Skip to main content

Seara despre războiul din Ucraina la Discovery. Printre altele, un film despre Zelenski

 
Preşedintele Vladimir Zelenski şi trupe ucrainene. Sursa foto: Shutterstock
Preşedintele Vladimir Zelenski şi trupe ucrainene. Sursa foto: Shutterstock

Discovery a inclus în programul de duminică, 27 martie, seara târziu, o serie de emisiuni despre războiul din Ucraina, a anunţat postul de televiziune.

Publicitate

Seara Ucraina va începe la Discovery cu documentarul Zelenski: Omul care l-a înfruntat pe Putin, la ora 22:00.

Ce mai este în programul despre Ucraina?

  • 22.26 Evadare din Irpin
  • 22:55 Cazul otrăvirilor din Salisbury 
  • 00:00 Împreună pentru Ucraina (o ediţie special editată a concertului de weekendul trecut).

Detalii pe larg, despre fiecare program:

„Zelenskyy: Omul care l-a înfruntat pe Putin“ (Zelenskyy: The Man Who Took On Putin) este un documentar nou, de 30 de minute, care are în prim plan povestea lui Vladimir Zelenski, actorul de comedie devenit preşedintele Ucrainei şi imaginea naţiunii sale în lupta împotriva invaziei ruseşti.

Filmul cuprinde detalii despre copilăria sa, viaţa de dinainte să devină preşedinte, dar şi poziţia sa curentă de lider al unei ţări sub asediu, se arată într-un comunicat. 

„Evadare din Irpin“ (The Escape From Irpin) cuprinde o relatare a jurnalistul Michał Przedlacki din Ucraina, care prezintă condiţiile din teren pentru rezistenţa ucraineană, dar şi civilii care încearcă să scape de înaintarea trupelor ruseşti.

Podul demolat din Irpin, de lângă Kiev, a devenit unul dintre simbolurile acestui război şi reprezintă singura cale pentru femei, copii şi vârstnici de a evada de bombele şi gloanţele ruseşti.

„Cazul otrăvirilor din Salisbury“ (The Salisbury Poisonings) prezintă povestea otrăvirii spionului rus Sergei Skripal şi a fiicei lui, în Salisbury, Anglia, în anul 2018.

„Împreună pentru Ucraina“ (Together With Ukraine) este concert de binefacere desfăşurat pe 20 martie în Polonia.

Discovery prezintă o selecţie din acest concert pe care postul de televiziune l-a susţinut şi pe a cărui scenă au urcat artişti polonezi şi ucraineni cu un scop comun: strângerea de fonduri pentru victimele războiului.

Concertul a fost urmărit de un public de 12.000 de oameni, dar şi online, de alte milioane de fani.

Evenimentul a fost transmis pe Discovery Channel în 50 de ţări, inclusiv în Europa Centrală şi de Est, dar şi SUA.

Peste 2 milioane de dolari au fost strânşi, iar Discovery a făcut o donaţie directă de 500.000 de dolari şi a veniturilor obţinute în România şi Polonia din calupul publicitar dinaintea concertului, a mai anunţat postul de televiziune.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus