Skip to main content

O nouă emisiune de sănătate la TVR. Cine o prezintă

 
Smaranda Vornicu-Shalit prezintă noua emisiune de la TVR1, Atelier de sănătate. Sursa foto: TVR 1
Smaranda Vornicu-Shalit prezintă noua emisiune de la TVR1, Atelier de sănătate. Sursa foto: TVR 1

TVR 1 introduce în grila sa o nouă emisiune medicală, în timpul săptămânii, la orele prânzului.

Publicitate

„Atelier de sănătate“ este o emisiune-magazin, realizată de Smaranda Vornicu-Shalit, care va fi transmisă în direct de luni până vineri, de la ora 13.00.

Premiera este programată pentru săptămâna viitoare, luni, 9 mai, a anunţat postul public.

Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al noii emisiuni:

„Sănătatea este o preocupare de interes maxim pentru majoritatea românilor. Este şi firesc să fie aşa, iar corpul nostru are grijă să ne amintească acest lucru ori de câte ori facem excese, ne expunem stresului sau uităm de echilibrul care poate preveni afecţiuni sau situaţii de risc.

Ne dorim să vorbim despre sănătate în termeni limpezi, să aducem informaţie utilă cu privire la prevenţie, diagnostic şi tratament, să fim în permanent dialog cu telespectatorii“.

În cadrul emisiunii vor fi aduşi specialişti cu notorietate, care să explice pe înţelesul tuturor subiecte medicale. Se vor face demonstraţii live, dar vor fi oferite şi răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori.

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV şi absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti. A coordonat, realizat şi moderat mai multe producţii de televiziune: „De la A la... infinit", „Deschideţi poarta soarelui", „Cerbul de Aur – Generaţii", „New European Songbook 2021".

Detalii despre conţinutul noii emisiuni:

„Rubrica „Mic dicţionar de termeni medicali" oferă elemente de bază legate de anatomia şi fiziologia corpului uman şi de afecţiuni, semne clinice sau simptome frecvent întâlnite. Informaţiile de ultimă oră cu privire la tehnologii, investigaţii, metode de tratament apărute în România şi în lume le vom afla în rubrica „Frontierele medicinei". Temele de psihologie, bunăstare, relaxare, medicină holistică îşi găsesc locul în rubrica „Eu pot".
 
Dacă vrem să ştim cum să reacţionăm corect în diverse situaţii cu care ne întâlnim în viaţa de zi cu zi (răni uşoare, mici arsuri, infestarea cu diferiţi paraziţi  etc.) până să ajungem la medic, primim informaţiile necesare de la specialişti în rubrica „De ştiut", iar despre terapiile alternative aflăm din reportajele dedicate acestora.

„Secretele plantelor" ne ajută să ne reconectăm la natură şi să ne bucurăm de nenumăratele beneficii pe care ni le oferă lumea vegetală. Pentru recomandări şi demonstraţii legate de domeniul medical şi cele conexe (prim ajutor, nutriţie, fitness), urmărim zilnic „Un măr pe zi“.“, se mai arată într-un comunicat. 

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Intr-o televiziune normala, doamna asta ar fi orice. Operator de imagine, regizor de emisie, producător, invartitoare de hârtii. Însă în vecii vecilor nu ar fi primit ok-ul de a apărea pe sticla. Însă TVR nu e o televiziune normala, doamna a fost angajata după un concurs cu dedicație,e fata lui tata are de clarificat eșecuri precum Eurovision și Cerbul de Aur, contracte cu probleme. Asa ca a primit cadou o emisiune. E drept, stătea de mult timp degeaba. Oricum, emisiunea va avea o viata scurta. Ca și celelalte făcute de respectiva. Doar cardul va fi încărcat lunar cu bani. Și nu putini. Smaranda a aterizat în Tvr direct pe un post de producător. A avut grija PSD-ul și odioasa Doinita Gradea.
  • duduia e STANĂ de PIATRĂ... Model de ANTIcharismă duduia e STANĂ de PIATRĂ... Model de ANTIcharismă
    femeia nu e proastă, doar că i ar prinde tare bine un CRASHCURS de mici secrete profesionale de prezentare... de la ProTvisti
  • Dan SALCEA Dan SALCEA
    E atât de telegenica Smaranda și buare o voce atât de calda și de dulce! Cred ca ar putea sa facă și Noapte buna, copii!
  • Livia Pila Livia Pila
    La cererea generala a publicului emisiunea Smărănditei se va difuza exclusiv pe platforma Tvr plus. Aceea care oricum nu funcționează de cel puțin 2 săptămâni. Altfel, în TVR toate bune. Turturica e la sala, duduia Saseanu se coafează, marxista Tompea își îmbunătățește pregătirea politico-ideologica.
  • An An
    Ai dreptate Soby, nu mai imi aminteam exact...stiam ca e vorba de o emisiune cu o tematica anume...stiu ca Smaranda are un blog de gatit si de aceea se presupunea ca i se potriveste...eu nu cred ca In gradina Danei nu isi mai putea gasi un loc in grila, chiar si introducand matinalul sambata... Daca tot voiau sa fac ceva misto, bagau matinalul su sambata si duminica si sa faca si cross promoting pt emisiuni din weekend di din timpul saptamanii... Si lasau si emisiunile traditionale In viata satului si restul care fac traditie si chiar si rating...si sa nu uitam ca intra in grila si Tvr Info...Tvr 3 trece prin niste schimbari...este loc pt zeci de formate...
  • SobySobea SobySobea
    @An, Smaranda era propusă pentru Cookerește-mă! și trebuia să fie o emisiune culinară de atunci.

    Cu capu'n zori este în locul lui În grădina danei cred.
  • An An
    Chiotea nu mai e la matinal de mai bine de 1 an de zile...matinalul nu mai e acelasi de mai bine de 1 saptamana si are alt nume/ format/ producator/ prezentatori pe timpul saptamanii... Totusi a ramas sambata Cu capu'n zori... iar producator este Horatiu Rusu, nemaifiind Smaranda Voicu ca pana acum... Din ce imi amintesc au fost la un moment dat acele concursuri de formate, s-au acceptat o parte si alta erau in stand by... Parca si Smaranda venise cu propunerea emisiunii de sanatate?!
  • Mile Mile
    Ce are oricum o sa fie rating mic la TVR
  • Livia Pilă Livia Pilă
    Chiotea a fost scos ca să se ocupe eminamente de sefia peste redactia Sport cu care a fost miluit de madame Săseanu ot Craiova. Aceea care l-a așteptat cu tort. Iar cum madame Shalit bântuie de ceva vreme prin TVR nemaiavând ce face (pe vremea când era membră CA a fost angajată în instituție de madama Gradea) i s-a cerut să își amintească că a terminat o facultate de Stomatologie și să se ocupe de sănătate. Puțin contează lipsa crasă de telegenie a fiicei fostului colonel Vornicu, puțin contează și vocea ei sinistră, doamna Shalit va apărea pe micul ecran. Pe principiul, La vremuri noi, tot noi. Adică noua generație a.... Ghiciți voi continuarea.
  • SobySobea SobySobea
    Ce se întâmplă cu Dorin Chioțea?
    Rămâne reporter pe teren sau pleacă la o altă televiziune, precum Digi 24 și B1 TV?
  • Mile Mile
    Nu toți ați fost pe pile ha
  • Jos Comunismul Jos Comunismul
    Modalca l-a lucrat magistral pe Dr Chiotea. Macar sefu de la sport avea papagal si va ramane doar la matinal. TVR a ajuns din rau in foarte rau.
  • MediaSind MediaSind
    Alta duamna din categoria XXL va umple ecranele. Fiica fostului securist Tudor Vornicu (vezi scrierile lui ID Sarbu) a fost adusa in TVR de Doina Gradea si a omorat Matinalul (pe care-l ingroapa acum Ana Maria Modalca cu Buruiana si cu Muzgoci) facand reporter din bucatareasa Angi. Cam atat valoreaza jurnalismul in ochii acestei precupete. Care, apropo, a mai "conceput" si cheltuieli astronomice la Cerbul de Aur pt audiente minuscule. Succesuri!
  • ONe ONe
    Offf,l au mazilit pe Chiotea :(
  • adi adi
    auoleu, dupa Dr. Chiotea se poate si mai rau. Macar ala a terminat medicina :))

Trimite un comentariu

sus