Skip to main content

Code4Romania a lansat o platformă cu informaţii pentru refugiaţii din Ucraina

 
Code4Romania a lansat o platformă cu informaţii pentru refugiaţii din Ucraina

Dopomoha! Asociaţia Code 4 Romania a lansat platforma Dopomoha.ro, cu scopul de a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni care trec graniţa în România. 

Publicitate

Dopomoha, care înseamnă „ajutor!” în ucraineană, are scopul de a-i îndruma pe refugiaţii ucraineni care au nevoie rapid de informaţii corecte: care este procedura de intrare în ţară, care sunt metodele de solicitare a azilului în România, care sunt drepturile şi obligaţiile persoanelor care intră în ţară, la ce resurse pot avea acces etc.

Plaforma poate fi accesată de către refugiaţi direct în limba ucraineană, aici

Platforma este un ghid general de informare şi sprijin pentru cei care vor să se adăpostească în România din cauza războiului din Ucraina şi poate fi accesată prin browser de pe orice dispozitiv. Ea este disponibilă în limbile ucraineană, română, engleză şi rusă.

 
„Ne-au trebuit mai puţin de 72 de ore să construim de la zero şi să avem live Dopomoha.ro, platforma centrală cu informaţii pentru ucrainenii care caută refugiu în România. Capacitarea întregii echipe şi comunităţi Code for Romania a fost fantastică, un efort uriaş depus de noi pentru ca cei care ajung în România să nu simtă haos, panică sau incertitudine.
 
Ni s-au alăturat ca parteneri în crearea şi validarea informaţiilor din platformă cei de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi. E mai mult decât tehnologie, iar asta ne dă încrederea că putem, oră cu oră, zi cu zi, aplicaţie cu aplicaţie să fie puţin mai bine", a declarat Bogdan Ivănel, co-founder & CEO Asociaţia Code for Romania, citat de Agerpres.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus