Skip to main content

Condamnări definitive în dosarul ameninţării Emiliei Şercan. „Vrei să ajungi ca Elodia? O să-ţi tăiem picioarele şi mâinile“

 
Sursa foto: Facebook/Emilia Sercan (©️Ionuţ Adrian Badea)
Sursa foto: Facebook/Emilia Sercan (©️Ionuţ Adrian Badea)

3 ani închisoare cu suspendare. Plus plata unor daune morale. Aceasta este pedeapsa primită de cei care au ameninţat-o pe Emilia Şercan că ajunge „ca Elodia“!

Publicitate

Jurnalista Emilia Şercan a anunţat condamnarea definitivă a celor găsiţi vinovaţi de ameninţarea ei cu moartea, după ce a publicat investigaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie.

Este vorba despre chestorul de poliţie Adrian Iacob (fostul rector de la Academia de Poliţie) şi  comisarul-şef Mihail Marcoci, fostul prorector.

Cei doi au fost condamnaţi definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la câte 3 ani de închisoare.

„Cei care m-au ameninţat au primit o pedeapsa definitivă de trei ani de închisoare cu suspendare, o nimica toată, taman încurajator pentru oricine să organizeze kompromaturi sau să ameninţe cu moartea şi alţi ziarişti“, a scris Emilia Şercan pe Facebook.

În plus, Iacob şi Marcoci trebuie să-i plătească Emiliei Şercan 80.000 de lei daune morale şi nu mai au dreptul de a mai ocupa funcţii publice timp de trei ani.

„Mai simplu spus, cei doi nu vor mai putea fi ofiţeri de poliţie şi nici cadre didactice universitare“, a explicat jurnalista.

În plus, cei doi au fost obligaţi să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunităţii şi să urmeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune.

Ce mesaj de ameninţare a primit Emilia Şercan?

Pe 15 aprilie 2019, jurnalista a primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Şercan l-a făcut public joi, adică în ziua în care s-a pronunţat sentinţa definitivă în acest caz.

„Trimitem acest mesaj cu scopul de a preveni ce va urma, totul depinde de tine. Opreşte toate activităţile pe care le ai în desfăşurare… dacă nu vrei să urmeze calvarul. Vrei să ajungi ca Elodia? O să-ţi tăiem picioarele şi mâinile”.

Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea după ce a scris despre plagiatul rectorului de atunci de la Academia de Poliţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată atât pe fostul rector, cât şi pe fostul prorector al Academiei de Poliţie sub acuzaţia de instigare la şantaj. Aceştia au fost acuzaţi că au încurajat un coleg să-i trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan.

În cazul celui care a ameninţat-o pe jurnalistă, procurorii DNA au disjuns cauza, întrucât bărbatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, notează Libertatea. 



Citeşte şi: România TV, amendată: a acuzat-o pe Emilia Şercan că e spion rus. CTP, dat ca "în direct"


Citeşte şi: Alături de Emilia Şercan! Zece organizaţii europene şi internaţionale au reacţionat la hărţuirea jurnalistei de investigaţii


Citeşte şi: Emilia Şercan face noi dezvăluiri privind operaţiunea de kompromat. Ancheta indică legături cu grupul Realitatea Plus

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Giscu Giscu
    Însă după 3 săptămâni înainte nimica

    Unde nimica ? Ce visezi ? Iti arat link ca saptamana trecuta aveai 100 de comentarii ? Ce visezi postac ?
  • Mile Mile
    Însă după 3 săptămâni înainte nimica
  • Postaga Postaga
    Mi e mila de tine acasă toată vata stai

    Ca tine postac. Imi e mila de tine, acasă toată vara stai. Deja in ultimele 3-4 zile ai 100 de comentarii. Esti acasa toata vara postac...
  • Mile Mile
    Mi e mila de tine acasă toată vata stai
  • Romanit Romanit
    Tocmai ca nu le pasa la romani

    Nu le pasa de Antenuta Zero la romani. Ai dreptate.
  • Postugi Postugi
    Splash va fi 4 zile pe săptămână

    Si 4 zile locul 2 comercial. Nu postac ?
  • Mile Mile
    Tocmai ca nu le pasa la romani
  • mucusor mucusor
    Aloooo....Lolek si Bolek. ....prostii de pe pagina de media. Aici e vorba despre alt subiect. Doi militieni au amentintat o jurnalista ca a indraznit sa cerceteze despre tezele lor de doctorat. Militieni care ar fi trebuit sa apere legea. Acum cu siguranta ies la pensie cu pensii speciale. Romania e tara lu "baaa, tu stii cine sunt eu"? Ti fac eu pi tini!
  • Mile Mile
    Splash va fi 4 zile pe săptămână
  • Soby Soby
    Off-topic: Este oficial, au plecat Veve și Coțofană de la PRO FM. Astăzi a fost ultima ediție Dimineața blană cu Veve și Coțofană.

    Au plecat de tot de la PRO FM, vedem cine vor realiza matinalul de la toamnă la PRO FM.

Trimite un comentariu

sus