Skip to main content

Emilia Şercan, o primă victorie în dosarul de kompromat: „Singura mea speranţă legată de dosarele mele rămâne în judecători”

 
Emilia Şercan, o primă victorie în dosarul de kompromat: „Singura mea speranţă legată de dosarele mele rămâne în judecători”

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan a anunţat prima victorie în instanţă în legătură cu dosarul de kompromat. Înalta Curte de Casaţie a obligat Parchetul General să redeschidă ancheta în dosarul său de kompromat privind fotografiile personale publicate pe internet, scrie g4media.ro.

Publicitate
„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, să admită, în parte, plângerea prin care am contestat soluţia de clasare a dosarului în care l-am acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării în dosarul de kompromat.
 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat în parte ordonanţa de clasare şi mi-a admis plângerea în ceea ce priveşte clasarea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a decis trimiterea cauzei la procuror, pentru a completa urmărirea penală”, scrie Emilia pe Facebook.

Dosarul se va întoarce acum la Parchetul General

„Dosarul urmează să fie restituit acum Parchetului General, condus de spilcuitul domn Alex Florenţa, care îi ţine trena ministrei liberale a justiţiei prin mai toate turneele ei externe în ţări mai mult sau mai puţin exotice.
 
Un an şi două luni - atâta timp am pierdut cu acest dosar pentru a demonstra evidenţa, că Parchetul General nu şi-a făcut treaba şi a încercat să îl protejeze pe Lucian Bode”, mai notează Emilia.

Amintim că operaţiunea de kompromat la adresa Emiliei Şercan a început la scurt timp după ce jurnalista a arătat că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, premier la data respectivă, este plagiată.

Mesajul integral publicat de jurnalistă pe Facebook:

O primă victorie în instanţă în dosarul de kompromat!
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, astăzi, să admită, în parte, plângerea prin care am contestat soluţia de clasare a dosarului în care l-am acuzat pe fostul ministru de Interne Lucian Bode de favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării în dosarul de kompromat.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat în parte ordonanţa de clasare şi mi-a admis plângerea în ceea ce priveşte clasarea infracţiunii de favorizarea făptuitorului şi a decis trimiterea cauzei la procuror, pentru a completa urmărirea penală.
 
Aşadar, un judecător de la Înalta Curte a constatat că plângerea mea de favorizare a infractorului a fost îndreptăţită şi că în legătură cu această plângere nu s-au făcut acte de urmărire penală corespunzătoare.
A constatat, aşadar, exact ceea ce am reclamat în tot acest timp: că se încearcă îngroparea dosarului fără să fie făcută o minimă cercetare.
 
Acest dosar a fost instrumentat de procurorul Mihai Hondor, de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General, care l-a clasat după ce m-a audiat pe mine, iar apoi l-a audiat pe Bode, fără să mai facă niciun alt act de urmărire penală.
 
În plângerea mea am arătat cum, după ce i-am reclamat ministrului de Interne că o probă pe care am dat-o poliţiei a fost scursă dintr-un dosar penal şi publicată pe site-ul infractorului Cristian Rizea, două ore mai târziu a fost publicat un text clonă cu cel de pe site-ul lui Rizea pe un alt site, intitulat patrianoastra[.]com.
 
Acest articol a fost antedatat pentru a crea impresia că a fost publicat cu circa cinci ore înainte ca eu să fi dat proba poliţiei.
Prin închiderea dosarului anul trecut, în februarie, Parchetul General a încercat muşamalizarea efectivă a dosarului, decizia, aşa cum am mai spus, fiind una mai degrabă politică.
 
Dosarul urmează să fie restituit acum Parchetului General, condus de spilcuitul domn Alex Florenţa, care îi ţine trena ministrei liberale a justiţiei prin mai toate turneele ei externe în ţări mai mult sau mai puţin exotice.
Un an şi două luni - atâta timp am pierdut cu acest dosar pentru a demonstra evidenţa, că Parchetul General nu şi-a făcut treaba şi a încercat să îl protejeze pe Lucian Bode.
 
Aşa cum am mai spus, singura mea speranţă legată de dosarele mele rămâne în judecători.
În ultimii ani, atât ca jurnalist preocupat de zona de justiţie, cât şi prin experienţele personale, am ajuns la concluzia că sistemul de urmărire penală din România este compromis, fiind puternic controlat atât politic, cât şi prin influenţa unor zone obscure, care au capturat statul.

Despre Emilia Şercan via pressone.ro:

  • Este jurnalist de investigaţie şi lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti.
  • A început să lucreze în presa locală în 1996, iar din 2000 activează în presa centrală. A lucrat pentru „Curierul Naţional”, „Evenimentul zilei” şi grupul de presă Realitatea-Caţavencu.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus