Skip to main content

Când presa îşi face treaba. Ministrul Digitalizării şi-a dat demisia dupa dezvăluirile din Libertatea

 
Captură foto: Libertatea
Captură foto: Libertatea

Demisie din guvernul Nicolae Ciucă după aproape trei săptămâni. Seria de dezvăluiri din ziarul Libertatea despre Florin Roman a dus la demisia ministrului Digitalizării. 

Publicitate

„Am înaintat azi demisia din funcţia de ministru, mulţumind premierului şi echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îţi este răstălmăcită, când îţi asumi erori materiale, dar se ajunge la linşaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris Roman într-o postare pe Facebook, la care a ataşat fotografii cu mai multe diplome ale sale. 

Demisie după trei dezvăluiri

Anunţul lui Florin Roman vine după trei dezvăluiri ce-l vizează pe acesta. 

Pe 3 decembrie, Libertatea anunţa că Florin Roman spune că a scris o carte care nu e de găsit. Nici editura nu ştie de ea. Nici la Bibliotecă nu se găseşte. 

Concret, este vorba despre lucrearea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susţine că a scris-o şi a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. 

„Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Naţională, iar ministrul susţine la cererea Libertatea că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia. În schimb, există o carte cu acelaşi titlu, apărută la aceeaşi editură, dar cu autori diferiţi, fără politicianul liberal printre ei.”, nota Libertatea. 

Ulterior, Roman a venit cu precizări. Cartea nu era tocmai carte. Era o lucrare de dizertaţie. Şi a trimis Libertărţii, pe Whatsapp coperta şi 10 pagini din lucrare. Doar că, supriză! Jurnaliştii descoperă că toate cele 10 pagini erau copiate dintr-o altă lucrare. Aceasta a fost a doua dezvăluire. 

A treia dezvăluire Libertatea a venit astăzi, chiar înaintea şedinţei de Guvern. Florin Roman nu a urmat cursurile Universităţii Babeş Bolyai şi nici nu este licenţiat acolo, după cum spunea acesta în CV. 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    bai si ce destept si inteligent parea!
  • B.A.M B.A.M
    Era să uit...
    NICIUN cuvânt despre războiul dintre Libertatea (prin Tolontan) și Dacian Cioloș pe "meritele" demisiei lui Roman???? Hai că e chiar spumos (sau măcar haios) subiectul dacă-l documentați!!! ;))
  • B.A.M B.A.M
    Cu toate felicitările de rigoare, trebuie precizat un fapt:
    Libertatea putea să facă nu știu câte dezvăluiri despre Florin Roman (așa cum făceau alții despre Victor Ponta), DAR DACĂ NU ERA Nicolae Ciucă (un om OBSEDAT ATÂT DE IMAGINEA CÂT ȘI DE PERCEPȚIA PUBLICĂ ASUPRA SA ȘI A INSTITUȚIEI PE CARE O CONDUCE), Florin Roman putea să prindă 2024 fluierând.
    Deci chiar în ciuda dezvăluirilor Libertatea, scandalul nu era suficient pentru Florin Roman pentru o demisie "PERSONALĂ". Omul a fost contrâns în spatele ușilor închise, unde dezvăluirile Libertatea au reprezentat o ghilotină (sau UN PRETEXT mai pe românește) întinsă de "prietenii" din partid pentru a-l putea executa și scăpa de el. Astfel în locul lui va veni (foarte probabil) o persoană cu mult MAI DOCILĂ ca el (NU neapărat mai experimentată).
    Deci practic am asistat la o folosire a presei în scopuri politice "MAI DISCRETE".

    REPET! TOATE FELICITĂRILE POSIBILE! Dar trebuie menționat acest adevăr, respectiv că Florin Roman (și ceilalți) PUTEAU IGNORA/TRIVIALIZA/AMÂNA/TEMPORIZA/COMBATE ÎN TRIBUNAL/ETC aceste dezvăluiri, pe modelul lui Victor Ponta, care în ciuda scandalului cu doctoratul, a stat cu anii la Palatul Victoria!!!! Presa a făcut treaba, dar a fost folosită pentru luptele interne dintre grupurile PNL care vor puterea.
    ACEASTĂ DEMISIE NU ARE NICIO LEGĂTURĂ CU MUNCA PRESEI, OPINIA PUBLICĂ ȘI CU ALTE UTOPII, care în România sunt niște simple IPOCRIZII, când sunt menționate de politicieni!
    P.S.
    Spun asta (cu riscul de a fi înjurat) pentru a mai reveni cu picioarele pe pământ și să nu SUPRA-estimăm puterea presei în România!
  • will will
    Atat Coldea cat si Kovesi au lucrari foarte bine documentate, nu e nimic de ascuns, sunt publice
  • Dottore Dottore
    Bravo, presa! Sunteți foarte tari! Pe când o anchetă serioasă despre doctoratul lui Kovesi sau Coldea? Ups, s-a 'muiat presa!

Trimite un comentariu

sus