Skip to main content

Dorin Chioţea, demisie de la şefia sportului TVR: "Birocraţia este sufocantă". Ce spune jurnalistul pentru Paginademedia.ro

 
Dorin Chioţea, demisie de la şefia sportului TVR: "Birocraţia este sufocantă". Ce spune jurnalistul pentru Paginademedia.ro

Dorin Chioţea, şeful Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, din TVR, şi-a dat demisia, după numai un an în această poziţie.

Publicitate

În această dimineaţă, Chioţea le-a trimis un mesaj colegilor, în care i-a anunţat de decizie."Nu m-a obligat nimeni să fac asta. E o decizie personală, care are rădăcini solide în obligaţia legală de a depune declaraţia de avere", a scris el în mesaj (mesajul, la finalul articolului).

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioţea a detaliat. De ce e o problemă declaraţia de avere?

Dorin Chioţea, pentru Paginademedia.ro:

"Este o chestiune de principiu, de viaţă privată, de intimitate. Am avut discuţii repetate în familie pe tema asta. Acum am înţeles, în sfârşit, argumentele."

Totuşi, ce ar deranja dacă va apărea declaraţia de avere?

"Declaraţia va apărea oricum, trebuie depusă după finalul mandatului. Dar nu doresc să continui, din când în când, cu asta. Nu vreau să ajung să nu respect legea", a spus Dorin Chioţea.

Fostul director de la spune că va reveni la munca de jurnalist. Dorin Chioţea, pentru Paginademedia.ro:

Observ că veştile circulă repede. Este o decizie personală, exact cum am menţionat în mesajul către colegi. Nu am nimic de ascuns, tot ce am obţinut în viaţă a fost prin muncă.

TVR e un loc extraordinar pentru un jurnalist, dar foarte stresant pentru un director. Birocraţia este sufocantă şi îţi mănâncă multe ore în fiecare zi. Eu de la numirea mea în funcţie, din 11 august 2021, nu am mai făcut niciun reportaj, a fost imposibil. Niciunul, zero! Au fost săptămâni în care am semnat şi câte 250-300 de acte. Sunt colegi care au,cel puţin cantitativ, răspunderi mult mai mari. Pentru mine sunt adevăraţi eroi.

Am lucrat excelent cu conducerea, cu Comitetul Director şi cu Consiliul de Administraţie. Le doresc putere de muncă, răbdare şi tărie de caracter. Nu am nimănui nimic de reproşat, am fost susţinut, ascultat şi respectat. Sunt fericit că am contribuit la decizii cu efecte pozitive pe termen lung pentru TVR.

Rămân pe baricade în continuare. Revin pe teren, voi ajuta cu toate puterile, sunt proiecte majore în care sunt şi voi fi implicat 100%. Există oameni care se bazează pe mine, avem visuri frumoase, realizabile. Nu se va schimba nimic, în esenţă, în ceea ce priveşte efortul meu. Nu plec nicăieri, nici nu conduc din umbră, doar rămân un soldat gata de orice, oricând.

Dorin Chioţea a fost numit şef al Departamentului Sport în august anul trecut, după ce a acoperit Jocurile Olimpice de la Tokyo. Chioţea a avut zilnic trei-patru corespondenţe pentru Telejurnale şi zeci de postări pe zi pe Facebook despre competiţia sportivă. 

Când s-a întors de la Olimpiadă, a fost avansat la conducerea departamentului.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Dorin Chioţea e noul şef al sportului din TVR

Mesajul lui Chioţea către colegi:

viewscnt

Comentarii

  • Petre I Petre I
    Vorbeste lumea ca Turturica , dupa ce l-a adus pe Ciocazanu cu studii medii si l-a bagat in comisii de concurs la aia cu studii superioare, vrea sa ii faca loc si lui Cartianu. Unde altundeva decat la Sport, ca se pricepe la toate baiatul de la Gorj. Care moare de foame la site-ul lui dupa ce a papat banii castigati pe muncile altora la cartile deapre Ceausesti. Carti scrise de jumatate din redactia Adevarul si semnate doar de el. Acelasi Cartianu facut celebru de don Giovani Becali ca e certat rau cu apa si cu sapunul, unii spun ca si cu pasta de dinti.
  • Cosmina Novak Cosmina Novak
    Ce dubios. Își da demisia la o saptamana dupa ce declara ca nu prea e de acord ca unul dintre subalternii săi e consilierul ministrului sportului!
  • VASILE _B VASILE _B
    ADI AI PERFECTA DREPTATE CU RARES BOGDAN. ..RIO 2016
  • VASILE_B VASILE_B
    Leilor nu e problema de declarație de avere asta e de fațadă. El , Leilor are problema că joacă la doua capete : Daca cade Turturică e curat și își poate lua șefia la sport , 2 e băgat în contracte cu Domnul SERBU care nu sunt decor de DNA : deci a lovit două dintr-o lovitură . Să VINA DNA
  • postacul postacul
    ***. Am mai vazut din astea. Leule, ca tot ai vocabular saracut, asa ca mergem pe asta cu leule, la tine problema e de caracter. Profesional esti la fel. Dai din gura si din maini, lasi senzatia ca acoperi tot terenul. Hai, baga teren, aduni de acolo piscoturi si pixuri
  • Publicitarul Publicitarul
    Ce nu stie lumea e faptul ca Dorin Chiotea este intre cei mai cautati si mai buni copywriteri de pe piata. Mai bine zis, face texte pentru reclame. Omul lucreaza cu cel putin o agentie mare si este un exceptional moderator de evenimente. In rest, injurati-l. Leul ia banii, voi va roadeti unghiile. Pofta buna!
  • Torica Torica
    Alooo Butarule, nu te mai da revolutionar pe aici cu nume false injurand pe toata lumea. Bai Razvane daca nu era Chiotea asa corupt si prost cum zici tu ca e viata ta ar fi putut fi cu totul alta astazi. Hai recunoaste macar cand te uiti in oglinda. Tot TVR-ul stie cine esti si ce caracter ai.
  • Liviu Pilosu' Liviu Pilosu'
    pentru Livia Pila
    Sunt foarte tari dezvaluirile tale si de-a dreptul savuroase criticile. Dar asteptam si niste propuneri concrete spre mai bine. Am inteles ca toti sunt prosti, corupti, hoti, sinecuristi etc. Zi-ne cine-s aia geniali, cinstiti, profesionisti pe care nu-i vede nimeni, Livia. A, si mai baga si niste idei pentru audiente pana la cer!
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Degeaba le-a dat dr. Chiotea postacilor din subordine ordin de zi pe unitate să ne spună ce bun, ce activ, ce harnic, ce telegenic e, un lucru e clar. Ceva nu e tocmai în ordine cu veniturile sale și de aceea vrea să le țină secrete. Oricum, este incredibil cum de până la ora aceasta dr. Chiotea nu a postat declarația de avere de interese de la începutul mandatului. Ceva nu e ok, iar marele pdg Dan Turturică, dacă nu chiar ANI trebuie sa lămurească urgent enigma. O fi el dr. Chiotea oltean, o fi chiar șmecher, dar cu legea nu are dreptul să se joace.
  • un om un om
    Din ce declara e clar ca si pe Chiotea l-a invins Sistemul din TVR. Sistem care face sa isi ia cimpii toti oamenii care au curaj sa faca schimbari. Oricit ai fi de bine intentionat sint citeva lucruri care te fac sa iti iei cimpii. Acestea ar fi birocratia (pe care Leul a descris-o perfect) + obtuzitatea si incompetenta sefilor sustinuti politic (aici Leul a avut noroc pt ca are imagine) + faptul ca e imposibil sa decizi singur ceva. Pentru orice faci trebuie sa stai la coada pe la usile comitetului director format din pilele puse politic (in mare parte). Iar nu in ultimul rind Chiotea si altii ca el trebuie sa lucreze musai cu ceea ce gasesc adica, oameni plictisiti si pusi pe lene si interesati doar de deplasari in strainatate. Nu ai cum sa schimbi pe nimeni pentru ca, toti sint in Mediasind si sare sindicatul pe tine. Acest Sistem este un PCR (pile+cunostinte+relatii) foarte puternic si foarte bine pus la punct. Nimeni nu poate fi schimbat sau dat afara. Sint familii intregi cu frati, parinti, nasi, etc ajunse la a treia generatie in TVR. Fiecare e al cuiva sau e adus de cineva cu relatii si sint f putine exceptii venite pe bune. Iar la sport in TVR este si mai rau si singura speranta era Leul pentru ca are tupeu maxim sa intre in ei pentru ca nu il are nimeni la mina cu ceva.
  • Dorinel Dorinel
    Da’ ce se astepta, mamica? Sa incaseze ditai salariu’ si sa cheltuie bani publici pe delegatii si transmisii numai pe vorbe? Semnezi, taticu’ pentru banii aia. Si pe care i primesti drept leafa, si pe care i cheltui. si numeri pana la 1000 seara cand adormi. Nu pana la 100 ca muritorii de rand…
  • un coleg un coleg
    "Leul" a fost, de departe, cel mai bun sef posibil al DESS. Omul asta a stat cate 12 ore pe zi la munca intr-o redactie unde se chiulea ingrozitor. Venea primul (probabil obisnuit de la Matinal) pe la 8 dimineata si pleca ultimul. A desfiintat toate gastile si toate pilele si i-au luat frica toti *** si cei care prindeau toate privilegiile. A fost cel mai corect director care a dat sanse tuturor si mai ales tinerilor. A dat sanse si celor dati la o parte in timp de smecheri care erau pe mana cu fostele conduceri. A obtinut competitii si s-a zbatut pentru deplasari si pentru angajari. A alergat cu Ramona Saseanu sa modifice o lege pentru drepturi tv. Pentru prima data in istoria DESS cei care munceau au fost respectati si rasplatiti si nu dati deoparte. A facut probabil singurul concurs 100% CORECT din istoria TVR in urma caruia a fost angajat PE BUNE reporterul Dragos Stoica. A fost un soc in toata presa sportiva intrucat toti se gandeau ca postul ii este oferit lui Cartianu. Pana la Chiotea nici un alt sef macar nu indraznea sa propuna ceva mai sus iar lui Chiotea i se aproba orice pentru ca are credibilitate. Si inca ceva IMPORTANT: "leul" nu si-a tras nici o deplasare la vreo competitie si au fost destule. Hossu cand a devenit sef a plecat o luna de zile prin cantonament cu Steaua si cu Voluntari.
  • LumiV LumiV
    Dorin este si va ramane un jurnalist de valoare indiferent de ce indruga verzi si uscate dusmanii lui. Este un reporter cu carisma care se descurca la perfectie oriunde este trimis si nu vorbim doar de sport aici. Este probabil cel mai bun din Romania si TVR ar trebui sa profite ca are in curte un asa profesionist.
  • jk jk
    @DESS chiar el a anuntat primul,sau printre primii demisia lui chiotea
  • Adi Adi
    Pentru cei care nu stiu: Chiotea a fost ,,plantat,, la TVR de Rareș Bogdan. Tot pe filiera PNL, pe când era Săsean președinte, a fost numit peste noapte șef la sport. Evident, fără să știe ce înseamnă asta. Dar, deh, șefia este tentantă. Bineinteles că obligația depunerii declarației de avere nu este o noutate. Nu a aflat de ea peste noapte. Sigur, reclama mascată pe care o făcea la clinica medicală este un subiect sensibil pentru el. In sfârșit, scheletele rămân in dulap. Aprops, ați mai auzit pe cineva în România să lase șefia din cauza declarației de avere?

Trimite un comentariu

sus