Skip to main content

Libertatea: DIICOT a deschis dosar penal după ce o declaraţie incomodă pentru premierul Ciucă a fost ştearsă de pe site-ul Radio România

 
Foto: Hepta
Foto: Hepta

DIICOT a deschis dosar penal după ce o declaraţie incomodă a premierului Nicolae Ciucă a dispărut de pe site-ul Radio România Actualităţi. 

Publicitate

Parchetul a confirmat deschiderea dosarului, ca răspuns la o întrebare a ziarului Libertatea. Iar dosarul penal „are ca obiect comiterea infracţiunilor privind accesul ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice”.

Radio România avea pe site o declaraţie, publicată în iunie 2018, în care Nicolae Ciucă, pe atunci şeful Statului-Major al Armatei, spunea că nu va intra niciodată în politică

Declaraţia a dispărut de pe pagina Radioului Public pe 22 octombrie 2021, la o zi după ce ministrul apărării naţionale a fost desemnat premier de Klaus Iohannis. Cercetările, care se află în prezent în etapa „in rem”, conform DIICOT, au fost demarate ca urmare a unei plângeri penale depuse de Radioul Public în toamna anului trecut.

Conducerea Radio România e cea care a sesizat DIICOT că, pe 22 octombrie, conţinutul site-ului a fost modificat, fără ca nimeni din Radio să facă asta.

Libertatea a dezvăluit atunci faptul că jurnalistul Radu Dobriţoiu, autorul interviului cu Nicolae Ciucă, era, în momentul ştergerii declaraţiei din acel interviu, plecat de la Radio România, fiind angajat la MApN în calitate de consilier al generalului.

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus