Skip to main content

Bogdan Muzgoci, demisie de la Realitatea: "Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea succes în emisiune"

 
Bogdan Muzgoci, demisie de la Realitatea: "Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea succes în emisiune"

Demisie de la Realitatea Plus. Bogdan Muzgoci, cel care realiza emisiunea "Jocuri de putere", a demisionat de la televiziunea lui Maricel Păcuraru, după şase ani la staţia de ştiri.

Publicitate

"Plecarea de la Realitatea a venit în urma neconcordanţelor dintre noua direcţie editorială a postului şi principiile jurnalistice după care mă ghidez în această profesie", a declarat Muzgoci pentru Paginademedia.ro.

Bogdan Muzgoci a continuat:

"Se pare că am deranjat în demersul meu de a prezenta adevărul şi nu părţi ale sale ori nuanţe. Munca mea a fost folosită în alte scopuri decât informarea publicului şi s-a încercat denigrarea mea.

Am pus ales să pun stop şi să mă delimitez de aceste practici", a spus Muzgoci pentru Paginademedia.ro.

Care erau neconcordanţele? Care este noua politică editorială cu care nu e de acord?

"Am simţit o schimbare şi nu mi s-a părut dreaptă. Ca să fac o glumiţă: Am plecat înainte să am ocazia să-i urez şi lui Liviu Dragnea succes în propria emisiune", a răspuns Bogdan Muzgoci.

La ce se referă când spune că munca lui a fost folosită şi în alte scopuri decât informarea publicului?

Bogdan Muzgoci, pentru Paginademedia.ro:

"Să spunem că nu eram de acord cu comentariile şi acuzaţiile care se făceau în platourile emisiunilor de seară pe baza materialelor pe care eu le realizam pe teren", a continuat Muzgoci.

"Am avut câteodată senzaţia că am fost chemat ca invitat în emisiuni şi pentru a legitima, în calitatea de ziarist, anumite persoane sau subiecte".

Care este direcţia?

"Am planuri mari, sunt legate tot de acest domeniu. Sunt discuţii, dar nu pot da detalii acum", a punctat Muzgoci.

Bogdan Muzgoci, pentru Paginademedia.ro:

"Am părăsit postul Realitatea Plus, dar am în suflet Realitatea care a fost un reper în lupta pentru justiţie şi apărarea drepturilor cetăţeneşti. Aici am cunoscut mulţi profesionişti, m-am dezvoltat în cariera de jurnalist şi le mulţumesc colegilor pentru aceşti ani de colaborare.

De acum voi merge mai departe şi voi continua să îmi fac meseria cu pasiune, cu datoria faţă de public şi cât pot de bine.

Verticalitatea şi echidistanţa sunt opţiunea mea. Niciodată nu e prea târziu să realizezi că te afli în locul nepotrivit. Am înţeles că în viaţă uneori e nevoie şi de compromisuri, dar nu dincolo de demnitate şi de profesionalism.

Le promit celor care m-au urmărit şi mă simpatizează că voi face tot ce îmi stă în putere să nu dezamagesc publicul, mentorii în profesie şi pe cei dragi mie."

Şase ani la Realitatea TV

Absolvent de jurnalism, Bogdan Muzgoci a intrat în presă în 2010, ca reporter la postul de televiziune The Money Channel. Ulterior, a trecut la Neptun TV, apoi la B1 TV, la Digi 24 şi, din martie 2016, a lucrat la Realitatea.

La Realitatea a fost reporter special şi moderator TV. În ultimul an a realizat, printre altele, emisiunile "Jocuri de putere" şi "Deschide lumea".

Citeşte şi: „Interese ascunse, cine vrea să ne ia Ardealul”. Realitatea Plus, amendă pentru derapaje în emisiunea Jocuri de Putere


Citeşte şi: DERAPAJ. "Propagandist", "controversat", "implicat în scandaluri". România TV, atac fără dovezi la un jurnalist Realitatea şi la tatăl acestuia

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Florin Florin
  Dar care era marea ta problema cu Dragnea, *** *** Muzgoci?
 • dan dan
  Muzgoci = un reporteras puturos si impertinent care s-a gudurat pe langa cine trebuie ca sa primeasca o emisiune. ***.
 • Eu Eu
  ***
 • Zic si eu Zic si eu
  @un fost si actual,
  Nu cunosc si nu ma'ntereseaza personajul, dar comentariul tau exprima multa frustrare. Iar faptul ca nu ai habar ce inseamna libertarian si de aceea folosesti gresit cuvantul, nu te face mai credibil. Dimpotriva....
 • Sobea Sobea
  Vorbind de Oreste, nu mai apare la site-ul Realitatea.net la secțiunea vedete, doar emisiunea Cap și pajură mai apare, dar emisiunea asta nu a mai fost difuzată încă din octombrie 2020!
  Înseamnă că Oreste a plecat de la Realitatea Plus! Merge la B1 TV din nou!
 • Sobea Sobea
  @Xenox Negocierile lui cu Aleph Business s-a eșuat! Pleacă la Realitatea Plus, chiar dacă nu va mai fi bolnav va pleca!
 • Alin Alin
  Eu nu înțeleg cu ce va ajuta jurnaliștii...
 • Xenox Xenox
  Se pare ca Stelian Muscalu este doar bolnav si va reveni, tot la Digi24. A scris pe Facebook despre asta.
 • Xenox Xenox
  @Soby, ori Aleph Business, ori Realitatea Plus?
 • Sobea Sobea
  Oreste unde mai este? A plecat și el de la Realitatea Plus?
 • jk jk
  Normal,acolo e loc doar de tate si insipizi precum Alexandreasca si Botin si "inteligenta suprema" de "fata lui tata"
  Totusi,nu cred ca decizia a fost luata ieri-azi,emisiunea a disparut de pe post de ceva timp deja...
 • Mogdan Buzgoci Mogdan Buzgoci
  Munte, a fost dat afara. Si cam tarziu
 • mihai mihai
  Si acum ai vazut? Realitatea e precum un cameleon
 • Un fost si actual Un fost si actual
  Bogdane, te-au curatat Pacurarii pt ca n-au mai avut nevoie de tine si tu faci pe eroul deontologiei. Ai trait si girat nenumarate situatii de un ridicol absolut, ti-a si placut, te credeai un fel de Rares Bogdan si in realitate esti ceea ce stie toata lumea. Macar Gadea, Badea, Ursu etc sunt pe fata camarazii Varanului, tu doreai si sa te guduri, si sa te dai libertarian. Stim bine ca ai ajuns aici tradand tot ce se putea trada in redactia aia care nu are niciun spirit. Succesuri, colega!
 • Sobea Sobea
  Stelian Muscalu va fi în locul lui Bogdan Muzgoci, deoarece Stelian Muscalu a plecat de la Digi 24. Stelian Muscalu este la Realitatea Plus.

Trimite un comentariu

sus