteva ore de trăit”, dezvăluie Daily Mail.

 

Daily Express

 

Ultimele momente ale Reginei. când se stingea, cu Charles şi Anne alături”, relatează Daily Express.

The Times

Pe prima pagină a site-ului The Times este prezentat un „necrolog” al Reginei.

 

The Mirror

The Mirror proclamă „noua eră regală” şi anunţă „discursul istoric” al noului Rege Charles al III-lea către naţiunea britanică. „Îndureratul Rege îşi preia responsabilităţile imediat după moartea iubitei sale mame”, detaliază publicaţia.

The Guardian

The Sun

The Telegraph

„Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a (1926-2022)”, titrează The Telegraph, care include o poză alb-negru cu Regina, pe un fundal complet alb.

Cum au relatat publicaţii din Germania, SUA, Franţa, Spania sau România moartea Elisabetei a II-a

Deutsche Welle (DW) - Germania

Deutsche Welle (DW) anunţă discursul pe care îl va ţine noul Rege Charles „îndoliatei” Marii Britanii. Într-un alt material, publicaţia germană cataloghează domnia de 70 de ani a Reginei Elisabeta a II-a drept „un simbol al stabilităţii”.

Washington Post

„Marea Britanie deplânge o viaţă la datorie”, „Regina Elisabeta a II-a a fost o constantă în viaţa oamenilor săi”, sunt doar câteva din titlurile prezente astăzi în publicaţia Washington Post.

 

France24

France24 îl descrie pe Prinţul Charles drept moştenitorul cu cea mai lungă aşteptare la tron, din istoria Marii Britanii.
 

El Pais

„Moartea Reginei Elisabeta a II-a plasează Regatul Unit într-un viitor incert”, afirmă publicaţia spaniolă El País. „Charles al III-lea, cu o popularitate mai mică decât mama sa şi decât fiul său cel mare, se confruntă cu comparaţii şi îndoleieli, asta în timp ce noul prim-ministru, Lizz Truss, suferă de respingerea unei ţări care se apropie de o recesiune”, mai notează spaniolii.

Ştirile TVR - România

Ştirile TVR relatează, succint, în titlu, ce se întâmplă şi ce va urma în Regatul Unit, după decesul Elisabetei a II-a, şi prezintă în articolul propriu-zis inclusiv reacţiile liderilor de state asupra evenimentului, precum Joe Biden, Vladimir Putin sau Volodimir Zelenski.

 

 
 
 
 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sisok Sisok
    Ce visezi postac ?

    Visuri la cheie a fost lider de audiență aseară, în intervalul 21:28 – 23:25, în rândul publicului național, cu vârstă cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD. Emisiunea a înregistrat 7 puncte de rating și 23.6% share, în timp ce televiziunea de pe poziția secundă avea 5.8 puncte de rating și 19.6% share. La nivel național, peste 1,1 milioane de românii se uitau la Visuri la cheie.

    Cum am zis. Visuri a sters pe jos cu Bucatarii Zero. Ca si Fierbintii.

    Si hai de Umor Sec nu zici nimic ? Parca laudai emisiunea. Sub Sunt celebru ? Ha ha ha ! Dezatru !
  • Mile Mile
    Visuri numai 5 chefii 6 deocamdată ha
  • Gorov Gorov
    Si Bucatarii Zero sub Fierbinti si Visuri. Bravo !
  • Expertul Expertul
    Felicitări sunt celebru are mega rating

Trimite un comentariu

sus