Skip to main content

EXCLUSIV. Dorin Chioţea e noul şef al sportului din TVR

 
Dorin Chiotea la Jocurile Olimpice
Dorin Chiotea la Jocurile Olimpice

EXCLUSIV Paginademedia. Jurnalistul Dorin Chioţea a fost numit şef al departamentului sport din TVR. Numirea vine la doar câteva zile după de jurnalistul s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost în echipa TVR şi a avut zilnic corespondenţe (trei-patru corespondenţe zilnic pe TV şi zeci de ştiri de la Olimpiadă, pentru online, zilnic).

Publicitate

În ultimii ani, Dorin Chioţea a lucrat la matinalul TVR, întâi ca reporter al emisiunii (cu transmisiuni live, de pe teren, în fiecare ediţie), iar apoi ca prezentator al programului "Cu capu-n zori".

Dorin Chioţea îl înlocuieşte pe Eduard Dârvariu (director TVR), care ocupa ca interimar şi această poziţie de patru luni. Înaintea lui Dărvariu a fost Mircea Medaru.

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioţea a confirmat informaţia.

"E o onoare pentru mine, având în vedere istoria Departamentului Sport din TV. O onoare care nu putea fi refuzată, cu atât mai mult cu cât este vorba de un serviciu public", a spus Chioţea.

Cum a venit numirea?

"În ultimele zile la Tokyo, am primit un telefon de la directorul general al TVR, Ramona Săseanu. Ne-a felicitat pe toţi pentru munca de la Jocurile Olimpice şi mi-a zis dacă mă pot gândi la această propunere."

Ce va face în această poziţie?

"Îmi propun să readuc strălucirea pe care sportul din TVR o merită. Avem cei mai buni comentatori, dar şi jurnalişti şi producători cu experienţe variate şi îndelungate", a declarat Chioţea.

"Sigur că sunt lipsuri, pentru că nu mai avem atâtea drepturi de difuzare, dar aici este vorba de jurnalism, asta trebuie să vadă publicul", a continuat Dorin Chioţea.

Chioţea are un background consistent pe zona de sport, în care a lucrat aproape 15 ani. Licenţiat în medicină în Bucureşti, a intrat în presă şi a început ca reporter de sport la Ziua, acum 25 de ani, apoi a trecut la Libertatea (unde a ajuns şef la sport).

A urmat la Gazeta Sporturilor (ca redactor-şef adjunct) şi apoi aproape cinci ani redactor-şef la Pro Sport. Au urmat grupul Adevărul, ca redactor-şef al Diviziei Sport.

Când a trecut la televiziune, în 2011 (la Realitatea), s-a ocupat tot de zona de sport.

Dorin Chioţea, Carte de vizită:

TVR - din martie 2017, la emisiunea matinală

2011-2016: Realitatea TV (de unde a fost suspendat după ce a lăudat pe Facebook modul în care postul Antena 3 a acoperit parada de 1 Decembrie)

Octombrie 2011 - decembrie 2016: Kanal D, editor general la emisiunea Drept la ţintă, prezentată la Kanal D de Mădălin Ionescu.

2009-2011: Adevărul Holding, unde a fost redactor-şef al Diviziei Sport.

1996-2015: Ringier România. În cei aproape 14 ani, a fost şeful sportului la Libertatea, apoi redactor-şef adjunct Gazeta Sporturilor, editor coordonator Libertatea, redactor-şef Pro Sport şi apoi membru al boardului editorial pe tot grupul Ringier.

1995: reporter sport Ziua (ziar deţinut de Dinu Patriciu şi condus de Sorin Roşca Stănescu).

Citeşte şi: EXCLUSIV. Schimbare de plan la TVR: Dorin Chioţea intră prezentator principal la matinal!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • nu conteaza nu conteaza
  Bravo, Dorine! Felicitari, felino! Daca nici CV-ul tau nu te califica pentru postul asta, nu imi dau seama cum ar trebui sa arata trecutul profesional al sefului de la TVR Sport. Contestatarii care te mucifica în comentarii ar trebuie să stie ca te amuza mizeriile la adresa ta. Imi imaginez cum te hahai sincer citind toate zoaiele lor.
 • Ioana Anton Ioana Anton
  Datorita dlui Dorin Chiotea am urmarit Olimpiada si m-am simtit la Tokyo. Mi-a produs foarte multa curiozitate dl Dorin si nu doar mie pt ca scrie f frumos si a facut interviuri excelente cu alte tipuri de intrebari decat cele obisnuite de la tv. In fiecare zi asteptam sa vad ce mai posteaza pe facebook si ce mai transmite pentru stiri seara mai ales. Nu am intrat pe acest site decat acum, nu stiam ca exista. Si vad ca toata lumea il face cu ou si cu otet. Daca un jurnalist e asa cum spuneti aici atunci cum de a reusit sa ma faca curioasa? Cum de a reusit sa ma faca sa ii astept mereu reactiile de cateva ori pe zi?
 • Realia Tescariu Realia Tescariu
  Sa nu fim nedrepți! Locul lui Chiotea este indubitabil în TVR. În echipa de dansatori pentru emisiunea Tezaur folcloric
 • Livia Pila Livia Pila
  Chiotea tot Chiotea. Se da inteligent, superior. Se prezintă drept un fel de Saint Just. Or el, este doar un minuscul. Zero la capitolul jurnalism. Imens cind vine vorba sa se gudure pe lingă șefi.
 • Dorin Chiotea Dorin Chiotea
  Dragilor, vă multumesc pentru critici , injurii, minciuni, calomnii. Le-am citit pe toate, sunteți niste speakeri motivationali geniali. Mi-as dori sa va cunosc, păcat că aveti acest defect: neasumarea opiniilor. Apreciez că v-ati dedicat timp pt mine, este o oferta generoasa pt ca timpul e cea mai pretioasa resursa de care dispunem. Hai Romania!
 • Maximilian Luca Maximilian Luca
  Nu cred că redacția sport de la TVR este foarte numeroasă.
  S-ar putea spune că Dorin Chioțea este propriul lui șef!

  Nu cunosc componența redacției, dar știu că din aceasta fac parte și Tudor Furdu, Eda Marcus, Alina Alexoi, Costin Deşliu şi Vlad Arhire și la un moment dat au colaborat cu TVR și câteva gimnaste.

  Oricum componența acesteia este modestă numeric față de acum 10-15 ani, iar cei care lucrau atunci în TVR fac acum parte din redacțiile posturilor dedicate sportului: EuroSport România, DigiSport, LookSport sau SportExtra.
  .

  Eu cred că domnul Chioțea va face față funcției!
  .
 • Simelia Dorneanu Simelia Dorneanu
  E de sperat ca după numirea asta pe care Chiotea nu o merita defel vom scăpa de enervanta lui prezenta matinala. Toată prezenta lui acolo a fost un scandal și un eșec.
 • flasnetar flasnetar
  @Daniel l-a definit la milimetru pe Chiotea. De adaugat ca este un sacosar care agata pixuri si alte nimicuri pe la evenimente. Si umbla cu fitile ieftine prin redactii. Mergea la x si ii zicea leule, vezi ca a zis y asta despre tine. Pe urma se ducea la y si il imbarliga despre x. Un oportunist mediocru apreciat de unii submediocri care au lucrat cu el.
 • An An
  Va mai exista o formula pentru matinal la Tvr?!
 • Adi Adi
  Chiotea nu are carisma, nu are dicție, nu are nici măcar față, nu are experienta în manangement de televiziune( interesant cum s-a promovat el în CV director la o emisiune! Ați mai auzit asa ceva?) nu are autoritate, e compromis moral. În rest le are pe toate.
 • Radu Radu
  Ok, cu totii il urati si il dispretuiti pe Chiotea. Sa admitem ca e asa cum spuneti voi, adica nu e bun de nimic. In aceasta situatie va rog sa veniti si cu solutii. Daca pe Chiotea nu dati doi bani, cine credeti voi ca ar trebui sa fie sef la sport la Tvr?
 • Daniel Daniel
  Chiotea este definitia "prostului harnic", care habar n-are ce face dar da din gura toata ziua si din maini si pare ca acopera tot terenul. Are un nivel de impostura dus la cele mai inalte cote iar prin zona privata de media asta nu mai pacaleste pe nimeni de ani de zile, dar se pare ca la stat inca mai merge. Sa speram doar ca e doar o numire "simbolica"
 • Grigore Pop Alexandrescu Grigore Pop Alexandrescu
  Bun. La aflarea vestii ca numitul Chiotea va fi trimis la Tokyio am spus hai, mai treaca-mearga. Cele mai multe transmisiuni vor fi noaptea, Chiotea are familie mare, a avut multe necazuri. Se mai relaxeaza si el pe banii Tvr. Dar sa fie facut sef la Sport, aiasta nu se poate! E strigator la cer. E inimaginabil. Un cosmar. O ofensa la adresa bunului simt.
 • Mile Mile
  Angajați degeaba vorbiți de rating
 • Slick Slick
  1996-2015: par mai mult de 14 ani!

Trimite un comentariu

sus