Skip to main content

Studiu. Ce destinaţii de vacanţă caută românii pe Google? Topul ţărilor

 
Studiu. Ce destinaţii de vacanţă caută românii pe Google? Topul ţărilor

Românii sunt mai dornici de vacanţe decât înainte de pandemie, arată un studiu Google despre turismul post-COVID. Ce ţări sunt cele mai căutate?

Publicitate

Grecia, Turcia, Bulgaria. Acestea sunt cele mai căutate destinaţii de vacanţă ale românilor, pe Google. În plus, ne-a crescut apetitul pentru zboruri. Unde vor românii să plece cu avionul cel mai des?

Potrivit căutărilor pe Google, Italia, Spania şi Marea Britanie sunt primele în top.

Aşadar, odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID, românii şi-au reluat intenţiile de călătorie în străinătate. De altfel, potrivit datelor Google, intenţia românilor de a călători în 2022 este chiar mai mare decât înainte de pandemie, în 2019.

Astfel, volumul căutărilor legate de călătorii (destinaţii, cazare, transport) a fost în luna mai 2022 cu 35% mai mare decât în aceeaşi lună a lui 2019.

Cea mai creştere în perioada post-pandemie o au campingurile şi vilele private, adică opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire.

De asemenea, tot la acest capitol, în vârful creşterilor au fost destinaţiile internaţionale: un plus de 32% în perioada martie - mai 2022 faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

În acelaşi timp, căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2% în acelaşi interval.

Unde vor românii să se ducă în vacanţe?

Cazare 2022 vs 2019      Zboruri 2022 vs 2019
Grecia 44%   Italia 36%
Turcia 46%   Spania 44%
Bulgaria 33%   UK -1%
Italia 33%   Germania 15%
Egipt 125%   Franţa 53%
Spania 27%   Grecia 77%
Franţa 31%   Turcia 94%
Ungaria 22%   Olanda 60%

(Top destinaţii în străinătate ale românilor, conform căutărilor pe Google în martie - mai 2022)

Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare.

Căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut şi ele destul de mult anul acesta: +46% în ultimele 3 luni faţă de 2019. Cele mai populare destinaţii pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google, sunt Italia, Spania şi Marea Britanie. 

Dar câţi oameni aleg România ca destinaţie de vacanţă? Şi de unde sunt ei?

Cele mai multe căutări legate de cazări în România se fac din Germania, Marea Britanie şi Italia, potrivit datelor Google.

Tot acestea sunt şi ţările din care se caută cel mai mult zboruri către ţara noastră, însă ordinea lor în top este diferită. 

Cazare 2022 vs 2019 FIELD3 Zboruri 2022 vs 2019
Germania 5%   Italia -10%
UK 9%   UK 5%
Italia 5%   Germania 21%
US 20%   Spania -3%
Ungaria -13%   Israel 23%
Israel -26%   Franţa -12%
Spania 2%   US 9%
Franţa -18%   Belgia 42%

(Top ţări cu cel mai mare interes pentru România, conform căutărilor pe Google martie - mai 2022)

Informaţii despre trendurile de călătorie din toată lumea, inclusiv România, puteţi găsi pe Destination Insights. Acesta este un instrument cu date despre destinaţiile pe care oamenii dintr-o ţară le caută, în interiorul sau în afara ei, precum şi date despre zonele unde sunt persoane interesate să călătorească în ţara selectată.

Trendurile de căutare pot fi filtrate după ţara de origine sau de destinaţie, tipul de călătorie (locală, internaţională), categoria căutată (cazare, zbor) şi perioada ţintă. 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus