Skip to main content

VIDEO. S-a ales câştigătoarea concursului Destinaţia Anului, în weekend. Ce oraş a luat premiul juriului

 
Geanina Corondan prezintă emisiunea Destinaţia Anului 2022 la Prima TV. Sursa foto: Prima TV
Geanina Corondan prezintă emisiunea Destinaţia Anului 2022 la Prima TV. Sursa foto: Prima TV

Trofeul Destinaţia Anului 2022 în România, categoria City Break, a ajuns la Iaşi. Dar ce oraş a fost favoritul juriului?

Publicitate

Braşov, Iaşi şi Târgovişte sunt cele trei oraşe finaliste, categoria City Break, în concursul de turism Destinaţia Anului, aflat la a doua ediţie şi difuzat la Prima TV.

Iar noul sezon a debutat în weekend, sâmbătă, 25 iunie, de la 17.00, când Geanina Corondan a prezentat toate cele trei destinaţii, iar la final juriul şi publicul au votat.

Geanina Corondan, prezentator Destinaţia Anului 2022


„Ne-am bucurat de fiecare moment în toate aceste destinaţii, am savurat privelişti, poveşti, aventuri şi, desigur, multe bucate specifice locului.

Peste tot am fost primiţi cu ospitalitate şi energie bună. Poate cel mai important: peste tot am găsit oameni de ispravă care cred în România şi fac mai bună lumea în jurul lor”.

GALERIE FOTO. Din juriul concursului au făcut parte:

  • Dragoş Anastasiu, antreprenor, fost “leu“ investitor, jurat în emisiunea „Arena Leilor“ de la TVR 2,
  • Felix Tătaru, preşedintele Asociaţiei SuperTeach şi al GMP Group şi cofondator Radio Itsy Bitsy
  • Dana Gonţ, jurnalist, fostă realizatoare Digi24 şi cea care a prezentat sezonul trecut al emisiunii Destinaţia Anului

De reţinut că în această ediţie, votul publicului a cântărit mai mult, în proporţie de două treimi în raport cu cel al juriului.

Pe scurt, despre concurs.

Mai bine de 21.000 de români au nominalizat destinaţiile preferate pe site-ul competiţiei Destinaţia Anului. Apoi, un juriu, format din 25 de bloggeri şi experţi în turism, a desemnat destinaţiile care s-au calificat în finală.

Sunt trei destinaţii finaliste la categoria City Break: Braşov, Iaşi şi Târgovişte. Şi alte trei la categoria Localităţi Turistice: Dărmăneşti, Brezoi, Topliţa.

Geanina Corondan a vizitat pe rând toate oraşele finaliste, filmările pentru emisiune începând la finalul lunii mai.

Sâmbătă, 25 iunie, a fost aleasă deja Destinaţia Anului la categoria City Break - Iaşi.

Iar săptămâna următoare, tot sâmbătă, 2 iulie, va fi desemnată Destinaţia Anului la categoria Localităţi Turistice. Emisiunea va începe de la ora 17.00, la Prima TV.

De altfel, toate cele 3 oraşe vor beneficia în continuare de promovare în emisiunea Destinatia anului, care va fi difuzată duminica, de la 17.00, la Prima TV. Aşadar, seria de emisiuni cuprinde 7 episoade: câte unul dedicat fiecărui oraş finalist în cele două categorii şi unul care va prezenta gala de premiere.

Braşov, Iaşi şi Târgovişte?

Din cele trei oraşe finaliste, Iaşi a fost aleasă Destinaţia Anului 2022, fiind oraşul care a primit cele mai multe voturi din partea publicului.

Pe de altă parte, Braşovul a fost ales favoritul juriului.

Iar Târgovişte rămâne Destinaţia Anului 2022 in Muntenia, Oltenia şi Dobrogea.  

Ce criterii au stat la baza jurizării:

  • atractivitatea obiectivelor şi experienţelor turistice din destinaţie,
  • implicarea comunităţii
  • puterea brandului de destinaţie

Potrivit organizatorilor, platforma www.destinatiaanului.ro a contabilizat 100.000 de voturi pentru a desemna Destinaţia Anului 2022 în România dintre oraşele câştigătoare ale fazei pe regiuni istorice.

Pe baza punctajului total calculat, în acest an titlul de Destinaţia Anului în România la categoria City Break merge la IAŞI.

Juriul a avut o altă preferinţă, una intens discutată între cei trei. Până la urmă, balanţa votului juriului a înclinat spre BRAŞOV, care câştigă trofeul de Destinatia Anului 2022 în România - Premiul Juriului la categoria City Break.

Târgovişte, cea de-a treia finalistă a etapei naţionale, rămâne în posesia trofeului Destinaţia Anului 2022 în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, trofeu câştigat la etapa regională. 

Destinaţia Anului este o competiţie de promovare a turismului intern aflată la a doua ediţie, un proiect asociat Cred în România (credinromânia.ro). Anul acesta este organizat în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului şi Alianţa Pentru Turism. 


Citeşte şi:  VIDEO. Au început filmările pentru Destinaţia Anului. Iar votul publicului se închide în mai puţin de o săptămână


Citeşte şi:  Competiţia Destinaţia anului a ajuns pe un site german care promovează România turistică. Platforma are peste 2 milioane de utilizatori


Citeşte şi: Prima TV, concurs de promovare pentru turismul din România. Bloggeri cunoscuţi susţin iniţiativa

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • An An
    @margo...Targoviste... Are un centru cu restaurante, are curtea domneasca care a fost reabilitata acum ceva timp si e superba... Este cetatea cu care a avut legatura Vlad Tepes si legendele cu trasul in teapa... Pacat ca nu reusesc sa se promoveze pe masura... Are Manastirea Dealu... Are un parc mare cu un lac, si imediat din parc ajungi la gradina zoo... (Si asta foarte aproape curtea domenasca)... Are muzee frumoase. Targoviste este numita si Cetatea romantei. Are un muzeu, muzeul romantei. In Targoviste se desfasoara festivalul Crizantema de aur. Romanta e singura muzica care e specifica doar tarii noastre. Au si un mini-parc acvatic (piscina) foarte frumos....intre Bucuresti si Targoviste sunt si alte cateva locuri de vazut...
    E o localitate apropiata de Bucuresti care mie imi place...
  • margo margo
    ma scuzati, dar... targoviste, destinatie turistica? ce sa vezi acolo? unde sa te cazezi? ce sa vizitezi? exista altceva in afara de curtea domneasca?
  • Dragos Dragos
    Soby, e simplu, e vacanta si-n media, asa ca si televiziunile, si radiourile, si site-urile media merg cu franele trase.
  • Soby Soby
    De ce nu mai publică Pagina de media articole noi acum față de dinainte?

Trimite un comentariu

sus