Skip to main content

Gianina Corondan va prezenta competiţia Destinaţia Anului 2022, la Prima TV. Când se încheie nominalizările

 
Gianina Corondan va prezenta competiţia Destinaţia Anului 2022, la Prima TV. Sursa foto: Facebook/Gianina Corondan
Gianina Corondan va prezenta competiţia Destinaţia Anului 2022, la Prima TV. Sursa foto: Facebook/Gianina Corondan

Ce oraşe recomandă românii ca fiind destinaţia anului în România? Nominalizarea oraşelor turistice care vor intra în competiţie este în derulare. Iar Gianina Corondan va prezenta finalistele la Prima TV.

Publicitate

Mii de români au intrat pe site-ul www.destinatiaanului.ro şi au nominalizat deja destinaţia preferată, au anunţat organizatorii competiţiei printr-un comunicat.

Destinaţia Anului este o competiţie realizată în parteneriat cu Alianţa pentru Turism şi Ministerul Turismului. Proiectul a debutat în 2020, iar prima destinaţie a anului, desemnată de 9 bloggeri de turism, a fost Ţara Făgăraşului, conform informaţiilor de pe pagina de Facebook a concursului. În 2021, iniţiativa a fost transformată într-o competiţie unde contează părerea românilor prin nominalizări şi voturi online.

Pentru ediţia de anul acesta, nominalizările se mai pot face până pe 10 aprilie, când se va stabili podiumul pe categorii şi regiuni istorice. Cele mai populare vor intra în finala regională şi apoi finala naţională a competiţiei.

Destinaţiile finaliste din ultima etapă, care au cel mai mare punctaj, vor beneficia de promovare naţională intensă in lunile mai-august atât pe social media, cât şi prin emisiunile Destinaţia Anului, difuzate pe Prima TV.

Gazda emisiunii, Gianina Corondan, va călători cu echipa de filmare în fiecare destinaţie. Iar acolo va avea intervenţii live şi va realiza emisiuni cu principalele atracţii ale zonei.

Gianina Corondan, prezentator Destinaţia Anului 2022:

"Sunt încântată să mă alătur aventurii numite “Destinaţia Anului“, să fim îndrumaţi de locuitorii şi cunoscătorii locurilor de însemnătate aparte şi sunt convinsă că vom scoate la iveală strălucirea unor destinaţii de petrecut timpul liber oriunde în ţară, vom dovedi că nu e musai să treci graniţa pentru a avea parte de aşa ceva. Că la noi s-a inventat proverbul: “Omul sfinţeste locul”.

Pe larg, despre competiţia Destinaţia Anului 2022

Faţă de anul trecut, în cea de-a doua ediţie a concursului au fost introduse două categorii: City Break (oraşe clasificate ca municipii) şi Localităţi Turistice (oraşe cu mai puţin de 20.000 de locuitori). Însă, conform regulamentului, se poate face o singură nominalizare, la una dintre categorii.

Cele mai multe recomandări pentru City Break le-au strâns Oradea, Iaşi şi Brăila, finaliste ale ediţiei 2021, dar şi Braşovul, Clujul, Timişoara, Sibiul, Alba Iulia, Craiova, Târgovişte, Tulcea, Hunedoara şi Piatra Neamţ, potrivit comunicatului.

Iar pe lista de Localităţi turistice, cele mai populare alegeri sunt Valea Doftanei, Brezoi, Sfântul Gheorghe (Delta Dunării), Rimetea, Breb, Slănic Moldova sau Vatra Dornei.

După ce se încheie etapa de nominalizări, juriul prezidat de Dragoş Anastasiu va acorda voturile celor mai atractive destinaţii pe baza înscrierilor şi ale unor criterii care cuprind investiţiile făcute în infrastructura turistică şi acţiunile de comunicare realizate în ultimii 2 ani.

Votul juriului va conta pentru o treime din scor, iar numărul nominalizărilor pentru celelalte două treimi.

Juriul este format din 20 de experţi şi influenceri de turism:

  1. Dragoş Anastasiu - Presedintele juriului, Alianţa Pentru Turism
  2. Daniel Mischie - Alianţa Pentru Turism
  3. Iulia Dangulea - Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului
  4. Marilena Rumega - Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului
  5. Dana Glonţ - www.DanaGont.ro
  6. Felix Tătaru - Institutul Oraşelor Vizionare
  7. Charlie Ottley - Producător TV
  8. Adrian Voican - BIBI Touroperator
  9. Călin Ilie - Federaţia Industriei Hoteliere din România
  10. Andrei Blumer - Asociaţia de Ecoturism
  11. Radu Florin - Fabrica de Aventura
  12. Andreea şi Vlad Moraru - www.ValizeVesele.ro
  13. Catinca şi Cristian Dorobanţu - Binome Film
  14. Georgiana şi Vlad Anicăi - www.RomanianThrills.us
  15. Cezar Dumitru - www.imperatortravel.ro
  16. Simona şi Alex Vrânceanu - www.lipa-lipa.ro
  17. Eddie Tone - www.tuktuk.ro
  18. Oana Grozavu - www.visatorprinlume.ro
  19. Mirela Leoni - www extravilan.ro
  20. Raluca Jianu - epicvisits.com

În 2021, la prima ediţie a competiţiei, au participat peste 100 de destinaţii din România, nominalizate de 18.000 de români, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul concursului.

Iar titlul Destinaţia Anului 2021 a fost câştigat de Banatul Montan, în urma votului a peste 70.000 de români. Totodată, Oradei i-a fost acordat Premiul Juriului.

Celelalte patru destinaţii finaliste, care au beneficiat de emisiuni de promovare pe Prima TV, au fost Iaşi, Ţara Maramureşului, Brăila si Delta Dunării. Iar gazda emisiunii de anul trecut a fost Dana Gonţ.

CIteşte şi: Nouă emisiune la Prima TV. Cu Dana Gonţ, fostă realizatoare Digi24

CIteşte şi: Prima TV, concurs de promovare pentru turismul din România. Bloggeri cunoscuţi susţin iniţiativa

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gabi Gabi
    @An, și mie îmi place Geanina și mi-ar plăcea să i se dea pe mână o emisiune cu potențial, poate chiar pe la Pro.
  • An An
    Un foarte bun om de televiziune...Tvr din nou lasa din mana un adevarat profesionist de televiziune...o ador

Trimite un comentariu

sus