Skip to main content

Dorin Chioţea, demisie de la şefia sportului TVR: "Birocraţia este sufocantă". Ce spune jurnalistul pentru Paginademedia.ro

 
Dorin Chioţea, demisie de la şefia sportului TVR: "Birocraţia este sufocantă". Ce spune jurnalistul pentru Paginademedia.ro

Dorin Chioţea, şeful Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive, din TVR, şi-a dat demisia, după numai un an în această poziţie.

Publicitate

În această dimineaţă, Chioţea le-a trimis un mesaj colegilor, în care i-a anunţat de decizie."Nu m-a obligat nimeni să fac asta. E o decizie personală, care are rădăcini solide în obligaţia legală de a depune declaraţia de avere", a scris el în mesaj (mesajul, la finalul articolului).

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioţea a detaliat. De ce e o problemă declaraţia de avere?

Dorin Chioţea, pentru Paginademedia.ro:

"Este o chestiune de principiu, de viaţă privată, de intimitate. Am avut discuţii repetate în familie pe tema asta. Acum am înţeles, în sfârşit, argumentele."

Totuşi, ce ar deranja dacă va apărea declaraţia de avere?

"Declaraţia va apărea oricum, trebuie depusă după finalul mandatului. Dar nu doresc să continui, din când în când, cu asta. Nu vreau să ajung să nu respect legea", a spus Dorin Chioţea.

Fostul director de la spune că va reveni la munca de jurnalist. Dorin Chioţea, pentru Paginademedia.ro:

Observ că veştile circulă repede. Este o decizie personală, exact cum am menţionat în mesajul către colegi. Nu am nimic de ascuns, tot ce am obţinut în viaţă a fost prin muncă.

TVR e un loc extraordinar pentru un jurnalist, dar foarte stresant pentru un director. Birocraţia este sufocantă şi îţi mănâncă multe ore în fiecare zi. Eu de la numirea mea în funcţie, din 11 august 2021, nu am mai făcut niciun reportaj, a fost imposibil. Niciunul, zero! Au fost săptămâni în care am semnat şi câte 250-300 de acte. Sunt colegi care au,cel puţin cantitativ, răspunderi mult mai mari. Pentru mine sunt adevăraţi eroi.

Am lucrat excelent cu conducerea, cu Comitetul Director şi cu Consiliul de Administraţie. Le doresc putere de muncă, răbdare şi tărie de caracter. Nu am nimănui nimic de reproşat, am fost susţinut, ascultat şi respectat. Sunt fericit că am contribuit la decizii cu efecte pozitive pe termen lung pentru TVR.

Rămân pe baricade în continuare. Revin pe teren, voi ajuta cu toate puterile, sunt proiecte majore în care sunt şi voi fi implicat 100%. Există oameni care se bazează pe mine, avem visuri frumoase, realizabile. Nu se va schimba nimic, în esenţă, în ceea ce priveşte efortul meu. Nu plec nicăieri, nici nu conduc din umbră, doar rămân un soldat gata de orice, oricând.

Dorin Chioţea a fost numit şef al Departamentului Sport în august anul trecut, după ce a acoperit Jocurile Olimpice de la Tokyo. Chioţea a avut zilnic trei-patru corespondenţe pentru Telejurnale şi zeci de postări pe zi pe Facebook despre competiţia sportivă. 

Când s-a întors de la Olimpiadă, a fost avansat la conducerea departamentului.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Dorin Chioţea e noul şef al sportului din TVR

Mesajul lui Chioţea către colegi:

viewscnt

Comentarii

 • Livia Pila Livia Pila
  Drăgălaș foc, comic la culme al nostru coleg Dorinel dr. CHIOTEA. Cum ne ia drept prosti, cum vrea el sa ne ducă cu zăhărelul. Dorinele, ia fa tu bine și întra în legalitate. Completează Declarația de avere și de de interese de la început de mandat. Pe urma aia de la sfârșitul lui. Tare mi-e teama ca vom avea surprize.
 • DESS DESS
  Urmeaza Grigore Cartianu. Asta va fi noul sef. E omul lui Turturica.
 • Florin Voinea Florin Voinea
  Dorine se simte din plin lipsa ta de la matinal. Erai sarea si piperul. Cu tine era mereu ceva nou deoarece gaseai oameni faini si locuri interesante. Esti singurul ziarist din toate televiziunile care stie sa faca lumea sa zambeasca. Asa ca ai luat o decizie excelenta. Probabil TVR deja te va trimite la mondialul de fotbal din Qatar. Bafta.
 • Soby Soby
  Va rămâne la TVR Info, unde va realiza în continuare Info+ Sport, dar nu știu dacă mai este reporter pe teren sau nu.

Trimite un comentariu

sus