Skip to main content

Război în Taiwan? Documentar la B1 despre subiectul momentului

 
Război în Taiwan? Documentar la B1 despre subiectul momentului

Postul B1 TV va difuza un documentar recent despre relaţia dintre China şi Taiwan. SUA vs. China: Război în Taiwan este titlul producţiei date de B1 TV în exclusivitate în România.

Publicitate

Vor interveni Statele Unite, în cazul în care China atacă Taiwanul? Aceasta este întrebarea de bază a documentarului.

Documentarul SUA vs. China: Război în Taiwan, o producţie decembrie 2021, va fi difuzat de B1 TV duminică, 7 august, de la ora 16.00.

Filmul prezintă situaţia istorică a Taiwanului, tensiunile dintre China şi Taiwan pe de-o parte, dar şi cele dintre SUA şi China, pe de altă parte. Ambiţiile lui Xi Jinping şi măsurile luate de administraţia Biden sunt analizate în acest documentar.  De asemenea, filmul pune în discuţie modul în care taiwanezii se pregătesc de un eventual conflict cu China, dar şi descrie strategia Chinei de a descuraja Taiwanul să-şi declare independenţa.

Un alt aspect dezbătut în cadrul acestui documentar este cel economic, mai exact, cu privire la producţia de microcipuri şi de semiconductori.

Taiwanul este cel mai mare producător din lume al acestor bunuri, iar un eventual conflict ar perturba industria şi economia globală.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus