Skip to main content

Doctor Strange 2 ar putea fi interzis în Orientul Mijlociu. Ce scenă LGBTQ refuză Disney să taie

 
Sursa foto: captură Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Sursa foto: captură Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange 2 ar putea fi interzis în Orientul Mijlociu. O scenă controversată cu referiri LGBTQ este pe masa autorităţilor de reglementare saudite care vor hotărî dacă filmul va fi proiectat sau nu în ţara lor, notează The Guardian.

Publicitate

Arabia Saudită a cerut Disney să taie o scenă LGBTQ din Doctor Strange 2, film ce urmează să fie lansat în cinematografele din întreaga lume săptămâna viitoare.

Însă refuzul acestei solicitări din partea CNA-ului saudit ar putea însemna că filmul nu va fi proiectat în Arabia Saudită, mai ales în contextul în care în această ţară homosexualitatea este o infracţiune capitală.

Despre ce e vorba în scena pe care Disney nu vrea s-o elimine?

Un personaj lesbian adolescent, America Chavez, interpretat de actriţa Xochitl Gomez vorbeşte despre „cele două mame” ale ei. Toată scena pe care Arabia Saudită o vrea scoasă durează 12 secunde. Însă Disney refuză să o facă.

Potrivit supervizorului general al clasificării cinematografelor din Arabia Saudită, Nawaf Alsabhan, citat de The Guardian, filmul produs de Marvel şi distribuit de Disney nu a fost complet interzis. Cel puţin nu încă.

Însă ar fi fost interzis în Kuweit, conform unor informaţii neconfirmate publicate de Hollywood Reporter şi citate de The Guardian.

Nu este prima dată când un film Marvel este pe masa autorităţilor de reglementare saudite. În noiembrie, The Eternals, care prezintă un cuplu gay, a primit solicitări de modificări din ţările din Golf, inclusiv Arabia Saudită. Disney a refuzat să facă tăieturile şi filmul nu a fost proiectat acolo.

Filmul "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" este continuarea peliculei Doctor Strange (2016) şi se bazează pe personajul cu acelaşi nume al Marvel Comics. Rolul lui Stephen Strange este jucat de Benedict Cumberbatch, iar din distribuţie mai fac parte Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg şi Rachel McAdams. Regia îi aparţine lui Sam Raimi, iar scenariul este semnat de Michael Waldron.

Filmul va fi lansat în România săptămâna viitoare, pe 6 mai 2022.

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • UN OM UN OM
    Tot era mai bună dictatura ...canci libertate si parere personala.
    În căți ani se înjumatățeşte populația globală , ***
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    @Serban ideea de libertate de exprimare e una singura: fiecare are dreptul la opinie, nu exista opinie corecta sau opinie gresita, ca de asta e opinie. Fiecare are dreptul sa spuna ce il taie capul, si nimeni altcineva nu are dreptul sa comenteze de ce spune celalalt, fiindca e opinia lui.
  • Șerban Șerban
    @Nectarie Popa
    Eu credeam că Ștefan e ăla care scrie prostii, dar tu iei coronița.
    După logica ta de fier, și un român ar putea fi luat peste picior pentru că nu îi e rușine să spună că e român. Ai înțeles complet greșit ideea de libertate de exprimare.
  • Stefan Stefan
    Exact, dreptul la libera exprimare functioneaza intr-un singur sens, te-ai prins. Si n-am cont de Twitter.
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    @Stefane, dar daca lor nu le e rusine sa se arate drept homosexuali, noi de ce ne-am opri din a ne spune opiniile impotriva lor? Dreptul la libera exprimare functioneaza intr-un singur sens, sau cum? Explica-mi, maestre!
  • Șerban Șerban
    Homofob ar însemna să generalizez. Evit să fac asta. Așa că scutește-mă de mizeriile tale de pe Twitter că nu impresionezi pe nimeni.
  • Stefan Stefan
    Nu vrei sa-i judeci, dar o faci, iar prin asta dovedesti ca esti homofob.
  • Șerban Șerban
    @Afi mulți din acea comunitate au făcut (și încă fac) niște chestii de-a dreptul hidoase ce implică copii. Pe lângă asta, au acaparat în totalitate rețelele de socializare, reușind să îngroape orice informație ce îi pune într-o lumină proastă.
    Nu vreau să-i judec, dar mulți dintre ei sunt de-a dreptul malefici.
  • Afi Afi
    Bravo celor de la Disney că se mențin pe poziție. Există diverși oameni, obișnuiți-vă.
  • Șerban Șerban
    N-am nimic cu ei, dar chiar se merită să pierzi o parte din audiență pentru că refuzi să tai 12 secunde de propagandă woke?
  • Stefan Stefan
    Deja au inceput homofobii sa sara
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Mulțumim de avertizare ! Voiam să mă duc la film dar m-am răzgândit !

Trimite un comentariu

sus