Skip to main content

In memoriam. Documentar despre Regina Elisabeta şi premierii ei, astăzi, pe B1 TV. De la Winston Churchill, la Boris Johnson

 
Regina Elisabeta a II-a şi Winston Churchill, fost prim ministru al Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a şi Winston Churchill, fost prim ministru al Marii Britanii

Postul B1 TV va difuza vineri seară, de la ora 22:00, documentarul „Regina Elisabeta şi premierii ei”.

Publicitate

Filmul prezintă povestea fascinantă a domniei Elisabetei a II-a, văzută prin prisma relaţiei acesteia cu cei 14 premieri britanici pe care i-a condus, ca suveran.

Winston Churchill a fost primul şef al executivului Marii Britanii care a colaborat cu Elisabeta a II-a, într-o perioadă în care alţi viitori premieri, precum Tony Blair sau Boris Johnson, încă nu se născuseră.

Desigur, relaţia cu Margaret Thatcher este prezentată pe larg în acest film, dar şi cu alţi premieri importanţi, precum John Major, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Theresa May sau Boris Johnson.

În ultimii 70 de ani, Regina a avut peste 3.500 de audienţe cu premierii Marii Britanii. Subiectele care au marcat monarhia britanică în ultimele decenii se regăsesc în acest film: moartea Prinţesei Diana, nunta Prinţului William, scandalul din jurul căsătoriei lui Harry cu Meghan, pandemia, dar şi decesul Prinţului Philip. 

Regina Elisabeta a II-a s-a stins, joi, la vârsta de 96 de ani şi la exact 70 de ani de când a urcat pe tronul Marii Britanii. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus